Σύλληψη Αφγανού για τη δολοφονία της 76χρονης στα Λιβάδια
Ένα άτομο Αφγανικής καταγωγής συνέλαβαν σήμερα οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους του Ρεθύμνου για το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στη δολοφονία της 76χρονης γυναίκας στα Λιβάδια Ρεθύμνου.
Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Νέας Τηλεόρασης" στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο εικάζεται να έχει αφαιρεθεί από το σπίτι της άτυχης γυναίκας.
Από τις αστυνομικές αρχές επίσης αναζητούνται και άλλα δύο άτομα που φέρεται να έχουν σχέση με το στραγγαλισμό της άτυχης γυναίκας.
Σημειώνεται επίσης οτι τα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία της γυναίκας διέμεναν σε σπίτι, απέναντι από εκείνο της ηλικιωμένης.
flashnews
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Λαθροθήρες σκότωσαν 4 Κρι Κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς. μεγάλη επιχείρηση Δασαρχείου και ΕΛ.ΑΣ.
Ένα λαθροθήρα  που νωρίτερα μαζί με 3-4  άλλα άτομα είχε  σκοτώσει 4 Κρητικούς Αίγαγρους συνέλαβαν χθες οι άνδρες των ΤΑΕ της Δασικής Υπηρεσίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα καθώς η Διεύθυνση Δασών Χανίων είχε εικόνα για το οτι λαθροθήρες είχαν αναπτύξει δράση στον Εθνικό Δρυμό. Έτσι όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Δασολόγος- Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Δασών  η υπηρεσία ήρθε σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ καθώς και τον κυνηγετικό σύλλογο και από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπίσμό και τη σύλληψη των λαθροθήρων.
Η ομάδα των λαθροκυνηγών εντοπίστηκε κάποια στιγμή και αργά το απόγευμα και αφού πρώτα είχαν κλειστεί όλες οι διόδοι διαφυγής έγινε η κινητοπόιηση γαι τη σύλληψη των ατόμων, πάντα σε συνεργασία με τους άνδρες των ΤΑΕ.
Σημειώνεται οτι τα οι λαθροθήρες βρίσκονταν στην τοποθεσία "Καλυβάκι" στην καρδιά του Φαραγγιού.
Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν η σύλληψη του ενός λαθροθήρα ενώ τα υπόλοιπα άτομα κατάφεραν να διαφύγουν. Πάντως το θέαμα που αντιμετώπισαν οι υπάλληλοι του Δασαρχείου και οι αστυνομικοί ήταν αποκρουστικό καθώς τα 4 σπάνια ζώα που σημειώνεται πως είχαν σκοτωθεί με πυροβόλο όπλο είχαν γδαρθεί και προφανώς προορίζονταν να διατεθούν σε συγκεκριμένη "αγορά"

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων λαθροθήρων συνεχίζονται.
Σημειώνεται πάντως οτι το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία του Δασαρχείο έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπκό το οποίο έχει αναλάβει ένα αρκετά σημαντικό όσο και δύσκολο έργο, αυτό της προστασίας του Εθνικού Δρυμού, κάτι που όπως αποδεικνύει και το τελευταίο περιστατικό το φέρνει σε πέρας με επιτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Κρητικός Αίγαγρος αποτελεί προστατευόμενο είδος καθώς βρίσκεται υπό εξαφάνιση, ενώ συναντάται μόνο στα Κρητικά βουνά, ενώ με πρόσφατη απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θάναση Καρούντζου έχει απαγορευτεί το κυνήγι στις χιονισμένες  περιοχές των Χανίων.
flashnews
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Επιτέθηκαν με αυγά και γροθιές στον Ι.Γρυσπολάκη εν ώρα μαθήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Επίθεση με αυγά και γροθιές απο ομάδα 30 φοιτητών, δέχθηκε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.Ιωακείμ Γρυσπολάκης την ώρα μάλιστα που δίδασκε στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου.
Το περιστατικό συνέβει το πρωί της Τετάρτης 16/11 μπροστά στα έκπληκτα μάτια 130 περίπου φοιτητών οι οποίοι ήταν στο αμφιθέατρο, όταν εισέβαλαν 30 άτομα και πετώντας αυγά έφτασαν μέχρι την έδρα όπου ήταν ο κ.Γρυσπολάκης και μάλιστα ένας εξ αυτών τον χτύπησε με γροθιές.
Μάλιστα η ομάδα των 30 ατόμων παρέμεινε για πάνω απο μισή ώρα στο αμφιθέατρο φωνάζοντας συνθήματα κατα του πρώην πρύτανη.

