Σε συναγερμό η Πυροσβεστική στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 08:42
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και σήμερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε όλη τη Κρήτη, αφού ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε όλο το νησί βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα στην κατηγορία 4.Ήδη οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν στην διάρκεια της νύχτας σε δύο περιπτώσεις, προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Η πρώτη αφορούσε σε φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου κάηκαν περίπου 5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και η δεύτερη στο Φραγκοκάστελο, όπου οι φλόγες έκαψαν περίπου 10 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης, πριν η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.

Πηγή: Cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κάηκε ολοσχερώς βιοτεχνία στα Χανιά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 02:58
«Στάχτη» έγινε μια βιοτεχνία ενδυμάτων στην Χαλέπα Χανίων, καθώς καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.
Ευτυχώς, η φωτιά δεν πρόλαβε να επεκταθεί στις γύρω κατοικίες, αφού στο σημείο έφτασαν ταχύτατα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με συνολικά δέκα άντρες που έσβησαν την φωτιά, χωρίς όμως δυστυχώς να προλάβουν να διασώσουν την βιοτεχνία.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στα Σφακιά Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 01:40
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, στις 02:30 τα ξημέρώματα, πυρκαγιά στα Σφακιά Χανίων. Η φωτιά ξέσπασε στις 00:20, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Φραγκοκάστελλο.
Στο σημείο επιχείρησαν 16 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 οχήματα και 6 μέλη πεζοπόρου τμήματος.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ταλαιπωρία για ταξιδιώτες στην Ιεράπετρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 01:06
Απογευματινές ώρες χθες ο καπετάνιος του πλοίου «ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ» ανέφερε στη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, ότι κατά την προσέγγισή του στην προβλήτα Ν. Χρυσής προκειμένου να παραλάβει επιβάτες, διαπίστωσε αδυναμία λειτουργίας δεξιού πηδαλίου.
Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο διενεργεί ημερήσιους τοπικές περιηγήσεις πρόκειται να εκτελέσει ένα ταξίδι για αποκατάσταση της βλάβης στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου επέστρεψαν ασφαλώς με άλλο πλοίο («ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΝΝΑ»), οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβάσει.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με 8 κιλά κάνναβη 56χρονος στο Ρέθυμνο!

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Κωνσταντίνου

Ενημερώθηκε: 20.08.2011 // 10:11

Ένας 56χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Ρεθύμνου από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
 Ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο 56χρονος κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες, έγινε έρευνα στην οικία του και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιεί , όπου ρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Οκτώ (8) κιλά και τέσσερα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε έξι νάιλον σακούλες
Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

Κατάσταση "συναγερμού" στις φυλακές Αλικαρνασσού

Μετά τις πληροφορίες ότι οργανώνεται απόδραση

Ενημερώθηκε: 20.08.2011 // 09:26

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού μετά την πληροφορία από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ηρακλείου ότι επίκειται απόδραση από τη φυλακή!
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" είναι η πρώτη φορά που στην κλειστή φυλακή της  Νέας Αλικαρνασσού δίδεται μία πληροφορία η οποία αναφέρει συγκεκριμένο κρατούμενο για τον οποίο γίνεται αναφορά όμως μονάχα στο μικρό του όνομα.
Ανάλογη ενημέρωση είχε δοθεί εγγράφως και πριν από αρκετό καιρό με απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέσα από το οποίο γινόταν μία αόριστη αναφορά σε επικείμενη απόδραση. Τότε το έγγραφο είχε σταλεί σε όλες τις φυλακές της χώρας καθώς δεν ξεκαθαριζόταν σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας και από ποιους σχεδιάζεται απόδραση.
Τώρα η πληροφορία που έδωσε αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είναι περισσότερο συγκεκριμένη και αφορά μονάχα το κατάστημα της Αλικαρνασσού.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κατέλαβε το σπίτι τους και επιπλέον τους απειλούσε !

Ένας Κούρδος έμενε με το "έτσι θέλω" για 5 χρόνια το εξοχικό ενός ζευγαριού Ηρακλειωτών
Έκανε κατάληψη στο σπίτι τους για πέντε χρόνια και όχι μόνο δεν έφευγε, αλλά τους απειλούσε και τους εξύβριζε όταν του ζήτησαν να απομακρυνθεί από αυτό.
Ο λόγος για έναν Κούρδο ο οποίος έμενε στην εξοχική κατοικία γνωστών Ηρακλειωτών χωρίς εκείνοι να του έχουν δώσει το δικαίωμα ή να έχουν συνάψει κάποια συμφωνία μαζί του.
Η περίπτωση του αλλοδαπού «καταληψία» οδηγήθηκε στα δικαστήρια μετά από προσπάθειες πολλών ετών των νομίμων ιδιοκτητών να απομακρύνουν τον άνθρωπο που είχε μετατρέψει το σπίτι τους σε … στάβλο.

