Ποια ραβασάκια θα έρθουν;

Τέλη Αυγούστου αρχίζουν να αποστέλονται τα σημειώματα της εφορίας για την έκτακτη εισφορά και την περαίωση. Θα ακολουθήσουν το τέλος επιτηδεύματος, η έκτακτη εισφορά για ΙΧ άνω των 1.929 κ.ε., σκάφη και πισίνες.

Κάντε το λογαριασμό:
• Στα τέλη Αυγούστου θα αρχίσουν να αποστέλονται τα σημειώματα για την έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
• Την ίδια περίπου περίοδο, δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια για την περαίωση «Νο 2»
• Στη συνέχεια θα αποσταλούν σημειώματα για το τέλος επιτηδεύματος, ύψους 300 ευρώ σε περίπου 800.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις
• Στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί σε όλους τους κατόχους οχημάτων και τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012
• Έκτακτη εισφορά από ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 1.929 κ.ε. και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, σκαφών αναψυχής, καθώς και από όσους έχουν πισίνες
• Εντός του 2011 είναι πιθανό να έχει ολοκληρωθεί τόσο η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 όσο και του ΦΑΠ του 2010.
Ειδικότερα, όσον αφορά την έκτακτη εισφορά, οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις για τα περυσινά εισοδήματα, θα εντοπίσουν τους υπόχρεους, θα υπολογίσουν την εισφορά και θα τους αποστείλουν τα ειδοποιητήρια.

Η εισφορά θα είναι:
• Για εισοδήματα μεταξύ 12.000-20.000 ευρώ από 121 έως 200 ευρώ
• Για εισοδήματα πάνω από 20.000 και ώς 50.000 ευρώ από 408-1.000 ευρώ
• Για εισοδήματα από 50.000 έως 100.000 ευρώ από 1.500 έως 3.000 ευρώ
• Για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, από 4.000 ευρώ και πάνω
NOOZ.GR
...................................................................................................................................................................
"Ελυσαν" τις διαφορές τους με κυνηγητικό όπλο

Εδωσαν ραντεβού χθες το πρωί στον Άγιο Κήρυκα για να λύσουν τις διαφορές τους τέσσερις νέοι 25, 27, 28 και 29 ετών.

Αρχικά λογομάχησαν και στη συνέχεια ο 29χρονος δέχτηκε δύο πυροβολισμούς με κυνηγητικό όπλο, από την πλευρά των άλλων τριών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν αμέσως και λίγη ώρα αργότερα, εντόπισαν τον 27χρονο, τον οποίο και συνέλαβαν, ενώ ο 29χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δράστες, καθώς και να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόπειρα ανθρωποκτονίας.
NOOZ.GR
............................................................................................................................................................

«Πράσινη» στροφή προς τα φωτοβολταϊκά κάνει η Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011, 16:59
Πρωταθλήτρια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες αναδεικνύεται η Κρήτη, όπου συνολικά έχουν εγκατασταθεί 700 από τα 1000 συστήματα που είναι εγκατεστημένα πανελλαδικά.

Οι Κρητικοί φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα «ανοιχτοί» σε έργα πράσινης ανάπτυξης και αρκετοί ιδιώτες προχωρούν σε «πράσινες» επενδύσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και στο περίφημο πράσινο νησί, τον Άγιο Ευστράτιο μέχρι σήμερα, με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ δεν υπάρχει ούτε ένα φωτοβολταϊκό σε στέγη αλλά ούτε και καμία αίτηση.
Αλλά και στις αιτήσεις πρωταθλήτρια είναι η Κρήτη με 27MW, ενώ σημαντικός αριθμός αιτήσεις εμφανίζεται στη Σάμο (483KW) και τη Ρόδο (346KW).

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΗ, οι περιοχές, που ακολουθούν πίσω από την Κρήτη σε ότι αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες είναι η Χίος με 1,4 MW, η Ρόδος 637KW, η Σύρος 391KW ενώ συνολικά έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά σε στέγες σε 19 νησιά.
Αντίθετα δεν υπάρχουν ακόμη καθόλου έργα από τα μεγάλα νησιά στη Λήμνο, τη Σάμο και τη Σίφνο καθώς επίσης και στα περισσότερα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Κόστος και οφέλη

Καταρχάς, το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στις στέγες, αφορά οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος ως 10 κιλοβάτ (ΚW) στο δώμα ή στη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων βεραντών.

Το κόστος εγκατάστασης μειώνεται διαρκώς, σήμερα κινείται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα των 3.000 ευρώ ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ, δηλαδή 30.000 ευρώ για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση που είναι 10 κιλοβάτ. Πριν από μερικά χρόνια ήταν 6.000 ευρώ ανά κιλοβάτ.

Γενικά ένα φωτοβολταϊκό κοστίζει όσο και ένα αυτοκίνητο (π.χ. ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 2 κιλοβάτ κοστίζει όσο και ένα φθηνό αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, περί τις 6.000 ευρώ, ενώ ένα μεγαλύτερο σύστημα των 10 κιλοβάτ όσο ένα αυτοκίνητο μεσαίου- μεγάλου κυβισμού, περί τις 30.000 ευρώ).

Μόνο που ενώ το αυτοκίνητο έχει συνεχώς έξοδα για τα επόμενα χρόνια, το φωτοβολταϊκό, αντίθετα, έχει έσοδα και σας αποφέρει και κέρδη για περισσότερα από 25 χρόνια.

Το πρόγραμμα μέχρι τώρα

Συνολικά με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ που φτάνουν μέχρι τον Απρίλιο, τα φ/β σε στέγες που βρίσκονται σε λειτουργία είναι 2424 με ισχύ 20.758 KW.