Όπως δήλωσε ο κ.Γρυσπολάκης στο Flashnews.gr "αυτό είχει προετοιμαστεί, καθώς τους τελευταίους 2-3 μήνες υπήρχε μια καθημερινή ροή εμπρηστικών μηνυμάτων εκ μέρους κάποιων ανθρώπων που βρήκε ανταπόκριση απο ομάδα φοιτητών. Όπως έλεγαν και χθες στόχος είναι ο χουντικός επίτροπος ο δοσίλογος Γρυσπολάκης.Με αποκαλούν με αυτό τον τρόπο, γιατί βάση του Νόμου έχει οριστεί μια οργανωτική επιτροπή απο πέντε καθηγητές, τους αρχαιότερους, οι οποίοι θα οργανώσουν την εκλογή του συμβουλίου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Πολυτεχνείο το 2012. Διότι ο προυπολογισμός του, βάση του νέου Νόμου, θα πρέπει να εγκριθεί απο το συμβούλιο."
Σύμφωνα με τον πρώην πρύτανη, πρόκειται για "κατατρομοκράτηση εμένα, ως προέδρου, και των άλλων μελών της επιτροπής για να μην γίνουν οι εκλογές για το συμβούλιο".
Παράλληλα επισημαίνει πως είχε προειδοποιήσει την πρυτανεία του ιδρύματος για τις απειλές που δεχόταν.

"Απο την Δευτέρα το πρωί προειδοποίησα εγγράφως την πρυτανεία με ένα εκτενές κείμενο και με όλα τα εμπρηστικά μηνύματα που προηγήθηκαν. Την Τρίτη το πρωί με κάλεσαν και είχα μια συνάντηση με την πρυτανεία, για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Η ανακοίνωση της πρυτανείας κατα την εκτίμησή μου δεν ήταν η ενδεικνυόμενη, καθώς έλεγε ότι συστήνει αυτοσυγκράτηση και σύνεση προς όλες τις πλευρές και ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο Πολυτεχνείο. Δηλαδή ο Γρυσπολάκης και τα άλλα μέλη της οργανωτικής επιτροπής βρέθηκαν στο ίδιο τσουβάλι με τους ακραίους που απειλούν" είπε χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr

Μάλιστα ο κ.Γρυσπολάκης είπε ότι στην επίθεση που δέχθηκε ήταν παρόντες αντιπρύτανης και πρόεδρος του τμήματος που προσπάθησαν να αποτρέψουν τους επιτιθέμενους παροτρύνοντάς τους να βγούν έξω απο το αμφιθέατρο.
Να σημειωθεί πως και στο πρόσφατο παρελθόν ο πρώην πρύτανης έχει δεχθεί ανάλογες επιθέσεις ακόμη και την ώρα που περπατούσε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, αλλά όπως τονίζει ο ίδιος "αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ προσωπικά θα σταματήσω να πράττω το καθήκον μου, όπως εγώ το νομίζω και όπως το ορίζουν οι Νόμοι του κράτους".

Flashnews
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Έκλεψαν ολόκληρη την κουζίνα ξενοδοχείου στο Ηράκλειο
Απο τον απορροφητήρα, μέχρι τους δίσκους, τους πυροσβεστήρες, ακόμη και τις πόρτες της κουζίνας ενός ξενοδοχείου, ξήλωσαν και επεχείρησαν να κλέψουν, τρείς Ηρακλειώτες.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβει το μεσημέρι της Τετάρτης 16/11 στην Αμμουδάρα Δημοτικού Διαμερίσματος Γαζίου του Δήμου Ηρακλείου, και αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί πήγαν στο ξενοδοχείο να ελέγξουν πληροφορία για άτομα που κινούντο ύποπτα.
Έκπληκτοι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είδαν έξω απο το , κλειστό, ξενοδοχείο, ένα φορτηγό αυτοκίνητο όπου οι τρείς Ηρακλειώτες 33,39 και 49 ετών, κουβαλούσαν και φόρτωναν :