Ο Κούρδος κατά την απολογία του χθες στο Αυτόφωρο είπε ότι έμενε στο σπίτι γιατί δεν είχε που αλλού να μείνει, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικώς από τους δικαστές είπε ότι δεν είχε κάνει καμία συμφωνία με τους ιδιοκτήτες.
Τελικώς το δικαστήριο τον καταδίκασε για διατάραξη οικιακής ειρήνης και του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έφτιαξαν πίστα...motorcross στην εκβολή του...Αποσελέμη!

Καταγγελία της WWF Ελλάς
Ένα νέο περιστατικό υποβάθμισης στην εκβολή του Αποσελέμη καταγγέλει η WWF Ελλάς.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, άγνωστοι προχώρησαν σε συστηματικές κι εκτεταμένες εκχερσώσεις και χωματουργικές εργασίες με μηχανοκίνητα μέσα, δημιουργώντας μία...πίστα motocross (!) μέσα στον υγρότοπο!
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

«Ντουγκλάο» της Κρήτης ο Ντένις Σόουζα!

Ο Ντένις Σόουζα που περνάει από το… μικροσκόπιο του Νίκου Αναστόπουλου στις προπονήσεις του ΟΦΗ , έχει «παρελάσει» από το ρεπορτάζ και άλλων ελληνικών ομάδων στο πρόσφατο παρελθόν.

Ενημερώθηκε: 20.08.2011 // 10:12

Το φετινό καλοκαίρι ο 31χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός προτάθηκε στον  Ατρομητο - έπειτα από την λύση της συνεργασίας της περιστεριώτικης ομάδας με τον Μασάμπα Σαμπού - χωρίς όμως ο Γιώργος Δώνης να ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του...
Τον περασμένο Ιανουάριο ο θηριώδης στόπερ βρέθηκε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Καβαλα. Ο Σταύρος Ψωμιάδης αναζητούσε έναν παίκτη στα «κυβικά» του Ντουγκλάο (προφανώς επειδή «έβλεπε» το διαζύγιο που ερχόταν με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή) πραγματοποιώντας focus στην περίπτωση του αμυντικού της Ντονκάστερ.
Επειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει και να τελειώσει την σεζόν στην αγγλική ομάδα…
Εσχάτως όπως προαναφέραμε δοκιμάζεται στον ΟΦΗ, κερδίζοντας πολλούς πόντους με τις επιδόσεις του στις πρώτες προπονήσεις…
onsports.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Για..δεκάδες διαρρήξεις σε σταθμευμένα ΙΧ δύο αλλοδαποί

Στα Χανιά
Ούτε για μία ούτε για δύο αλλά για δεκάδες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών κυρίως από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πολη των Χανίων, κατηγορούνται δύο αλλοδαποί που έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών του νομού Χανίων.
Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα δώσει στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη 13:15, ο  Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Χανίων.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Προφασίστηκαν βλάβη για να τον...ληστέψουν!

Τρεις Βρετανοί τουρίστες τον ιδιοκτήτη γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων στον Ανισσαρά
 
Στα....'πράσα' πιάστηκαν, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου τρεις Βρετανοί τουρίστες, ηλικίας 50,26 και 24 ετών, με την κατηγορία της ληστείας.
Ειδικότερα, ο 50χρονος ο οποίος είχε νοικιάσει αυτοκίνητο από γραφείο ιδιοκτησίας 47χρονου άνδρα που κατήγγειλε το περιστατικό, μπήκε μέσα και, προφασιζόμενος τεχνικό πρόβλημα απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει ως αντίτιμο.
Στη συνέχεια, οι άλλοι δύο Βρετανοί, ο 26χρονος και  ο 24χρονος δρώντας κατ’ εντολή  του 50χρονου, άρχισαν να αφαιρούν αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα,  ενώ ο 50χρονος με τη βία, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη αποτρέποντάς τον να αντιδράσει και να καλέσει σε βοήθεια.
Στην θέα των αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  το οποίο είχαν ενοικιάσει από άλλο γραφείο αφού, προηγουμένως ,αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ από τον 47χρονο άτυχο άνδρα. 
Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ,λίγο αργότερα,   από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναγνωρίστηκαν από το θύμα τους.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
'Εκτακτη εισφορά – Πάνω από ένα μισθό θα δώσουμε στην εφορία - 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση!