Οι αιτήσεις φτάνουν τις 7907 και αφορούν σε ισχύ 68.621KW. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα περισσότερα φωτοβολταϊκά σε στέγες από την έναρξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2009, εγκαταστάθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν συνδέθηκαν 376 συστήματα ισχύος 3.388 KW. Οι περισσότερες αιτήσεις -1010 τον αριθμό- κατατέθηκαν το Νοέμβριο του 2010.

Πηγή: Flashnews.gr
..............................................................................................................................................................

 
ΑΦΜ και στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή, και γι΄αυτό στα πλαίσια της οικονομικής της πολιτικής, αποφάσισε να επιβάλλει ΑΦΜ και στα… γαϊδουράκια της Σαντορίνης!

Σύμφωνα με την «Real News», οι ιδιοκτήτες των συμπαθέστατων τετράποδων, θα είναι υποχρεωμένοι από φέτος,  να έχουν και ένα μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών κρεμασμένο στο... σαμάρι.

Έτσι, θα οφείλουν να κόβουν αποδείξεις αλλά και να αποδίδουν Φ.Π.Α. για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα γαϊδουράκια σε όσους τουρίστες επισκέπτονται τη γραφική Σαντορίνη.

Το νέο αυτό μέτρο έχει δημιουργήσει μπάχαλο στην τοπική κοινωνία, με τους επαγγελματίες να αντιδρούν έντονα λέγοντας πως είναι «μεροκαματιάρηδες και όχι φοροφυγάδες».

Ο Γιώργος Λιγνός, Πρόεδρος του Σωματείου Ημιονηγών Θήρας, αναρωτιέται: «μας υποχρέωσαν να κόβουμε εισιτήρια. Έχουμε μπλοκάκια, έχουμε βιβλία θεωρημένα στην εφορία. Τι άλλο να κάνουμε;»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η λογίστρια των σωματείων που μιλά για Γολγοθά, τονίζοντας πως οι οδηγοί έχουν μπει σε έναν κυκεώνα:

«Λόγω του ότι είναι δύσκολο να λειτουργούν ταμειακή μηχανή, αφού βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο, τους υποχρέωσαν να κόβουν εισιτήρια. Ακόμα και αυτό όμως είναι δύσκολο να το κάνουν όταν έρχεται το πλοίο».
STAR.GR
................................................................................................................................................................

"Σπάνε" τα ασφαλιστήρια για να πληρώσουν... λογαριασμούς

Έξαρση σημειώνει τους τελευταίους μήνες η ακύρωση των συμβολαίων ζωής

Ενημερώθηκε: 14.08.2011 // 17:41

"Σπάνε" τα ασφαλιστήρια για να πληρώσουν... λογαριασμούς
Καταναλωτές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν οι προνομιούχοι καθώς είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν ιδιωτική ασφάλιση πλέον, υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης,- προχωρούν στο σπάσιμο των συμβολαίων τους προκειμένου να εισπράξουν χρήματα για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.
Ουρές κάνουν στις ασφαλιστικές εταιρείες οι καταναλωτές που ζητούν την ακύρωση του συμβολαίου τους και την ρευστοποίησή του δηλώνει στο newsit ο πρώην πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ασφαλιστικών πρακτόρων κ. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.
Το ποσοστό ακυρώσεων των συμβολαίων ζωής, τα λεγόμενα unit linked, όπως λέει αγγίζει το 20% με 25%, που συνδέονται µε επενδύσεις στο Χρηματιστήριο αξίας 182 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα έξαρση σημειώνουν και οι εξαγορές των συνταξιοδοτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Τα παραδοσιακά συνταξιοδοτικά προγράµµατα, που οι κάτοχοί τους εξαγόρασαν πρόωρα στο εννεάμηνο του 2010, αυξήθηκαν κατά 11% φτάνοντας τα 232εκατ. Ευρώ.
Τα νοικοκυριά δηλαδή ακύρωσαν φέτος συµβόλαια αξίας 414 εκατ. ευρώ, υψηλότερης κατά 14% από πέρυσι, ποσοστό που παρατηρείται για πρώτη φορά στην ασφαλιστική αγορά. Το σύνολο των εξαγορών όλων των κατηγοριών του κλάδου ζωής ξεπέρασε το µισό δισεκατομμύριο ευρώ (523εκατ. ευρώ).

NewsIt
...................................................................................................................................................................

Το μαθηματικό μυαλό που πλούτισε από το ξυστό

Μια 63χρονη συνταξιούχος καθηγήτρια μαθηματικών κέρδισε 20 εκατ. δολάρια δοκιμάζοντας την τύχη της 4 φορές στο τζόγο. Ή μήπως δεν ήταν τύχη αλλά απλά μαθηματικά;

