Συμπλοκή με αστυνομικούς στα Ζωνιανά-Καταγγελίες για "κουκούλωμα"

Αναζητούνται 4 - Τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός- Οι ειδικοί φρουροί καταγγέλουν προσπάθεια "κουκουλώματος" της υπόθεσης και χειροδικία Αστυνομικού Διευθυντή σε βάρος υφισταμένου του- Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ενημερώθηκε: 20.08.2011 // 20:05

Επεισόδιο σημειώθηκε στις 7 περίπου το πρωί,μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων των Ζωνιανών στην διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τόν εντοπισμό και την εκκρίζωση χασισοφυτείας. Από την συμπλοκή αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά .
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου πενήντα αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.
 Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. περίπου, όπου άγνωστα άτομα είχαν εκριζώσει και καταστρέψει τα δενδρύλλια κάνναβης. Ακολούθησε εξερεύνηση του χώρου από αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών και ανευρέθησαν πειστήρια (κατεστραμμένα δενδρύλλια κάνναβης κ.λ.π.), τα οποία κατασχέθηκαν.
Σε απόσταση ενός (1) χιλιομέτρου περίπου από το χώρο της φυτείας, όπου αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτύξει μπλόκο σε αγροτική οδό που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, 33χρονος ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό όχημα με συνεπιβάτες έναν 31χρονο ημεδαπό και ένα άγνωστο άτομο, επιχείρησε με επικίνδυνους και συνεχείς ελιγμούς να διασπάσει το μπλόκο, κινούμενος κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
 Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων αστυνομικών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά.
 Όπως τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιηθεί το φορτηγό με βολές στα ελαστικά του, ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται μαζί με τους δύο συνεπιβαίνοντες. Από αστυνομικό που συμμετείχε στην επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ύπαρξη όπλου εντός του οχήματος.
Σε βάρος του οδηγού του οχήματος σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη φθορά, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράβαση Κ.Ο.Κ., ενώ για τους δύο συνεπιβαίνοντες για αντίσταση, εξύβριση και απειλή. Επίσης, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη 50χρονου ημεδαπού για εξύβριση και απειλή κατά των αστυνομικών, καθώς και κατά αγνώστων δραστών για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.
 Προανάκριση ενεργείται, υπό την εποπτεία και παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Το χαστούκι του αξιωματικού
Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής καταγγέλει προσπάθεια "κουκουλώματος" της υπόθεσης και αναφέρει- μεταξύ άλλων, ότι προκειμένου να αποτραπεί μία σύλληψη Αστυνομικός Διευθυντής χαστούκισε (!) αλλον αξιωματικό .
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ
Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης αναφέρεται ότι " κατά τη διάρκεια του περιστατικού, Αστυνομικός Διευθυντής χειροδίκησε κατά Υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι αδυνατούσε να κατανοήσει και εκτελέσει τις εντολές του.
cretalive.gr
.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το γλέντι στήθηκε παρουσία του Μανώλη

Στο πατρικό σπίτι του Μ. Κονταρού στις Βρύσσες

Ενημερώθηκε: 20.08.2011 // 18:42

Ενα μικρό γλέντι έστησαν το μεσημέρι φίλοι και συγγενείς στο πατρικό του Μανώλη Κονταρού στις Βρύσσες Αποκορώνου, για να υποδεχτούν τον δικό τους άνθρωπο, μετά την πολύμηνη περιπέτεια με την υγεία του την οποία προκάλεσε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
Ο αγαπημένος Κρητικός καλλιτέχνης, επισκέπτεται τα Χανιά για δύο μόλις μέρες μαζί με τους γιούς του, αλλά και τον Γερμανό γιατρό του, για να δει τους γονείς του και να επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα και στο πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.


Το χαμόγελο επέστρεψε και πάλι στο πατρικό του Μανώλη Κονταρού. Όπου και αν γυρίσει κανείς το βλέμμα ευχές, αγκαλιές και φιλιά. Οι γονείς, οι αδελφές τα ανήψια, οι φίλοι, δεν χορταίνουν να βλέπουν και πάλι τον Μανώλη ανάμεσα τους.
Στο πλευρό του εκτός από φίλους και συγγενείς είναι και ο Χάρυ, ο Γερμανος γιατρός του, που πλέον έχει γίνει φίλος του. Οι φίλοι άλλωστε όλους αυτούς τους μήνες του στάθηκαν, όπως μας είπε σαν οικογένεια. Από Δευτέρα ο Μανώλης Κονταρός θα επιστρέψει και πάλι στο απαιτητικό πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθεί. Και όταν θα επιστρέψει στην Κρήτη θα είναι ακόμα πιο δυνατός.

