«Την έστησαν» οι αστυνομικοί σε έμπορο ναρκωτικών‏

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011, 17:06
Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Ρεθύμνου οργάνωσαν επιχείρηση κατά την οποία συνάδελφοί τους, προσποιούμενοι τους αγοραστές, ήρθαν σε επικοινωνία με τον 34χρονο για αγορά κάνναβης, σαράντα πέντε γραμμαρίων, για την οποία θα έδιναν 300 ευρώ.

Το ραντεβού έγινε στην παραλιακή οδό του Πλακιά.

Ο δράστης κατέφθασε με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο σημείο όπου τον περίμεναν οι αστυνομικοί και κατά την πραγματοποίηση της συναλλαγής συνελήφθη.

Στην κατοχή του, πέραν της ποσότητας της συναλλαγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό τετρακοσίων εβδομήντα ευρώ, εκ των οποίων τα τριακόσια αντιστοιχούν στα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιήθηκαν, μία αυτοσχέδια συσκευασία ηρωίνης βάρους ενός γραμμαρίου, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης, βάρους ενός γραμμαρίου και ένα κινητό τηλέφωνο.
ΖΟUGLA.GR
........................................................................................................................................

Από 1η Σεπτεμβρίου η μεθαδόνη στα νοσοκομεία‏

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011, 17:49
Σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο, το Ειδικών Παθήσεων και το Παπαγεωργίου θα διαμορφωθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου νέες μονάδες χορήγησης υποκατάστατων για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τις διοικήσεις νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


«Είχαμε πει ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να μειώνεται η λίστα αναμονής στον ΟΚΑΝΑ, καθώς η θεραπεία θα γίνει από όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στην Αθήνα προχωράει πολύ καλά το συγκεκριμένο σχέδιο, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι προχωράει γρηγορότερα. Η ημερομηνία θα τηρηθεί. Η λίστα της ντροπής θα εξαλειφθεί μέσα στο φθινόπωρο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι η διανομή της μεθαδόνης από τα νοσοκομεία θα αρχίσει στη Θεσσαλονίκη την 1η Σεπτεμβρίου και στην Αθήνα από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί το μέτρο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η χορήγηση της μεθαδόνης να γίνεται από όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και τα στρατιωτικά, με μοναδική εξαίρεση τα παιδιατρικά, ακόμα και από πιστοποιημένα φαρμακεία, εφόσον αυτό χρειαστεί.
ZOUGLA.GR