Ενημερώθηκε: 14.08.2011 // 17:00

Η 63χρονη-πολυεκατομυριούχος πλέον- Joan R. Ginther από το Τέξας είναι είτε ο πιο τυχερός άνθρωπος στη γη ή απλά ξέρει κάτι παραπάνω από όλους όσους τζογάρουν, περιμένοντας το άγγιγμα της θεάς τύχης.
Το γεγονός ότι η γυναίκα, συνταξιούχος  καθηγήτρια μαθηματικών με διδακτορικό στη Στατιστική, κέρδισε τέσσερις φορές τζογάροντας, κάνει πολλούς να θεωρούν πως δεν πρόκειται για απλές συμπτώσεις αλλά πως έχει καταφέρει με κάποιο τρόπο να σπάσει τον "κώδικα" που ορίζει πως διανέμονται τα τυχερά ξυστό.
Σύμφωνα και με τον κ. Rich, καθηγητή του τμήματος Study of Gambling and Commercial Gaming στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, μάλλον είχε ανακαλύψει κάποιον αλγόριθμο που ορίζει κάθε πότε τοποθετείται ένα "τυχερό" δελτίο.
Αρχικά κέρδισε 5.4 εκατ δολάρια και μετά από δέκα χρόνια, η τύχη (;) της χαμογέλασε ξανά κερδίζοντας άλλα δύο εκατ. δολάρια. Μάλιστα μετά από δύο χρόνια κέρδισε άλλα τρία εκατ. δολάρια ενώ το καλοκαίρι του 2010 χτύπησε τζακ ποτ με 10 εκατ. δολάρια.
Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο λένε οι ειδικοί είναι μια στα 18 επτάκις εκατομμύρια! Ενώ αντίστοιχα μια τέτοιου είδους τύχη συμβαίνει μια φορά ανά τετράκις εκατομμύρια χρόνια!
Συνεπώς μάλλον το μυαλό της 63χρονης τα έκανε όλα...
"Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε ένα καζίνο συνήθως σε συλλαμβάνουν και μετά σου κάνουν τις ερωτήσεις", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Rich.
Αν και η κ. Ginther ζει σήμερα στο Λας Βέγκας (κάτι ξέρει...), τα χρήματα τα κέρδισε στο Τέξας.
Μάλιστα τα κέρδη, τις τρεις φορές ήταν από το ξυστό το οποίο είχε αγοράσει από συγκεκριμένο κατάστημα της πόλης.
Τέλος, η Επιτροπή Λαχείων του Τέξας πιστεύει πως η γυναίκα απλά έχει γεννηθεί με τυχερό άστρο και δεν πιστεύει πως παρενέβη με κάποιο τρόπο.

News247 
.......................................................................................................................................................................

Τσουχτερά πρόστιμα για αυθαιρεσίες στην παραλία

Στο Ρέθυμνο

Ενημερώθηκε: 14.08.2011 // 14:09

Σε χιλιάδες ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που έχουν βεβαιώσει άνδρες του λιμεναρχείου σε επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Ρέθυμνο , που εξακολουθούν να αγνοούν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και λειτουργούν, χωρίς να έχουν την απαραίτητη από το λιμενικό ταμείο άδεια κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου.
Αν και η εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης σταδιακά αλλάζει με την πλειοψηφία των καταστηματαρχών να έχουν ήδη συμμορφωθεί και αρκετούς να έχουν υποβάλλει αιτήσεις για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, εν τούτοις αρκετοί επαγγελματίες εμφανίζονται ανένδοτοι και συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα.
Οι έλεγχοι του λιμεναρχείου, το οποίο είναι σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, είναι εντατικοί προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα στην περιοχή. 
Την ίδια στιγμή, εκτός από τα πρόστιμα που βεβαιώνονται στους παραβάτες που δεν υιοθετούν μια από τις τρεις προτάσεις που προβλέπει η υπουργική απόφαση, κλήσεις επιδίδονται και σε εκείνους που με οποιαδήποτε τρόπο καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο από αυτόν για τον οποίο έχουν άδεια, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να αναπτύσσουν υπερβολικό αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των πεζών.

Πηγή: Ρεθεμνιώτικα Νέα
....................................................................................................................................................................

Πληθαίνουν οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ

Οι καταγγελίες για τη μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα έχουν την τιμητική τους
Ολοένα και περισσότεροι έλληνες πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αριθμό των καταγγελιών που έγιναν το 2010, την πρώτη χρονιά όξυνσης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, στο ΣΔΟΕ μέσω του ειδικού τηλεφωνικού αριθμού 1517 που ενεργοποίησε γι’αυτόν το σκοπό, έφθασε τις 19.000.
Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, κατά το αμέσως προηγούμενο έτος, όταν η κρίση δεν είχε ακόμη ενσκήψει για τα καλά στην Ελλάδα, ο αριθμών των καταγγελιών δεν ξεπερνούσε τις 4.500.
Και εφέτος στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό δεν έχουν πάψει οι κλήσεις, με τις καταγγελίες για τη μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα να έχουν την τιμητική τους.
Στελέχη του ΣΔΟΕ επιβεβαιώνουν ότι έχουν καταγγελθεί και αρκετές πολύ σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες όχι απλώς ήρθαν έτσι στη δημοσιότητα, αλλά επιλύθηκαν κιόλας υπέρ του δημοσίου αποφέροντάς του πολύ μεγάλα έσοδα
CRETALIVE.GR
......................................................................................................................................................................

Έρχεται το "εργόσημο"

Από τις 20 Αυγούστου
Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ' οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.

Πρόκειται για το «εργόσημο» που κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος.

Το «εργόσημο» θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Η παραλαβή του «εργόσημου» θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους.

Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.

Το μέτρο αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες.

Στο συγκεκριμένο καθεστώς υπάγονται όχι μόνον όσοι εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, αλλά και μια κομμώτρια που πάει σε σπίτι να χτενίσει, ο κηπουρός, ή κάποιος που παραδίδει κατ΄οίκον μαθήματα.

Με «εργόσημο» θα πρέπει να πληρώνονται και όσοι εργάζονται περιστασιακά στο χώρο του επισιτισμού, όπως για παράδειγμα σερβιτόροι που κάνουν τα ρεπό συναδέλφων τους ή και τραγουδιστές που πάνε να τραγουδήσουν κάπου, έστω και για δύο μόνον ημέρες.

Το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) του εργοδότη και εργαζόμενου.

Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.
CRETALIVE.GR
................................................................................................................................................................