• ένα (1) επαγγελματικό απορροφητήρα κουζίνας,
• δέκα (10) πυροσβεστήρες,
• δυο (2) μεγάλες φιάλες υγραερίου,
• δυο (2) μπόιλερ μηχανοστασίου,
• τρία (3) τμήματα σιδερένιας σωλήνας από σύστημα πυρασφάλειας,
• δέκα (10) μεγάλους μεταλλικούς δίσκους κουζίνας,
• μια (1) εσωτερική μεταλλική πόρτα,
• μια (1) σιδερένια μεταλλική πόρτα.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα επανακτήθηκαν επί τόπου στο σημείο από συγγενικό πρόσωπο  56χρονης  νομίμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας εταιρίας.
Σύμφωνα με καταγγελία της 56χρονης, η αξία των αφαιρεθέντων ειδών αφορά το εκτιμώμενο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
flashnews
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Απεργία πείνας για ... να αποφυλακιστεί

35χρονος ζητάει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του και να επιστρέψει στην πατρίδα του
Απεργία πείνας για ... να αποφυλακιστεί
Χωρίς νερό και φαγητό για ένατη μέρα σήμερα παραμένει 35χρονος κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος κάνει απεργία πείνας μέχρι τελικής ...πτώσης.
Χθες ο γιατρός που τον παρακολουθεί συνέστησε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε γιατί δε θέλει, όπως είπε, να του χορηγηθεί ορός.
Ο 35χρονος είναι Ρουμάνος και σύμφωνα με κύκλους της φυλακής, δείχνει αποφασισμένος να φύγει από 'κει νεκρός ή ζωντανός.
Η περίπτωση του είναι αρκετά ιδιάζουσα καθώς αν και έχει δικαστική απόφαση απέλασης με την έκτιση της ποινής, το Δικαστικό Συμβούλιο απορρίπτει τις αιτήσεις του για υφ' όρων απόλυση.
Ο κρατούμενος ήδη έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών για ληστεία και άλλα αδικήματα. Μπήκε στην φυλακή σχεδόν ανήλικος. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια του εγκλεισμού του διέπραξε αρκετά πειθαρχικά, τα οποία όμως σήμερα έχουν παραγραφεί.
Η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν 25 χρόνια. Όπως αναφέρεται, με την έκτιση των 15 ετών, έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης.
Όμως, όπως αναφέρεται, το αίτημα του δεν γίνεται δεκτό λόγω των παλαιότερων πειθαρχικών που είχε καθώς θεωρείται ότι δεν έχει «σωφρονιστεί» και άρα θα πρέπει να παραταθεί ο χρόνος εγκλεισμού του.
«Ο 35χρονος θα έπρεπε να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στην χώρα του, όπως προβλέπεται από την επίμαχη δικαστική απόφαση» υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι.
cretalive
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Έκλεψαν τα μελίσσια 46χρονου

Ζημιά 4.000 ευρώ
17 κυψέλες μελισσών έκλεψαν άγνωστοι από χωράφι ενός 46χρονου, στο Μιαμού του δήμου Γόρτυνας, όπως κατήγγειλε ο άνδρας, χθες το μεσημέρι.
Η κλοπή διαπράχθηκε κατά το διάστημα ανάμεσα στις 14.00 το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου και του μεσημεριού της 15ης Νοεμβρίου.
Η χρηματική αξία των μελισσών ανέρχεται στις 4.000 ευρώ.
Δράστες αναζητούνται. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
cretalive
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Πήρε φόρα κι έπεσε ... πάνω στο περιπολικό!
Δε σταμάτησαν στο σήμα του αστυνομικού, γιατί ήξεραν ότι δε θα την "έβγαζαν" καθαρή! Όμως, όχι μόνο δε σταμάτησαν, αλλά πήραν φόρα και έπεσαν ... πάνω στο περιπολικό!

Ο λόγος για δύο άνδρες, 42 και 52 ετών, οι οποίοι, χθες το μεσημέρι, επέβαιναν σε φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην Εθνική Οδό Δαμανίων - Μελιδοχωρίου, κοντά στο Τσιφούτ Καστέλλι του δήμου Γόρτυνας.

Αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός αντί να επιβραδύνει ... ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω στο περιπολικό, προσκρούοντας στο μπροστινό αριστερό του μέρος. Το αυτοκίνητο, με ελιγμούς, έφυγε, ενώ οι αστυνομικοί το εντόπισαν λίγο αργότερα, εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί έπισκέφθηκαν τα ποιμνιοστάσιο των δύο ανδρών, όπου και έσπευσαν. Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο ενός 37χρονου, που αναζητείται, 59 αιγοπρόβατα, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν σε δύο άνδρες 30 και 37 ετών και σε μια 35χρονη, στους οποίους αποδόθηκαν με μεσεγγύηση.
Από το ποιμνιοστάσιο του 42χρονου έλειπε η πινακίδα με τα στοιχεία του που θα έπρεπε να έχει αναρτήσει, ενώ στην κτηνοτροφική του δήλωση είχε δηλώσει 390 αιγοπρόβατα ενώ κατά τον έλεγχο βρέθηκαν συνολικά 152 αιγοπρόβατα, δηλαδή 238 λιγότερα από τα δηλωθέντα.
Για τον 52χρονο συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι, δεν είχε τοποθετήσει πινακίδα με τα στοιχεία του στο ποιμνιοστάσιό του και ενώ είχε συνολικά δηλώσει 736 αιγοπρόβατα, βρέθηκαν και καταμετρήθηκαν 373 αιγοπρόβατα, δηλαδή 363 λιγότερα από τα δηλωθέντα.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί Ζωοκλοπής, κλοπή & διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Αναζητείται ο 37χρονος συνεργός τους. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
cretalive
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Ηράκλειο: Ιδιοκτήτης καφενείου πυροβόλησε διαρρήκτες
Στη Ροδιά Ηρακλείου, δύο νεαροί ηλικίας 31 και 24 ετών, διέρρηξαν το καφενείο 50χρονου, προκειμένου να αρπάξουν την ταμειακή μηχανή.
Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τους πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα, προκειμένου τους ακινητοποιήσει.
 Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει τον 31χρονο, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί.
''Άπαντες'' συνελήφθησαν.
 skai.gr
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Δικαστήριο "κατέβασε τον διακόπτη" διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ
Η πρωτοδίκης Αμ. Παπαδάκη, με απόφασή της χθες Τετάρτη, διέταξε προσωρινά τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο τελευταίος, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο.
Η εν λόγω οικογένεια, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό των 2.235,60 ευρώ για το έκτακτο τέλος ακινήτων.
Σημειώνεται δε, πως είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ.
Το δικαστήριο έκρινε, ότι πράγματι ο υπολογισμός του τέλους ακινήτων ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή αφενός μεν υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του ύψους αυτού και αφετέρου είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα από την πραγματικά δομημένη επιφάνεια.
"Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται 'απόφαση - οδηγός' για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
ΔΕΗ: Δεν υπάρχει αύξηση απλήρωτων λογαριασμών
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία, σημειώνεται πως δεν υπάρχει πέραν του συνήθους αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών.
Με βάση τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία, δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των καταναλωτών σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
"Σήμερα, έξι μέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Επομένως, με βάση τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος", καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
news247
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Οι πρώτοι πολίτες που δικαιώθηκαν από το χαράτσι της ΔΕΗ
Η δικηγόρος, Δήμητρα Διακουμέα, και ο αγρότης σύζυγος της, Θεόδωρος Βαβαρούτσος, από την Καλαμάτα είναι οι πρώτοι πολίτες που κατάφεραν να «παγώσουν» τον φόρο των ακινήτων χωρίς να τους κόψουν το ρεύμα.
Το ζευγάρι από την Καλαμάτα θεώρησε δυσβάστακτο το κόστος που τους επιβλήθηκε από την ΔΕΗ, αφού ανέρχεται στις 2.235,6 ευρώ αντί για 558,9 (!) και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Όπως αποδείχτηκε η ΔΕΗ είχε κάνει λάθος «φουσκώνοντας» με αυτόν τον τρόπο κατά πολύ τον λογαριασμό του ζευγαριού.


