ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Μεγαλύτερος ο μισθός του Κάρολου Παπούλια από του Ομπάμα!
Όταν ο έντιμος και υπερήφανος Ελληνας μικροσυνταξιούχος και μισθωτός προσέφερε από το υστέρημά του για τον κοινό σκοπό, το πρώτο που θα περίμενε κανείς είναι ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας θα έδινε πρώτος το καλό παράδειγμα καθορίζοντας τη μηνιαία χορηγία του και τα έξοδα παράστασης σε ένα ευρώ και καταθέτοντας τα υπόλοιπα στο ταμείο για την εξόφληση του χρέους, έως ότου η χώρα περάσει την κρίση και ανακάμψει.
Όταν ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 395.188 δολάρια ή 282.159 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ, ήτοι οι παροχές του υπό την πτώχευση του Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά 165.441 ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Αυτήν τη δύσκολη στιγμή, αυτήν τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστω και καθυστερημένα θα κάνει το καθήκον του και θα δώσει το παράδειγμα και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στον κόσμο του και απολαμβάνει τα προνόμιά του μακαρίως, χωρίς αιδώ και χωρίς ντροπή.
Πηγή: adesmeytos.gr
.......................................................................................................

Άδειασαν κοσμηματοπωλείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 10:19
Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε για ακόμη μια φορά ένα κοσμηματοπωλείο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Άγνωστοι δράστες λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατάφεραν να μπουν σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας ενός 59χρονου, παραβιάζοντας την αλουμινένια ψευδοροφή και την ξύλινη πόρτα.

Οι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, έκλεψαν κοσμήματα, απροσδιόριστης, μέχρι στιγμής, αξίας.
ΖΟUGLA.GR
......................................................................................................................
Μετέτρεψαν σύλλογο σε χαρτοπαικτική λέσχη
Τελευταία ενημέρωση 12:01
Ένας σύλλογος των Χανίων που είχε ιδρυθεί με απόφαση του Πρωτοδικείου προκειμένου να προάγει στα μέλη του νόμιμες ενασχολήσεις, όπως το σκάκι, την μπιρίμπα, το τάβλι κ.α. , τελικά μετετράπει σε χαρτοπαικτική λέσχη.

Την διαπίστωση αυτή έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι οποίοι αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, έκαναν έφοδο στον «σύλλογο» διαπιστώνοντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν υπάρχαν καν …σκάκια.

Αντι για αυτά όμως βρήκαν 11 μηχανήματα ηλεκτρονικού τζόγου, μάρκες τράπουλες και ότι άλλο απαιτεί μια σύγχρονη χαρτοπαικτική λέσχη.

Υπενθυμίζεται πως συνεχείς είναι οι προσπάθειες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων στο πλαίσιο καταπολέμησης του παράνομου τζόγου καθώς σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιούνται έφοδοι σε καταστήματα που έχουν παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, παρουσιάζει αυτήν την ώρα, με συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.
FLASHNEWS.GR
................................................................................................................

Πέφτουν οι βάσεις στις σχολές με μεγάλη ζήτηση
Το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Το μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους, εκτιμάται ότι θα σημειώνουν αισθητή πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», πάνω από 8.000 θέσεις σε δεκάδες ΤΕΙ θα ανοίξουν τις εισόδους τους σε υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια, ενώ αναμένεται ότι πάνω από 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες.

Τα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως τα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά, νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και ακόμη περισσότερο της περιφέρειας θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους.
Ιδιαίτερα τα ιατρικά, οδοντιατρικά και φαρμακευτικά τμήματα αναμένεται να σημειώσουν αρκετά μεγάλη πτώση.
Ωστόσο, θα υπάρξει και άνοδος των βάσεων στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικές βάσεις κυρίως του 1ου και 3ου επιστημονικού πεδίου.
NEWSBOMB.GR