Θύμα κλοπής ο Γιώργος Λιάγκας

Σε παραλία της Βουλιαγμένης

Το κινητό του παρουσιαστή έκανε φτερά, την ώρα που εκείνος κολυμπούσε σε παραλία της Βουλιαγμένης.

Μέσα είχε πολύτιμα τηλέφωνα για τη δουλειά του αλλά και φωτογραφίες του νεογέννητου γιου του...

Πάντως, φαίνεται πως ο κλέφτης είχε βάλει στο μάτι το -τελευταίας τεχνολογίας- κινητό από πριν και αυτός ήταν ο λόγος που "χτύπησε", αφού ακριβώς δίπλα βρισκόταν το πορτοφόλι του παρουσιαστή με χρήματα μέσα, το οποίο άφησε το δράστη αδιάφορο...

Ο Γιώργος Λιάγκας ανακάλυψε την κλοπή μόλις βγήκε από το νερό και αναζήτησε το κινητό, το οποίο όμως δεν υπήρχε πουθενά.
Αμέσως, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία...

newsit.gr
................................................................................................................................
Δεκάδες τραυματίες απο ανατροπή λεωφορείου

Περισσότερα απο 30 άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα διώροφο λεωφορείο ανετράπη κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπέλφαστ.

Ολοι οι τραυματίες έχουν μεταφρεθεί σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης, κανείς ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά ενώ χρειάστηκε συνεργείο με ειδικό εξοπλισμό για να απεγκλωβίσει τον οδηγό τoυ λεωφορείου.
newsit.gr
..........................................................................................................................
«Ταλέντο» στη φοροδιαφυγή έχει η Κρήτη

 

Στοιχεία σοκ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

Έντονη φορολογική παραβατικότητα εντοπίζεται σε επιχειρήσεις στην Κρήτη, καθώς οι επιχειρηματίες δεν τηρούν βιβλία ή αναγράφουν ελλιπή στοιχεία, παρά τις απειλές για λουκέτο και αυστηρά πρόστιμα.

Όπως δημοσιεύει το flashnews,  σε σύνολο 164 ελέγχων στην Κρήτη επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 125 παραβάτες , δηλαδή στο 76% των επιχειρήσεων που ελέχθησαν, γεγονός που καθιστά το νησί «ταλέντο» στη φοροδιαφυγή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η φοροδιαφυγή και στα Ιόνια νησιά και συγκεκριμένα την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Κεφαλλονιά και την Ζάκυνθο, με ποσοστό 71 τοις εκατό ενώ αντίστοιχα στην Χαλκιδική και την Πιερία η φορολογική παραβατικότητα έφθασε το 60 τοις εκατό.

Η φοροδιαφυγή βέβαια δεν αποτελεί αγαπημένο σπορ μόνο στα νησιά καθώς η ίδια εικόνα φαίνεται ότι επικρατεί και στα παράλια της Αττικής όπου μετά από 705 ελέγχους του ΣΔΟΕ στην Αττική εντοπίστηκαν 490 παραβάτες (70%)

Στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, την Θράκη, την Δυτική Ελλάδα, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο έγιναν 2.170 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 1.229 παραβάτες, δηλαδή ποσοστό 56 τοις εκατό.
NEWSBEAST.GR
.....................................................................................................................
«Θωρακίζουν» τις εκκλησίες για τον φόβο των κλεφτών

Κλέβουν και από τάφους!

Συναγερμοί, κάγκελα, λουκέτα... στο πιο απρόσμενο, μάλλον μέρος: τις εκκλησίες! Ιερείς «θωρακίζουν» τους ναούς καθώς ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα κρούσματα διαρρήξεων.

Κλέβουν το παγκάρι, παίρνουν τα τάματα, αρπάζουν εικόνες, ούτε τα λείψανα αφήνουν, όπως λένε στην εφημερίδα «Καθημερινή» οργισμένοι ιερείς.

Οι δράστες δεν σταματάνε εκεί. Αφαιρούν ακόμα και καμπάνες, μανουάλια και ιερά σκεύη, για να τα πουλήσουν σε κυκλώματα που εμπορεύονται μέταλλα, ενώ τελευταία επισκέπτονται και τα κοιμητήρια, «ξηλώνοντας» τα καντήλια!

Μόνο το 2010 σημειώθηκαν 500 κλοπές, αλλά όπως λένε αστυνομικοί εκατοντάδες άλλα περιστατικά σε ξωκλήσια και ναούς μικρών χωριών δεν καταγράφονται.
NEWSBEAST.GR
......................................................................................................................
Χωράφια σε ταράτσες και υπόγεια

Λύση στο διατροφικό πρόβλημα η κατασκευή αστικών αγροκτημάτων

Λύση στο διατροφικό πρόβλημα που πλήττει ήδη τις αναπτυσσόμενες χώρες και αναμένεται να γιγαντωθεί τις επόμενες δεκαετίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, αποτελεί η κατασκευή αστικών αγροκτημάτων σε κτίρια.

Στην πόλη Σουγόν της Νότιας Κορέας, η πρωτότυπη ιδέα έχει περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Εκεί, το πρώτο αστικό αγρόκτημα βρίσκεται ένα βήμα πριν ξεκινήσει να παράγει τα προϊόντα του σε μεγάλη κλίμακα.

«Μπορεί να μην προλάβω τη στιγμή που θα μαζεύω τα λαχανικά μου από τον 65ο όροφο ενός ουρανοξύστη, όμως σήμερα μπορώ και τα συλλέγω στον τρίτο όροφο του εργαστηρίου», αναφέρει ο επιστήμονας με εξειδίκευση στην αγροτική παραγωγή Τσόι Χονγκ.

