6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Στα Σφακιά και στην Γαύδο ο συνιδρυτής της Microsoft
Τα Σφακιά και την Γαύδο επισκέπτεται σήμερα ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen , ο οποίος με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του Octopus κάνει διακοπές σε Ελληνικά νησιά.

Νωρίς το πρωί η θαλαμηγός «έδεσε» έξω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων  και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι 16 επιβάτες θα επισκεφθούν με τα ελικόπτερα της θαλαμηγού την ακριτική Γαύδο, ενώ με τα σκάφη θα ξεναγηθούν σε παραλίες των Σφακίων, όπως τα «Γλυκά νερά», τα «Μάρμαρα» κ.α
......................................................................................................................

ΜΙΝΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Εξερράγη η Αίτνα

Εξερράγη τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου το ηφαίστειο της Αίτνας, οδηγώντας τις τοπικές ιταλικές αρχές να κλείσουν τις πρώτες πρωΐνές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο Φονταναρόσα, της Κατάνια, το οποίο πλέον επαναλειτουργεί.

Εξερράγη η Αίτνα
Στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο επικρατεί πάντως πολύ χαμηλή ορατότητα όλη τη σημερινή ημέρα.

Μετά τα μεσάνυκτα, λάβα ανάβλυζε από τον κρατήρα του ηφαιστείου -του πλέον ενεργού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πίδακες ηφαιστειακής τέφρας εκσφενοδνίζονταν σε μεγάλη απόσταση από τον κρατήρα, πολλές φορές προσγειωνόταν η τέφρα αυτή στα γειτονικά με το ηφαίστειο χωριά.
...............................................................................
Κακοποιοί απειλούν τον Γκλέτσο
Ο δήμαρχος Στυλίδας,Απόστολος Γκλέτσος, δέχτηκε απειλές -όπως κατήγγειλε παρουσία της μητέρας του και παρέας φίλων του -από άτομα που συνθέτουν εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είναι γνωστά σε κάθε κάτοικο της περιοχής!
«Με απείλησαν μπροστά στη μάνα μου και στους φίλους μου. Δεν είναι δυνατόν να φοβάται ο κόσμος να κυκλοφορήσει από την γνωστή συμμορία της Στυλίδας και κανείς να μην κάνει τίποτα. Δεν πάει άλλο.... από Δευτέρα πάω στον εισαγγελέα. Δεν υπάρχει αστυνομία. Δεν υπάρχει τίποτα...Θα φθάσω μέχρι τον Υπουργό για δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη γάγγραινα και να μπορεί ο κόσμος της ανατολικής Φθιώτιδας να αναπνεύσει επιτέλους», ανέφερε σε τοπικό ΜΜΕ ο Απόστολος Γκλέτσος.
.........................................................................................

Για... ξέπλυμα υποβρυχίων παραπέμπεται τελικά ο Ακης στην τακτική Δικαιοσύνη

Για... ξέπλυμα υποβρυχίων παραπέμπεται τελικά ο Ακης στην τακτική Δικαιοσύνη
Υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, για το οποίο παραπέμφθηκε από τη Βουλή ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, τάσσεται με ομόφωνο βούλευμά του το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου υιοθέτησαν την εισήγηση, τόσο του αντεισαγγελέα του ΑΠ, Ν. Μαύρου, όσο και του ανακριτή αρεοπαγίτη, Β. Λαμπρόπουλου, και αποφάνθηκαν ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει, από τη διάπραξή του, δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής. Κατά συνέπεια, πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον του ασκηθείσα ποινική δίωξη.
Αντίθετα, το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, αφού κρίθηκε ότι τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
........................................................................................
Ξανά στα πόδια του μετά από 8 μήνες ο Μανώλης Κονταρός
Ξανά στα πόδια του μετά από 8 μήνες ο Μανώλης Κονταρός
Έπειτα από οχτώ μήνες ακινησίας, το θαύμα έγινε για δεύτερη φορά και ο Μανώλης Κονταρός στάθηκε και πάλι όρθιος! Ο Κρητικός καλλιτέχνης, έπειτα από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχήσει τη ζωή, περπάτησε ξανά σκορπώντας συγκίνηση στην οικογένεια, τους φίλους και σε όλη τη Κρήτη. Το γεγονός αυτό , όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τα πρώτα χαμόγελα τόσο στον Μανώλη όσο και στο ιατρικό προσωπικό που τον παρακολουθεί. Μάλιστα, ήταν τέτοια η διάθεση για γιορτή, που ο λιράρης βρέθηκε χθες στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας, τον Ολυμπιακό, καθώς παρακολούθησε από τις εξέδρες του Καραϊσκάκη το πρώτο φιλικό επί Ελληνικού εδάφους, του Ολυμπιακού με την Γουεστ Μπρομ.
...................................................................................................