- Τρεις έκτακτες εισφορές σε ένα εκκαθαριστικό έρχονται μέσα στον Αύγουστο
- Από 300€ και πάνω η πρώτη δόση
- Το... φιρμάνι θα λάβουν όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ και πάνω
- Αν πληρώσετε εφάπαξ και έγκαιρα έχετε έκπτωση 5%

Τα ψέματα τελείωσαν και με το τέλος του καλοκαιριού έρχονται τα πρώτα ραβασάκια από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προς όλους όσους έχουν εισόδημα από 12.000€ και πάνω ώστε να ξεκινήσουν να πληρώνουν την έκτακτη εισφορά που τους αναλογεί.
Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει εκκαθαριστικά σημειώματα, σε κάθε ένα από τα οποία θα «κρύβονται» τρεις έκτακτες εισφορές: αλληλεγγύης, αντικειμενικών δαπανών και επιτηδεύματος. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο φορολογούμενος να πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 300€ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η πληρωμή, όπως ορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, θα μπορεί να γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις, όχι χαμηλότερες από 300€ η κάθε μια.
Σε περίπτωση που η εισφορά βεβαιωθεί μέσα στον Αύγουστο, η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και μετά στο τέλος κάθε μήνα.
Αν πάντως κάποιος θελήσει να πληρώσει την εισφορά του εφάπαξ και μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, το κράτος θα του κάνει και έκπτωση 5%. Ακόμη κι αν το ποσό που θα πληρώνει δεν ξεπερνά τα 300€.
Αν η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων δε διαθέτει στοιχεία για την ορθή εκκαθάριση, τότε οι φορολογούμενοι, αν διαπιστώσουν λάθος κατά τη παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος, πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ, είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του ποσού που έχει βεβαιωθεί, είτε τροποποιητική δήλωση.
Ακολούθως, η εφορία μπορεί είτε να διαγράψει το ποσό είτε να κάνει νέα εκκαθάριση. Εξαρτάται από τις οδηγίες που θα δώσει στις ΔΟΥ το υπουργείο Οικονομικών.

newsit.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
17χρονος έμπορος του "λευκού θανάτου"

Εμπορεύονταν το θάνατο, ένας ανήλικος 17χρονος και ένας 30χρονος που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.Συγκεκριμένα κι έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στο  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου διαπιστώθηκε οτι οι συλληφθέντες έρχονταν σε επαφή με χρήστες ναρκωτικών ουσιών, στους οποίους πουλούσαν ναρκωτικά.Έτσι κι έπειτα απο σχετική έρευνα, στο σπιτι του 30χρονου, αλλά και του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 14,5 γραμμάρια ηρωίνης , 204,2 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, δύο δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, μία ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κι ένα λευκό χαρτί με αναγραφόμενα ονόματα και χρηματικά ποσά.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο 17χρονος κατά την στιγμή της γνωστοποίησης της ιδιότητας των αστυνομικών που επιχείρησαν τον έλεγχο, τράπηκε σε φυγή. Ακινητοποιήθηκε αμέσως από τους αστυνομικούς και κατά την προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης,  απωθούσε  τους αστυνομικούς.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Είχε "αδυναμία" στο αλκοόλ

Αδυναμία στο αλκοόλ είχε 21χρονος Βούλγαρος που είχε ρημάξει καφέ μπαρ στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο.Συγκεκριμένα, ο 21χρονος όπως είχε καταγγείλει ο 64χρονος ιδιόκτητης του καταστήματος κατά το χρονικό διάστημα  από 05:30 έως 15:00 ώρα της 02/11/2010, αφαίρεσε από το καφέ-μπαρ του 64χρονου ογδόντα 80 μπουκάλια ουίσκι χρηματικής αξίας  1500 ευρώ.
Έπειτα από έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψε χθες ότι δράστης της κλοπής ήταν ο 21χρονος Βούλγαρος.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σοβαρός τραυματισμός 28χρονου σε τροχαίο