Το «λάθος» που στοίχισε ακριβά
Η κ. Διακουμέα και ο κ. Βαβαρούτσος είναι ιδιοκτήτες μιας διώροφης οικοδομής στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Ενώ το εμβαδόν της δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας ανέρχεται στα 162 τ.μ., το τέλος είχε υπολογιστεί εσφαλμένως επί επιφανείας 243 τ.μ., σύμφωνα με το Έθνος.
Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας, απαγόρευσε την διακοπή της ηλεκτροδότησης -λόγω  τέλους ακινήτων- μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η οικογένεια και θα συζητηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.
Αν δηλαδή το ζευγάρι δεν «πήγαινε» δικαστικώς, θα αναγκαζόταν ή να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο δεν αντιστοιχούσε στην κατανάλωση του ή να μείνει χωρίς ρεύμα, κάτι που θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωσή του.
Ένας στους τέσσερις λογαριασμούς είναι απλήρωτοι
Πάντως, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ, ένας στους τέσσερις λογαριασμούς δεν έχουν πληρωθεί. Από τους 86.187 λογαριασμούς που έχουν λήξει, οι 23.105 παραμένουν απλήρωτοι.
 star
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
19χρονος διέρρηξε κατάστημα...κεντημάτων στα Χανιά
Σε κατάστημα εμπορίας...κεντημάτων εισέβαλε τα ξημερώματα ένας 19χρονος στα Χανιά. Όμως έγινε αντιληπτός απο περαστικό ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία και αμέσως έτρεξαν στο κατάστημα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων που περιπολούσαν και οι οποίοι έπιασαν στα πράσα τον 19χρονο.
Να σημειωθεί πως ο νεαρός είναι σεσημασμένος καθώς στο παρελθόν  είχε εκτίσει και ποινή σε αναμορφωτήριο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
flashnews
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Σύλληψη ζωοκλεφτών στο Ηράκλειο
Στη σύλληψη δύο ατόμων  ηλικίας 42 και 52 ετών που κατηγορούνται για ζωοκλοπή προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.
Ειδικότερα χθες το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς Εθνική Οδό Δαμανίων - Μελιδοχωρίου Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο έγινε σήμα για να σταματήσει προκειμένου να γίνει σχετικός έλεγχος αλλά ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αστυνομικών αλλά  ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε στο  αριστερό μέρος του υπηρεσιακού οχήματος, προξενώντας σε αυτό μικρές υλικές ζημιές και με ελιγμούς κατάφερε να διαφύγει.
Αργότερα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε  εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν ποιμνιοστάσια που άνηκαν στους δύο συλληφθέντες . Κατά την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο του 37χρονου αναζητηθέντα, 59 αιγοπρόβατα.
Από την προανάκριση προέκυψε οτι το Ι.Χ φορτηγό είχε κλαπεί πρόσφατα από την πόλη του Ηρακλείου και ανήκει σε  τεχνική εταιρία, ενώ τα πρόβατα τα οποία βρέθηκαν σε ποιμνιοστάσιο  37χρονου που αναζητείται , προέκυψε ότι ανήκουν σε δυο άτομα  ηλικίας 30 και 37 ετών και σε μια 35χρονη , τα οποία και τους αποδόθηκαν με μεσεγγύηση.
Από καταμετρήσεις που έγιναν στα ποιμνιοστάσια των συλληφθέντων – με τη συνδρομή των Αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου & Μεσσαράς - προέκυψε για τον 42χρονο  ότι, δεν είχε αναρτήσει την πινακίδα με τα στοιχεία του στο ποιμνιοστάσιό του ενώ στην κτηνοτροφική του δήλωση είχε δηλώσει συνολικά 390 αιγοπρόβατα και κατά τον έλεγχο ανευρέθηκαν συνολικά 152 αιγοπρόβατα, δηλαδή, 238 λιγότερα από τα δηλωθέντα.
Για τον 52χρονο συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι, δεν είχε τοποθετήσει πινακίδα με τα στοιχεία του στο ποιμνιοστάσιό του και ενώ είχε συνολικά δηλώσει 736 αιγοπρόβατα, ανευρέθηκαν και καταμετρήθηκαν 373 αιγοπρόβατα, δηλαδή,  363 λιγότερα από τα δηλωθέντα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
flashnews