Ο ίδιος μαζί με την ομάδα του, έχουν κατασκευάσει μια 100% οικολογική φάρμα, οι ανάγκες της οποίας καλύπτονται ενεργειακά από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που «ντύνουν» το κτίριο. Όπως δημοσιεύει η «real planet», αν η επιστημονική ομάδα καταφέρει να έχει τον κήπο ενεργειακά αυτόνομο, θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του οράματος της αστικής γεωργίας.

Στόχος, είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων ειδών καλλιέργειας, τα οποία θα μπορούν να αντιμετωπίσουν την επισιτιστική κρίση. Όπως τονίζουν οι ερευνητές, η ανάπτυξη των αστικών αγρών που φυσικά θα καταλαμβάνουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, θα μπορεί να θρέψει μέχρι και 10 δισ. ανθρώπους, όσος δηλαδή θα είναι ο πληθυσμός της Γης το 2050, σύμφωνα με την εκτίμηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
NEWSBEAST.GR
..............................................................................................................................
Ενας άλλος «Θεόφιλος» στη Γαύδο
Ενας από τους τέσσερις στον κόσμο σταθμούς ρύθμισης λειτουργιών δορυφόρων και παρακολούθησης κλιματικών αλλαγών εγκαταστάθηκε στη Γαύδο από το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Προσωπικό εργαστηρίου. Διακρίνονται από αριστερά, κάτω: ο δρ Β. Τσερόλας, ο καθηγητής Σ. Π. Μερτίκας, η γεωλόγος Ρ. Παπαδάκη και ο δρ Α. Δασκαλάκης, πάνω, αριστερά: Δ. Ανδρικόπουλος (μηχανικός), Ξ. Φραντζής (μηχανικός), Α. Τριπολιτσιώτης (μηχανικός). Προσωπικό εργαστηρίου. Διακρίνονται από αριστερά, κάτω: ο δρ Β. Τσερόλας, ο καθηγητής Σ. Π. Μερτίκας, η γεωλόγος Ρ. Παπαδάκη και ο δρ Α. Δασκαλάκης, πάνω, αριστερά: Δ. Ανδρικόπουλος (μηχανικός), Ξ. Φραντζής (μηχανικός), Α. Τριπολιτσιώτης (μηχανικός). Ο σταθμός, ο οποίος ονομάζεται «Θεόφιλος», στη μνήμη του πρώην κοινοτάρχη της Γαύδου, Θεόφιλου Τσιριντάνη, θεωρείται μοναδικός παγκοσμίως εξαιτίας του ότι βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, πάνω στη διασταύρωση δορυφορικών ιχνών και κοντά σε ανοικτή θάλασσα.
Παράλληλα, εγκαταστάθηκε και ηλεκτρονικός ανακλαστήρας μικροκυμάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστρίας, που ανακλά ηλεκτρονικώς τα δορυφορικά σήματα.
Η εγκατάσταση του σταθμού έγινε υπό την επίβλεψη του διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής, καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Στέλιου Π. Μερτίκα. Τώρα, το ίδιο Εργαστήριο κατασκευάζει και πρότυπο μικροκυματικό αναμεταδότη (microwave transponder) για τη βαθμονόμηση μελλοντικών δορυφόρων, με βάση τις προδιαγραφές και την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA).
Οπως εξηγεί στην «Κ.Ε.» ο κ. Μερτίκας, «η αντιμετώπιση του φαινομένου της αλλαγής του κλίματος απαιτεί, μεταξύ άλλων, τη διαχρονική παρακολούθηση των επιπτώσεων που επιφέρει στο φυσικό περιβάλλον. Η παρακολούθηση της μεταβολής της θαλάσσιας στάθμης σε παγκόσμια κλίμακα επιτυγχάνεται με χρήση δορυφορικών συστημάτων, όπως είναι οι δορυφόροι αλτιμετρίας αλλά και επίγεια όργανα στην επιφάνεια της Γης».
Η βαθμονόμηση (ρύθμιση λειτουργιών) των δορυφορικών μετρήσεων αλτιμετρίας επιτυγχάνεται αρχικώς με τον ακριβή προσδιορισμό της στάθμης της θάλασσας, του ύψους των κυμάτων, των καθυστερήσεων των δορυφορικών σημάτων στην ατμόσφαιρα και άλλων παραμέτρων και στη συνέχεια με τη σύγκριση και τον έλεγχο των μετρήσεων του δορυφόρου χρησιμοποιώντας ανεξάρτητες μετρήσεις και διαφορετικά όργανα από την ξηρά και θάλασσα.
Επιπλέον, το Εργαστήριο προχωρά και σε ποιοτικό έλεγχο για την ασφάλεια κατασκευών. Οπως τονίζει ο κ. Μερτίκας, «το Εργαστήριο έχει αναπτύξει αλγόριθμους για την ανίχνευση απότομων ή/και ασθενών μεταβολών στα σήματα που λαμβάνονται από τους δέκτες δορυφορικού εντοπισμού GPS. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ασφάλεια τεχνικών κατασκευών, όπως φράγματα, γέφυρες, υψηλά κτήρια, κ.ά. στις οποίες είναι πρωταρχικής σημασίας η συνεχής παρακολούθηση της συμπεριφοράς τους. Οταν οι παράμετροι που παρακολουθούνται υπερβαίνουν κάποιο όριο ασφαλείας (π.χ. απότομη μετατόπιση), τότε ειδοποιείται ο χρήστης και λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1996 εγκαταστάθηκε στην Πολυτεχνειούπολη Χανίων ο πρώτος μόνιμος δορυφορικός γεωδαιτικός σταθμός GPS στην Ελλάδα. Εκτοτε, το δίκτυο των σταθμών GPS συνεχώς επεκτείνεται. Σήμερα, το δίκτυο αποτελείται από 10 σταθμούς (7 στην Κρήτη και 3 στη Γαύδο). Τα δεδομένα του δικτύου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος εφαρμογών, όπως παρακολούθηση των τεκτονικών κινήσεων της δυτικής Κρήτης , συλλογή και παροχή δεδομένων για τοπογραφικές και γεωδαιτικές εφαρμογές, έλεγχο της αξιοπιστίας του συστήματος εντοπισμού GPS, μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος Ναυσιπλοΐας EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay System) καθώς επίσης και τη δημιουργία χαρτών για διάφορες παραμέτρους της ατμόσφαιρας (π.χ. υγρή συνιστώσα τροπόσφαιρας, ιονόσφαιρα κ.λπ.).
Ο σταθμός αναφοράς TUC2 στο Πολυτεχνείο Κρήτης ανήκει στο Πανευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών αναφοράς GPS, καλούμενο δίκτυο της EUREF (European Reference Frame). Το συγκεκριμένο δίκτυο EUREF αποτελείται από περίπου 250 γεωδαιτικούς σταθμούς αναφοράς, κατανεμημένους σε όλη την Ευρώπη. Τα γεωδαιτικά δεδομένα του σταθμού, και οι μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού που τον συνοδεύει, είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο Διαδίκτυο. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινωθεί η νέα υπηρεσία του Εργαστηρίου που αφορά τη δυνατότητα αποστολής διαφορικών διορθώσεων κινηματικού εντοπισμού (RTK-Real Time Kinematic) προς τους επαγγελματίες μηχανικούς χωρίς χρέωση. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά το κόστος για την πραγματοποίηση τεχνικών γεωδαιτικών μετρήσεων, όπως τοπογραφικές αποτυπώσεις, οδοποιία κ.ά.
Η υπηρεσία θα είναι ωφέλιμη για χρήση σε μια ακτίνα περίπου 40 χλμ. από το σταθμό αναφοράς TUC2. Η στρατηγική του Εργαστηρίου είναι να επεκτείνει τη δυνατότητα παροχής κινηματικών διορθώσεων εντοπισμού και από τους υπόλοιπους σταθμούς του δικτύου του καλύπτοντας έτσι το σύνολο του Νομού.
Τέλος, το Εργαστήριο προχωρεί και σε παρακολούθηση καθιζήσεων με ραντάρ. Οπως σημειώνει ο κ. Μερτίκας, στην κοιλάδα της Μεσσαράς έχει παρατηρηθεί δραματική πτώση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα (π.χ. 40 μέτρα τα τελευταία 20 χρόνια στην υπολεκάνη Μοιρών).
Το Εργαστήριο εφάρμοσε μια σχετικά σύγχρονη τεχνική για να παρατηρήσει τις επιπτώσεις της υπεράντλησης των υπογείων υδάτων.
Η εντυπωσιακή του δραστηριότητα έχει αναδείξει το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής ως πρότυπο ερευνητικό κέντρο σε διεθνές επίπεδο. Εχει συνάψει Μνημόνια Επιστημονικής Συνεργασίας για πέντε έτη με το Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστρίας, το Γεωδαιτικό Ινστιτούτο Επιστημών του Μονάχου στη Γερμανία και το Αστεροσκοπείο της Κυανής Ακτής στη Γαλλία το οποίο και πραγματοποιεί τις βαθμονομήσεις για το Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γαλλίας στην Κορσική.
Ολα τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του ερευνητικού προγράμματος SOFIA του 7ου Πλαισίου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.
Ωστόσο, από το 2012 δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση για το σταθμό αλτιμετρίας. «Η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα ερευνητικής αναγνωρισιμότητας απαιτεί την παραμονή αλλά και αύξηση του υφιστάμενου επιστημονικού προσωπικού και τη διαρκή αναβάθμιση και συντήρηση του εξοπλισμού. Εχοντας ήδη κριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιστημονική του αριστεία, στο πλαίσιο της δράσης "Ερευνητικό Δυναμικό", είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρηματοδότηση των δράσεων του Εργαστηρίου από αντίστοιχες δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», καταλήγει ο κ. Μερτίκας.
ENET.GR
............................................................................................................................
Στην Κέρκυρα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ