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 28χρονος σε τροχαίο που σημειώθηκε χθες το πρωί στη Λεωφόρο  62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο.Συγκεκριμένα το Ι.Χ που οδηγούσε ο 28χρονος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μίνι -μπάς που οδηγούσε 57χρονος. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ο τραυματισμός του 28χρονου και  ο ελαφρύτερος τραυματισμός 26χρονου συνεπιβάτη του Ι.Χ.
Προανάκριση για τα αίτια του περιστατικού διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο "ποντικός έπεσε στη φάκα"

Συνελήφθη χθες το βράδυ από  αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου 31χρονος, που είχε "τρυπώσει" σε σπίτι απ' όπου άρπαξε ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, τραπεζικές κάρτες καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο 31χρονος όμως δεν πήγε και πολύ μακριά, καθώς λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη, από περιπολούντες Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1000+ σακούλες σκουπιδιών είχαν συγκεντρωθεί στη Χρυσή

Αρκετές αναφορές έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην όχι και τόσο όμορφη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες στη νήσο Χρυσή του Δήμου Ιεράπετρας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, που συγκεντρωμένες στο νησί εδώ και αρκετές ημέρες προκαλούν αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Προϊστάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και αναφέρθηκε στα αίτια που προκάλεσαν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
«Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το προηγούμενο δεκαήμερο στην περιοχή μας, όπου οι άνεμοι έπνεαν με ισχυρή ένταση, δεν ήταν δυνατή η μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί προς τα έξω. Ο καθαρισμός του νησιού γινόταν βέβαια κανονικά και τα απορρίμματα συγκεντρώνονταν σε σημείο που έχει υποδείξει στον εργολάβο, που έχει αναλάβει τη διαδικασία μεταφοράς, η Δασική Υπηρεσία".
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νεκρή Γαλλίδα τουρίστρια στη Σητεία
 
Σε μάστιγα εξελίσσονται τα περιστατικά πνιγμών στις παραλίες της Κρήτης.

Άλλη μια τουρίστρια που έκανε διακοπές στη Κρήτη, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την περιοχή της «Κάτω Ζάκρου».
Πρόκειται για μια 81χρονη γυναίκα από το Παρίσι, η οποία δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή στο μέρος που ήρθε για να περάσει ξέγνοιαστες διακοπές.
Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών  δεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις της.
Η σορός της 81χρονης πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Ηρακλείου για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πνιγμοί αναφέρονται σαν δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου πανελλαδικά, μετά τα τροχαία ατυχήματα, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και σε μερικά από τα σχετικά άρθρα, στη Κρήτη τα περιστατικά πνιγμών, ηλικιωμένων όπως η άτυχη Γαλλίδα, αλλά και ανήλικων, είναι πολύ συχνά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές ώστε να λάβουν μέτρα.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εθελοντής δασοπυροσβέστης 30 ετών και δύο φίλοι του, κατηγορούνται για σειρά εμπρησμών στην Άνδρο από τις αρχές Ιουνίου, έως και τον Αύγουστο όπου δεκάδες εστίες φωτιάς κατέστρεψαν δεκάδες στρέμματα δάσους.

Ο 30χρονος εθελοντής πυροσβέστης μάλιστα, ήταν ο κατασκευαστής των εμπρηστικών μηχανισμών, που τοποθετούσαν οι δύο φίλοι του και όπως ομολόγησε, προχώρησαν στους εμπρησμούς γιατί είχαν διαφορές με τον δήμαρχο του νησιού.
Μετά τα συνεχή κρούσματα εμπρησμών και τις πυρκαγιές που ακολουθούσαν, μετέβη στο νησί μεικτό κλιμάκιο απότελούμενο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και αστυνομικό της Διεύθυνσης Κυκλάδων και άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις στην περιοχή.
Δεν άργησαν να φθάσουν στον 30χρονο, ο οποίος εκκλήθη μαζί με τους δύο φίλους του, 19 και 25 ετών για να εξεταστούν με βάση τα ευρήματα από τις περιοχές όπου έγιναν οι εμπρησμοί.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι τρεις ομολόγησαν ότι είχαν κατασκευάσει και τοποθετήσει τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αλλά λόγω παρέλευσης αυτοφώρου δεν τους συνέλαβαν και εναντίον του σχημάτισαν δικογραφία και τη διαβίβασαν στον Εισαγγελέα Σύρου.
Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που κατασκεύαζε ο 30χρονος εθελοντής πυροσβέστης, αποτελούνταν από τα γνωστά "φιδάκια" που χρησιμοποιούνται ως εντομοαπωθητικά, μαζί με σπίρτα και εύφλεκτο υγρό.
2810.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,