ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Παραιτήθηκε ο Μαχλάς!
Παραιτήθηκε ο Μαχλάς!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΟΦΗ καθώς ο Νίκος Μαχλάς υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ και τον ακολούθησε σύσσωμο το ΔΣ. Στον… αέρα η Γενική Συνέλευση της ομάδας της Κρήτης που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Τετάρτης αναμενόταν να παίξει σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα της ομάδας ωστόσο οι εξελίξεις ήταν… ταχύτατες. Ο Νίκος Μαχλάς και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ αποφάσισαν στην συνεδρίαση της Δευτέρας να παραιτηθούν από την ομάδα.

Τα γνωστά οικονομικά προβλήματα και η ανάγκη να βρεθεί στην ομάδα της Κρήτης κάποιος επενδυτής για να βοηθήσει οικονομικά ώθησαν τον μέχρι πρότινος «ισχυρό άνδρα» της ομάδας να υποβάλλει την παραίτησή του ενδεχομένως για να πιέσει και να επισπευτούν εξελίξεις – εάν και εφόσον υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται να βοηθήσει.

Βέβαια, μέχρι τώρα φως… στο τούνελ δεν είχε φανεί και έτσι ο ΟΦΗ, λίγες μέρες μετά την επισφράγιση της επιστροφής του στην Σούπερ Λίγκα βιώνει εξαιρετικά δύσκολες μέρες. Αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης και πλέον όλα είναι ρευστά.

Η ανακοίνωση: "Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ-ΟΦΗ έγινε απολογισμός των πεπραγμένων της διοίκησης για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Νίκος Μαχλάς υπέβαλε την παραίτηση του εξηγώντας και αναλύοντας τους προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στο Δ.Σ., τους φιλάθλους, τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τημ, για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για να βρεθεί η ομάδα πάλι στη super league.

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους θεσμικούς παράγοντες και ιδιαίτερα το δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη για την αμέριστη βοήθεια και συνεισφορά στην επίτευξη του στόχου.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ κάλεσε όλους όσους αγαπούν την ομάδα να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στην επικείμενη γενική συνέλευση, που θα αναδείξει το νέο Δ.Σ.

Στη συνέχεια και μετά από διαλογική συζήτηση όλα τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν το κ. Ν. Μαχλά για τη μεγάλη του προσφορά στην ομάδα και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς που ενδιαφέρονται και αγαπούν την ομάδα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αυτό έμπρακτα στην γενική συνέλευση που έχει προγραμματισθεί στις 10-8-2011
".
SPORTFM.GR
................................................................................................................
Κλείνει το Στρατολογικό Γραφείο και στα Χανιά
Μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα μπορεί το κοινό να εξυπηρετείται απο το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων καθώς στην συνέχεια κλείνει για να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, όπου - απο τις 22 Αυγούστου -  εκεί θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν για στρατολογικά θέματα, απο τον Πλάτανο Κισάμου μέχρι και τον Ζάκρο Σητείας.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα Στρατολογικά Γραφεία Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας , συγχωνεύονται στην Στρατολογική Υπηρεσία Κρήτης, τα γραφεία της οποίας θα βρίσκονται στην διεύθυνση Πιτσουλάκη και Καραισκάκη 2, Πατέλες, τηλ. 2813400100-2813400112.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για τα στρατολογικά τους θέματα.

Και μπορεί κάποιοι να κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όμως είναι ήδη γνωστό πως αρκετά ΚΕΠ καταργούνται, ενώ πολλά περισσότερα είναι έτοιμα για κλείσιμο λόγω λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν πολλά στρατολογικά θέματα που είναι νομικής φύσεως και απαιτούν την προσωπική παρουσία του ενδιαφερομένου. Για τον σκοπό αυτό στο Στρατολογικό Γραφείο Χανίων υπηρετούσαν και νομικοί στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πολλούς η "οριζόντια¨κατάργηση των Στρατολογικών Γραφείων είναι αδικαιολόγητη και θα έπρεπε να εξεταστεί το θέμα ξεχωριστά, εαν συνυπολογιστεί πως αρκετά - όπως των Χανίων - είχαν ελάχιστο κόστος καθώς στεγάζοντο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
FLASHNEWS.GR
................................................................................................................
Εμπρηστές χτύπησαν έξω από το Ηράκλειο
4 "ύποπτες" φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας, μεταξύ των ωρών 11:30 μέχρι 12:30 προβληματίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο.

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε κατοικημένες περιοχές, σε ένα τόξο που καλύπτει τα χωριά Παρθένι, Μεταξοχώρι και Επανοσήμι που βρίσκονται έξω από το Ηράκλειο, οπότε και κάτοικοι από τα χωριά αυτά ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Η επέμβαση υπήρξε άμεση και απεφεύχθησαν τα χειρότερα, ή μάλλον τα σχέδια των εμπρηστών καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις θεωρούν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εστίες προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι.