Πηγή:neatv.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κι όμως, η Κρήτη κατοικήθηκε το...130.000 π.Χ!

Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Homo Erectus κατοίκησαν στην Κρήτη σχεδόν 100.000 χρονια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από το 130.000 π.Χ.
Κι όμως, η Κρήτη κατοικήθηκε το...130.000 π.Χ!

Ενημερώθηκε: 20.08.2011 // 14:05

Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30.000 π.Χ.
Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, αναλύοντας χώμα κι εργαλεία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως Homo Erectus ταξίδεψαν ως την Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρονια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από το 130.000 π.Χ.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως φυλές Homo Erectus κατοίκησαν στο νησί μεταπηδώντας από περιοχές της Βόρειας κι Υποσαχάριας Αφρικής. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τσεκούρια κι όπλα που είχαν συναντήσει ξανά στην Αφρική κάπου 800.000 χρόνια πριν.
«Με τις νέες τεχνικές ραδιοχρονολόγησης, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως τα εργαλεία και τα όπλα που βρήκαμε ξεκινάνε σε ηλικία από τα 50 και φτάνουν μέχρι τα 130.000 χρονια», τονίζει ο γεωλόγος Καρλ Ουέγκμαν του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, προσθέτοντας πως «τα σύνεργα αυτά αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του νησιού, οι προγονοί των πρώτων Μινωιτών, ήταν εξαιρετικοί τεχνίτες και ικανοί για μεγάλες κατασκευές».
Μέχρι στιγμής ο παλαιότερος οικισμός που ειχε βρεθεί στη Κρήτη χρονολογούνταν στο 7.000 π.Χ.tovima
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εργοτελίτης με το...στανιό δεν γίνεται!

Ενημερώθηκε: 20.08.2011 // 15:03

Είχα ακούσει το σύνθημα ΄΄θέλεις δεν θέλεις θα γίνεις Εργοτέλης΄΄ στο γήπεδο, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι κάποιοι θα το εννοούσαν κιόλας! Γίνομαι πιο σαφής: Σας είχα γράψει έγκαιρα πως ο νεοεισελθείς παράγοντας στο ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ Κώστας Τουγλής έχει έναν γιο που αγωνίζεται στις ακαδημίες του Εργοτέλη. Ήταν εκείνα τα πέτρινα χρόνια που ο οποιοσδήποτε γονιός εάν ήθελε να δει το παιδί του να ανατρέφεται ( με ποδοσφαιρική παιδεία και όχι μόνον) σωστά, θα έπρεπε να ανηφορίσει ως το Μαρτινέγκο. Το παιδί, όπως και ο μπαμπάς του άλλωστε, ποτέ δεν έκρυψαν τα ομιλίτικα αισθήματα τους και όταν πριν από ένα μήνα ο μπαμπάς Τουγλής, ζήτησε το δελτίο του γιού του για να τον πάρει στον ΟΦΗ, βρήκε ένα τείχος μπροστά του, καθώς του διεμήνυσαν πως ο Γιώργος Τουγλής πάει παντού,αλλά όχι στον ΟΦΗ! Ακόμα και όταν ο μπαμπάς του παίκτη και με την ιδιότητα πια του παράγοντα του ΟΦΗ, ζήτησε το δελτίο του 15χρονου, από τον Απόστολο Παπουτσάκη, ούτε και τότε βρέθηκε λύση.
Περιττό να σας πω πως κάτι τέτοια περιστατικά, μικρότητες δηλαδή και...ζήλειες είναι που εκτρέφουν το πέπλο της καχυποψίας και των κακών σχέσεων των δύο ομάδων, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι άλλο:  μπορεί μια ομάδα να κρατεί ΄΄φυλακισμένο΄΄ ένα νεαρό παιδί, όταν αποφασίζει το ίδιο πως δεν θέλει πια να συνεχίζει σε μιαν ομάδα;
Έχει το ηθικό δικαίωμα μια ομάδα να κρατά έναν παίκτη όταν αυτός δεν θέλει πια να συνεχίσει και να αναγκάζεις τον πατέρα να πρέπει να μετοικήσει σε άλλη πόλη για να πάρει το δελτίο του παιδιού του; και εάν κάπως έτσι εννοούν κάποιοι πως διδάσκουν ήθος στις ακαδημίες  τους,ή διαμορφώνουν μια ιδιότυπη ΄΄φάμπρικα΄΄ ποδοσφαιριστών που τη συντηρούν για τους δικούς τους λόγους,να μας το πουν. Εκτός και θέλουν να τους κάνουν με το ζόρι οπαδούς της ομάδας τους, αλλά Εργοτελίτης με το...στανιό δεν γίνεται! Γίνεται;
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,