ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Oι πυρκαγιές στο Ρέθυμνο

Ενημερώθηκε: 07.08.2011 // 21:06

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπυρεσία οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο, στις περιοχές Κάτω Βαλσαμόνερο του Δήμου Ρεθύμνου και Βάτος του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

    Για την κατάσβεση της πρώτης επιχειρούν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα . Ενώ στον Άγιο Βασίλειο επιχειρούν δώδεκα πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα , ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν νωρίτερα  και τα δύο ελικόπτερα.

    Οι φωτιές, οι οποίες να σημειωθεί ότι εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, και στις δύο περιοχές καίνε βοσκοτόπια και δεν απειλούν κατοικίες, ωστόσο αυτό που προβληματίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
........................................................................................

Νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στον Άγιο Νικόλαο

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το σπάνιο είδος της δερματοχελώνας
Νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στον Άγιο Νικόλαο
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί από τον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου, περίπου στις 12.00, σήμερα, αντικρίζοντας μία τεράστια χελώνα, την οποία είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δερματοχελώνα, ένα είδος σπάνιο. Πρόκειται για τη  μεγαλύτερη σε μέγεθος και βάρος χελώνα. Το βάρος φτάνει τα 600 κιλά και το μήκος του κελύφους της, τα 2 μέτρα. Το κέλυφός της δεν αποτελείται από κόκκαλο αλλά από ένα είδος δερμάτινων πλακών. Η Δερματοχελώνα ζει και στα νερά της Ελλάδας.

Φιλώζωοι και δύτες ήρθαν ήδη σε επαφή με το Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών προκειμένου να παραλάβουν τη νεκρή χελώνα και αφού ακολουθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, να τη εκθέσουν, ενδεχομένως στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
...........................................................................................................
Άγρια επεισόδια στο Λονδίνο - 42 συλλήψεις
Η αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε 42 συλλήψεις την νύκτα του Σαββάτου, στη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων, κατά τα οποία καταστήματα και περιπολικά πυρπολήθηκαν. Οκτώ αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία - δύο παραμένουν για νοσηλεία.
Από τους διαδηλωτές νοσηλεύτηκαν 10 σύμφωνα με τη διοίκηση των ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Η διαδήλωση ξεκίνησε έξω από αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ, όπου πολίτες ζητούσαν δικαιοσύνη για τον χαμό του Μαρκ Ντάγκαν, 29χρονου πατέρα δύο παιδιών από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια απόπειρας σύλληψης.

Η διαμαρτυρία πήρε βίαιη τροπή και ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκαν καταστήματα όπως επίσης και ένα διώροφο λεωφορείο.  Ακολούθησαν λεηλασίες που κράτησαν ως το πρωί της Κυριακής. Ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών επιχείρησε για την αποκατάσταση της τάξης.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε "απαράδεκτη και αδικαιολόγητη" τη διαμαρτυρία και ιδίως τα επεισόδια, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι η βία δεν θα επιταχύνει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού.
 
Τα επεισόδια είχαν πάντως τέτοια ένταση ώστε πολλά ΜΜΕ κάνουν τη σύγκριση με τις βιαιοπραγίες στη διάρκεια του 1985, στο Τότεναμ, όταν ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.
....................................................................................................

Πουλάει με 11 εκατ. ευρώ τον Κακά!