Νέα μεγάλη χασισοφυτεία με περίπου 700 δενδρύλλια και πάλι στο νομό Λασιθίου.

Νέα μεγάλη χασισοφυτεία που αποτελούνταν από περίπου 700 δενδρύλλια ανακάλυψαν και εκρίζωσαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων μακριά από τη φυτεία που είχε εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα στη θέση Άγιος Γεώργιος, στο Βραχάσι.
Το σημείο ήταν δύσκολο να το προσεγγίσει κανείς, πόσο μάλλον να αντιληφθεί την ύπαρξη της [...]
Νέα μεγάλη χασισοφυτεία που αποτελούνταν από περίπου 700 δενδρύλλια ανακάλυψαν και εκρίζωσαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων μακριά από τη φυτεία που είχε εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα στη θέση Άγιος Γεώργιος, στο Βραχάσι.
Το σημείο ήταν δύσκολο να το προσεγγίσει κανείς, πόσο μάλλον να αντιληφθεί την ύπαρξη της χασισοφυτείας, λόγω της πυκνής βλάστησης. Για το λόγο αυτό και στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τη φυτεία, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να βρουν τρόπο προκειμένου να διασχίσουν την κάθετη χαράδρα στην οποία οι καλλιεργητές είχαν βρει έδαφος για να προχωρήσουν στη δράση τους αυτή.
Σε χαράδρα
Καταφέρνοντας να κατέβουν στο βάθος της χαράδρας, αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφάλειας, το Τμήμα Σητείας και τη Δίωξη Ναρκωτικών, που είχαν την πληροφορία, εντόπισαν και εκρίζωσαν αρχικά 588 δενδρύλλια με ύψος που έφταναν και τα τρία μέτρα.
Περιμετρικά της φυτείας, ωστόσο, βρέθηκαν επιπλέον 119 δενδρύλλια ήπια αποξηραμένα, έτοιμα να αποδώσουν καρπούς στους καλλιεργητές τους. «Δε διακρινόταν καθόλου εύκολα και έπρεπε να δράσουμε σαν κομάντος για να τη βρούμε. Προσεγγίσαμε από άλλο σημείο, όπου και πράγματι εντοπίσαμε τη φυτεία.
Η μεθοδολογία είναι η ίδια. Από ό,τι διαπιστώσαμε, χρησιμοποιείται το ίδιο λίπασμα και ο ίδιος τρόπος ποτίσματος. Υπήρχε ένα πλάτωμα στην περιοχή, όπου και είχαν φυτευτεί τα δενδρύλλια. Τα ξεριζώσαμε», τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακάλυψη της νέας φυτείας ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Χρονάκης.
Στο σημείο παράλληλα βρέθηκαν λίπασμα, καθώς επίσης καλλιεργητικά εργαλεία και γάντια, τα οποία θα σταλούν στο εγκληματολογικό εργαστήριο στην Αθήνα προκειμένου να μπορέσουν οι αστυνομικές Αρχές να έρθουν κοντά στα ίχνη των καλλιεργητών και να τους συλλάβουν.
Αναζητούνται δύο Αλβανοί
Οι διωκτικές Αρχές, βάσει πληροφοριών που κοινοποιήθηκαν μετά την ταυτοποίηση των δυο Αλβανών που καταζητούνται ως καλλιεργητές της πρώτης φυτείας που είχε ανακαλυφθεί πριν από περίπου 10 ημέρες στην ίδια περιοχή, καθώς και των στοιχείων – όπως είναι τα πανομοιότητα σύνεργα καλλιέργειας και το σύστημα ποτίσματος που βρέθηκαν στη νέα ανακάλυψη – θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η απόδειξη της σύνδεσης των δυο υποθέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο Αλβανοί της πρώτης χασισοφυτείας έχουν ταυτοποιηθεί μέσω των κινητών τηλεφώνων που εγκατέλειψαν στο κρησφύγετό τους, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν κατά την έφοδο των αστυνομικών, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την επεξεργασία του γενετικού υλικού που έχει βρεθεί, με τις διωκτικές αρχές Λασιθίου να ευελπιστούν ότι θα φτάσουν και στους ντόπιους συνεργούς τους.