Στην Κέρκυρα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ
Στην Κέρκυρα για τις καλοκαιρινές του διακοπές βρίσκεται ο διάσημος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος πριν ακόμα πατήσει το πόδι του στο νησί άφησε έκπληκτους τους κατοίκους. Ο λόγος ήταν το επιβλητικό σκάφος του, μήκους 86 μέτρων, το οποίο δυσκολεύτηκε να δέσει στον όρμο της Γαρίτσας, στο σημείο κάτω από την πλατεία, όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής στο Star. Ο διάσημος σκηνοθέτης έφτασε στο νησί των Φαιάκων την Πέμπτη και απ’ ότι έγινε γνωστό θα μείνει αρκετές ημέρες για να ξεκουραστεί και να απολαύσει τις ομορφιές του. Από όσο γνωρίζω το σκάφος είναι στον Όρμο της Γαρίτσας. Αραγμένο. Πρέπει να κατέφθασε από ότι θυμάμαι καλά, την Πέμπτη το μεσημεράκι, γύρω στη μιάμιση με δυο παρά», είπε στο Star κάτοικος που είδε το πολυτελές και επιβλητικό σκάφος να δένει στο νησί. Οι κάτοικοι ετοιμάζονται να τον φιλοξενήσουν με την καλύτερη διάθεση, εκείνοι ωστόσο που θα επιθυμούσαν μια φωτογραφία μαζί του θα τα βρουν σκούρα, καθώς ο Στήβεν Σπήλμπεργκ φρουρείται πάρα πολύ αυστηρά.
GOSSIP-TV.GR
..............................................................................................................................