Μάλιστα η πυροσβεστική υπηρεσία κάλεσε αμέσως το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) καθώς η ώρα αλλά και η ταυτόχρονη εκδήλωση φωτιάς σε τόσα χωριά που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, δήλωναν ότι οι επίδοξοι εμπρηστές κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα, στις 4:45 ξέσπασε φωτιά στις Λούρες του Δήμου Γόρτυνας η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 8:40 το βράδυ αφήνοντας στάχτη 2 στρέμματα με καλάμια και 1 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.

FLASHNEWS.GR
..........................................................................................................

Έρχεται νέα περαίωση

Συγχωροχάρτι σε όσους "ξέχασαν" να δηλώσουν φόρους

Ενημερώθηκε: 09.08.2011 // 09:08

 «Νέα» ευκαιρία σε όσους θέλουν να σβήσουν μια και καλή το φορολογικό τους παρελθόν, δίνει το υπουργείο Οικονομικών: Θα χρειαστεί βεβαίως να καταβάλλουν και το σχετικό αντίτιμο, όπως αυτό ορίζεται στην «νέα περαίωση» που ενεργοποιείται σε λίγες ημέρες με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή.
Ποιους αφορά η ρύθμιση; Περισσότερους από 500.000 φορολογούμενους που ενώ είχαν λάβει το σημείωμα της προηγούμενης διαδικασίας περαίωσης «γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση», μαζί με ελεύθερους επαγγελματίες με ατομική περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ καθώς και επιχειρήσεις –εισηγμένες ή μη- με τζίρο από 20-40 εκατ. ευρώ.
Τώρα αυτοί έχουν την ευκαιρία να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους, λίγο πριν η Εφορία τούς ελέγξει με διαδικασίες - εξπρές.
Το κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων θα γίνεται με την αποδοχή από τον φορολογούμενο του εκκαθαριστικού σημειώματος εντός 5 ημερών από την κοινοποίησή του, ενώ θα μπορεί να το υποβάλει και μόνος του, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη ρύθμιση της περαίωσης, είχαν βεβαιωθεί έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ.

Με άλλη ρύθμιση – «σκούπα» δίνεται η ευκαιρία σε όσους δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, να το κάνουν τώρα, χωρίς προσαυξήσεις!

Έτσι, βιβλία, τιμολόγια, αποδείξεις και βεβαιώσεις μέχρι και μιας δεκαετίας πίσω θα πρέπει να αρχίσουν να μαζεύουν από τώρα, όσοι «ξέχασαν» στο παρελθόν να υποβάλουν δηλώσεις στην εφορία.

Για να μη χάσουν την ευκαιρία, αν θέλουν να γλιτώσουν τα πρόστιμα επειδή στο παρελθόν παρέλειψαν -είτε από άγνοια είτε σκοπίμως- να δηλώσουν κάποια εισοδήματά τους, το ΦΠΑ κλπ, θα πρέπει να σπεύσουν πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου στις ΔΟΥ για να το πράξουν, χωρίς να υποστούν άλλες κυρώσεις παρά μόνο να πληρώσουν όσα θα πλήρωναν και τη χρονιά εκείνη σε φόρους, ενώ απαλλάσσονται πλήρως εάν δεν προκύπτει καν επιπλέον φόρος.

Οδηγίες θα περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ετοιμάζεται να σταλεί άμεσα στις εφορίες, βάσει των οποίων:

- δίνεται δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το δημόσιο, με ευνοϊκούς όρους όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων.

- η ρύθμιση πραγματοποιείται με υποβολή δηλώσεων μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (δηλ. τέλη Σεπτεμβρίου) και καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

- για το φόρο που οφείλεται με τις ανωτέρω δηλώσεις, δεν επιβάλλεται πρόσθετος φόρος, εφόσον αυτός καταβληθεί εφ' άπαξ,

- αν η κύρια οφειλή καταβληθεί σε δόσεις αυτή προσαυξάνεται με την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% για τις περιπτώσεις για τις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και 3% για τις περιπτώσεις που η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε από το 2010 και μέχρι τον Αύγουστο φέτος.

- σε περίπτωση που με τις εν λόγω δηλώσεις δεν προκύπτει φόρος για καταβολή, δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

Ο τρόπος καταβολής των ποσών που προκύπτουν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ορίζεται ως εξής:

α) ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται εφ' άπαξ για μεν τα νομικά πρόσωπα με την υποβολή της δήλωσης για δε τα φυσικά πρόσωπα μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από την βεβαίωση.

β) για τις λοιπές φορολογίες ο φόρος μπορεί να καταβληθεί είτε εφ' άπαξ (χωρίς πρόσθετο φόρο) είτε σε έξι δόσεις, κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, της πρώτης καταβαλλομένης ταυτόχρονα με την υποβολή των δηλώσεων και των επομένων μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

NewsIt