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Συνελήφθη Χανιώτης με διεθνές ένταλμα
Για απάτη και πλαστογραφία στις ΗΠΑ καταζητείτο ένας 55χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στο Πάνω Γεράνι του Δήμου Πλατανιά Χανίων.
Μάλιστα σε βάρος του 55χρονου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ.
Ο συλληφθείς κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Χανίων.
flashnews
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Καταλήψεις στην ΔΕΗ Κρήτης για το χαράτσι στα ακίνητα, εγχειρίδιο έγκυρων συμβουλών
Συμβολικές καταλήψεις σε όλα τα γραφεία της ΔΕΗ στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν νωρίς το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 18/11 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαράτσι στα ακίνητα το οποίο αποτελεί το αποκορύφωμα των «κεφαλικών φόρων» που πέφτουν επι δικαίων και αδίκων.
Οι κινητοποιήσεις διοργανώνονται από μαζικούς φορείς, όπως τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, αγροτικούς και εμποροεπαγγελματικούς συλλόγους κ.α..
Στο μεταξύ «φουντώνει» ολοένα και περισσότερο η συμμετοχή των Δήμων στην προσπάθεια να μην προχωρήσει η ΔΕΗ στην διακοπή της ηλεκτροδότησης στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.
Παράλληλα «κυκλοφορούν» πολλές και διάφορες «συμβουλές» για το τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες. Από το να πληρώσουν τμήμα του λογαριασμού μέσω των ΑΤΜ, μέχρι να μην πληρώσουν, να περιμένουν να τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα και στην συνέχεια να το επανασυνδέσουν μόνοι τους.
Όμως τι ισχύει από όλα αυτά ;
Που βρίσκεται η αλήθεια, που ο μύθος και που η πολιτική εκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας από κάποιους οι οποίοι σκορπούν ανέξοδες φρούδες ελπίδες;
Το Flashnews.gr , πραγματοποιώντας σχετική έρευνα, εντόπισε μιαν ιστοσελίδα οι δημιουργοί της οποίας έχουν ερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα από όλες τις απόψεις και κυρίως από την νομική πλευρά του θέματος.
Πρόκειται για το www.mhxanh.org στο οποίο δημοσιεύεται ένα εγχειρίδιο για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε την οποιαδήποτε ενέργεια η οποία σχετίζεται με το θέμα του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Σας συμβουλεύουμε να το διαβάσετε με ιδιαίτερη προσοχή καθώς προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση από όλες όσες έχουμε δει έως τώρα.
Όπως γράφουν οι συντάκτες του εγχειριδίου «Στις γραμμές που ακολουθούν μην περιμένετε να βρείτε κάποιο έξυπνο τερτίπι για να ξεγελάσετε τη ΔΕΗ, ούτε κάποιο μαγικό κόλπο που θα σας απαλλάξει από την υποχρέωση πληρωμής χωρίς συνέπειες. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε γνωστά παραμύθια ύποπτης πολιτικής προέλευσης, με πριγκιπόπουλα που αγαπάνε το λαό τους και μαγικές φασολιές που καθαρίζουν για πάρτη μας ενώ εμείς αράζουμε στον καναπέ μας.
Αντιθέτως, αυτό που θα βρείτε στο φυλλάδιο αυτό είναι κάποιες (χρήσιμες ελπίζουμε) πληροφορίες για το νομικό καθεστώς που διέπει τη σχέση μας με τη ΔΕΗ και για το πώς αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από το νομικό οπλοστάσιο του κράτους το ζήτημα της “αυθαίρετης” επανασύνδεσης του ρεύματος.
Πληροφορίες δηλαδή που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν στην οργάνωση του αγώνα για την πρόσβαση στην ενέργεια στην πολυκατοικία σας ή στη γειτονιά σας. Ενός αγώνα που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτικός, καθώς το απίστευτα υψηλό κόστος της ενέργειας σε συνδυασμό με τον εκβιαστικό μηχανισμό είσπραξης νέων φόρων μέσω της ΔΕΗ, απειλεί να βυθίσει χιλιάδες κατοικίες στο σκοτάδι.»


Δείτε εδώ ολόκληρο το εγχειρίδιο με τις συμβουλές για το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
flashnews
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////