Κύπρος: Ημέρα θλιβερών επετείων η παραμονή του Δεκαπενταύγουστου

Έγιναν μεταξύ άλλων τα μνημόσυνα των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ηλιος», στις 14 Αυγούστου 2005

Ενημερώθηκε: 14.08.2011 // 18:39

Ημέρα θλιβερών επετείων και μνημοσύνων για εκατοντάδες νεκρούς είναι για την Κύπρο η παραμονή του Δεκαπενταύγουστου: Της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής του 1974, της δολοφονίας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από τους
Τούρκους στη Δερύνεια, του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας το 1964, και της συντριβής του αεροπλάνου της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας «Ηλιος».
Σήμερα συμπληρώνονται 37 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, κατά την οποία οι δυνάμεις του Αττίλα με πολυμέτωπη επίθεση κατέλαβαν την Αμμόχωστο, την Καρπασία και την περιοχή της Μόρφου.
Οι συγγενείς των θυμάτων της δεύτερης φάσης της εισβολής τέλεσαν σήμερα τα μνημόσυνά τους, ενώ τα κόμματα με διακηρύξεις τους καταδίκασαν τη συνεχιζόμενη κατοχή και αποδοκίμασαν την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας.
Επίσης, η ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών "Αμμόχωστος Επιστρέφω", πραγματοποίησε το πρωί καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας κοντά στο κατοχικό οδόφραγμα στα Στροβίλια, λίγο έξω από την κατεχόμενη πόλη τους, με σύνθημα "37 χρόνια στο δρόμο της επιστροφής".
Νωρίτερα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη όλων των πεσόντων κατοίκων της Αμμοχώστου καθώς και των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια αντικατοχικών εκδηλώσεων έξω από την πόλη.
Εξ άλλου, τον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Παχύαμμο Τηλλυρίας τελέστηκε το ετήσιο  μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή τον Αύγουστο του 1964 και των νεκρών από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς των γύρω χωριών.
Επίσης σήμερα τελέστηκε το σαρανταήμερο μνημόσυνο των 13 θυμάτων της έκρηξης στην έκρηξη στη Ναυτική Βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'' στο Μαρί, ενώ οι εθελοντές αφύπνισης, όπως αποκαλούνται, συνέχισαν την πορεία τους που άρχισαν από την
Πάφο προς τη Λευκωσία.
Τέλος, έγιναν τα μνημόσυνα των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ηλιος», στις 14 Αυγούστου 2005, στο Γραμματικό Αττικής.
Για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων, η Επιτροπή Συγγενών πραγματοποίησε χθες βράδυ ειδική εκδήλωση με άναμμα 121 κεριών στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, που θρηνεί και τα περισσότερα θύματα, 16 συνολικά, της αεροπορικής τραγωδίας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Γιασουμής δήλωσε ότι οι χαροκαμένοι συγγενείς αναμένουν εδώ και έξι χρόνια την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά δεν είναι αισιόδοξοι από την εξέλιξη της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου.

TA NEA
.............................................................................................................................................................

TO ΑΛ ΤΣΑΝΤΗΡΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ
 
 
Ετοιμάζει μια one man show παράσταση με interactive στοιχεία.
Ακριβώς όπως κάνει και στο τηλεοπτικό "Τσαντίρι" του δηλαδή....


Σύμφωνα με την "Espresso" η ιδέα είναι να ανεβάσει ένα είδος stand up comedy, σατιρίζοντας την επικαιρότητα αλλά και δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να σχολιάσει τα κείμενα θα είναι δικά του και θα έχει όλη την ευθύνη της παράστασης, την οποία σύμφωνα με την εφημερίδα θα ανεβάσει στο θέατρο "Βρετάνια".

Η πρεμιέρα αναμένεται να λίγει μετά τα Χριστούγεννα, μόλις ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Δημήτρης Λιγνάδης ρίξουν αυλαία, για το "Αμαντέους".

Για την ώρα, ο Λάκης Λαζόπουλος απολαμβάνει τα μπάνια του στην Πάρο και γεμίζει μπαταρίες...
zappit
................................................................................................................................................
Της επιτέθηκαν γιατί προκαλούσε τους άνδρες τους!

Το πανδαιμόνιο επικράτησε την Τετάρτη το απόγευμα στην παραλιακή περιοχή Δάφνες της Πάτρας, όταν δύο γυναίκες επιτέθηκαν σε τρίτη επειδή προκαλούσε ευθέως τους άντρες τους!
Μάλιστα επρόκειτο για μία σαραντάρα ελληνο-αμερικανίδα η οποία ήρθε στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Προχθές το μεσημέρι πήγε στην παραλία των Δαφνών για να κάνει το μπάνιο της. Έπιασε μια ξαπλώστρα και καθόταν εκεί επί ώρες, διαβάζοντας το βιβλίο της. Δίπλα της και σε απόσταση μερικών μέτρων ήταν μία παρέα αποτελούμενη από δύο φιλικά ζευγάρια που έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Η ελληνο-αμερικανίδα προκαλούσε τα βλέμματα όλων με το καλλίγραμμο κορμί της και τις τέλειες αναλογίες, αλλά έδειχνε να το απολαμβάνει. Και το χειρότερο ήταν πως με τις κινήσεις της και τη συμπεριφορά της φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήθελε επίμονα να προκαλεί όσους άνδρες βρίσκονταν δίπλα της, αδιαφορώντας για το αν συνοδεύονταν από άλλες γυναίκες. Και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν κάποια στιγμή γύρισε την ξαπλώστρα για να έχει κόντρα τον ήλιο και βρέθηκε να είναι ξαπλωμένη κάθετα προς το σημείο όπου βρίσκονταν τα δύο φιλικά ζευγάρια, ανοίγοντας... διάπλατα τα πόδια! Οι δύο άνδρες που συνοδεύονταν δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το βλέμμα τους, ενώ η ίδια διάβαζα ατάραχη το βιβλίο της και με το ένα της χέρι έβαζε λάδι στην εσωτερική πλευρά των ποδιών με τρόπο άκρως αισθησιακό που ανέβαζε την αδρεναλίνη στα... ύψη!

Η σκηνή της επίθεσης
Το θέαμα το απολάμβαναν οι δύο άνδρες όμως δεν το άντεχαν με τίποτα οι γυναίκες τους. Η μία εξ αυτών έβαλε τις φωνές στην ελληνο-αμερικανίδα, ζητώντας της να συμπεριφέρεται πιο κόσμια. Και όταν εκείνη της συνέστησε να... μην είναι «κομπλεξική», η ίδια σηκώθηκε και πήγε απειλητικά προς το μέρος της. Μάλιστα μαζί της σηκώθηκε και η δεύτερη η οποία επίσης ήταν εκνευρισμένη. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να τραβούν την προκλητική σαραντάρα από την ξαπλώστρα αποκαλώντας την «ανώμαλη» και χρησιμοποιώντας κι άλλα «γαλλικά» που τα άκουγαν έκπληκτοι οι υπόλοιποι λουόμενοι. Όσο για τους άνδρες; Δεν τολμούσαν να πουν κουβέντα με τέτοιο ρεζιλίκι...
SAROTIKO
...................................................................................................................................................
Kαταγγελία για επίθεση από θερμόαιμο στη Παλιά Πόλη

Ένα μήνυμα κατά της «ασυδοσίας» ορισμένων θέλησε να στείλει ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ρεθύμνου, Μπάμπης Πολιουδάκης, ο οποίος μήνυσε έναν νεαρό ρεθυμνιώτη, που του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή το μεσημέρι της Τετάρτης στην παλιά πόλη.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε είσοδο του δακτυλίου, όταν ο 60χρονος ρεθυμνιώτης σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας το μεσημέρι της Τετάρτης θέλησε να μπει με το μηχανάκι του στον δακτύλιο. Ένα αυτοκίνητο, όμως, έκλεινε την είσοδο, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η διέλευση. Ο κ. Πολιουδάκης ζήτησε από την συνοδηγό του αυτοκινήτου, που βρισκόταν μέσα να πει στον οδηγό να μετακινήσει το όχημα και τόνισε πως το να κλείνεις την είσοδο του ιστορικού κέντρου με αυτόν τον τρόπο είναι απαράδεκτο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του καταγγέλλοντα, ξαφνικά από ένα παρακείμενο καφενείο βγήκε έξω ένας νεαρός, γύρω στα 25, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά και χτύπησε τον κ. Πολιουδάκη. Μάλιστα, αυτό έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, παραπάνω από μία φορά και ο σύμβουλος της Δ.Κ. δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία. Ο νεαρός συνελήφθη, αφού υπεβλήθη σε βάρος του μήνυση και την Παρασκευή, ο θερμόαιμος 25χρονος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για εξύβριση και απειλή και αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας υποβάλει και έφεση.

Στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, στο πλευρό του κ. Πολιουδάκη βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του, προκειμένου να τον στηρίξουν στην απόφασή του να μην αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί χωρίς να επιληφθεί η δικαιοσύνη.
Ο ίδιος, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη μήνυση: «Πρέπει να πάψει επιτέλους η σιωπή των πολιτών, να ενεργοποιηθούν. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να τα κυνηγάμε, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να παραμένουν στην ασυδοσία. Αν δεν τιμωρηθούν, θα συνεχίσουν να κάνουν και χειρότερα πράγματα».

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Όθωνας Χριστουλάκης, σχολιάζοντας το γεγονός σημείωσε: «Ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας παραβρίσκομαι στα δικαστήρια για να συμπαρασταθώ στον συνάδελφό μου, αλλά και για να καταδικάσω με την παρουσία μου την κάθε μορφή βίας, αλλά και αυθαιρεσίας που τείνει να αναπτυχθεί στο Ρέθυμνο. Αγωνιζόμαστε για τον αφανισμό της. Θα πρέπει ο κάθε επίδοξος αυτής της κατεύθυνσης να καταλάβει απλά πως δεν τον παίρνει, ότι είμαστε μία κοινωνία που προβληματιζόμαστε για να ζήσουμε φιλοπρόοδα και φιλήσυχα. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση σε μας».

«Σαν εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου, θέλω να πω ότι τέτοια φαινόμενα πρέπει να δημοσιοποιούνται και να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ώστε να παραδειγματίζονται κάποιοι και να μην επαναλαμβάνονται. Καιρός είναι να ζήσουμε σε μία πόλη φιλήσυχη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος, Μανώλης Σκλαβουνάκης, συμπαραστεκόμενος στην απόφαση του συναδέλφου του.

Τέλος, στα δικαστήρια βρέθηκε και ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, Κωστής Μαθιουδάκης, ο οποίος θέλησε να συμπαρασταθεί στον συνάδελφο του στην Τ.Α., σχολιάζοντας: «Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έγινε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και είμαι εδώ για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον συνάδελφο. Πρέπει κάποτε να ξεπεραστεί η κακώς εννοούμενη νοοτροπία της μαγκιάς. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και συνεχίζουμε να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά, αυτή θα είναι εις βάρος όλων μας και εις βάρος του Ρεθύμνου».

goodnet.gr