Αλαλούμ στις υπηρεσίες με την αργία της Δευτέρας στα Χανιά
Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με την τοπική αργία της Δευτέρας 21/11 στα Χανιά, λόγω της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου , ημέρα που έχει καθιερωθεί με Νόμο ως αργία για την πόλη των Χανίων καθώς γιορτάζει ο Μητροπολιτικός ναός των Χανίων.
Το μπέρδεμα οφείλεται στο ότι στην προ "Καλλικράτη" περίοδο, η αργία ίσχυε για ολόκληρο τον, τότε, Δήμο Χανίων. Όμως τώρα ο νέος Δήμος περιλαμβάνει και περιοχές οι οποίες δεν προβλέπονται στο Νόμο που αφορά στην συγκεκριμένη τοπική αργία.

Εμπορικά καταστήματα
Όπως ανακοινώθηκε απόψε απο τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, μετά απο απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφερειακής Διοίκησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης , την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου των Εσοδίων της Θεοτόκου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μόνο  στα όρια της Δημοτικής κοινότητας Χανίων .
Ειδικότερα, με απόφαση του το υπουργείο θεωρεί, οτι οι τοπικές εορτές αφορούν μόνο τις Δημοτικές κοινότητες του κάθε Καλλικρατικού Δήμου, κατά συνέπεια τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα είναι όσα βρίσκονται στα όρια του πρώην Δήμου Χανίων.
Τα καταστήματα των υπολοίπων δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Χανίων (Ακρωτηρίου, Ελ.Βενιζέλου, Θερίσου, Νέας Κυδωνίας,Σούδας) θα είναι ανοιχτά .
Σημειώνεται πάντως οτι πριν τη σχετική  νεώτερη αποφαση του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφερειακής Διοίκησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων είχε ανακοινώσει οτι θα ήταν κλειστά όλα τα καταστήματα που ανήκουν στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων, πλην της Σούδας η οποία σύμφωνα με τον Νόμο έχει την δική της τοπική εορτή, του Αγ.Νικολάου.

Δημοτικές υπηρεσίες 
Επιπλέον έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων οι δημοτικές υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές σε όλες τις Δημοτικές κοινότητες καθώς, απο την στιγμή που θα είναι κλειστές οι κεντρικές υπηρεσίες στα Χανιά, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες.

Σχολεία
'Αγνωστο εν τω μεταξύ παραμένει το τι θα γίνει με τα σχολεία που βρίσκονται εκτός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων.
Σίγουρα στα πλαίσια της τοπικής εορτής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πόλης, ενώ μπερδεμένη είναι η κατάσταση στα σχολεία των υπόλοιπων Δημοτικών Κοινοτήτων του νέου Καλλικρατικού Δήμου καθώς κάποια θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ κάποια άλλα σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν κλειστά.

Δημόσιες υπηρεσίες
Επίσης το βέβαιο είναι πως δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες που είναι εντός των ορίων της Δημοτικής κοινότητας Χανίων (πρώην Δήμου). Όμως ερωτηματικό αποτελεί το τι θα κάνουν υπηρεσίες που είναι εκτός, όπως για παράδειγμα η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης όπως και ο ΟΑΔΥΚ που είναι στην Αγυιά, δηλαδή εντός του νέου Δήμου Χανίων.
flashnews
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Στο έλεος των διαρρηκτών οι αγρότες στην Ιεράπετρα
Καθημερινές είναι πλέον οι περιπτώσεις κλοπών από θερμοκήπια και αγροικίες στην Ιεράπετρα.
Επιτήδειοι διαρρήκτες εισβάλουν σε κάθε είδους αφύλακτες περιουσίες και κλέβουν ότι βρουν. Γεωργικά μηχανήματα, γεωργικά εργαλεία, προϊόντα, Ζώα, ακόμα και γεωργικά εφόδια όπως φάρμακα και λιπάσματα είναι η λεία ασύλληπτων και προφανώς άγνωστων.
Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο γεγονός που συνέβη στα λιβάδια Ιεράπετρας όπου μέσα από θερμοκήπιο άγνωστοι εισέβαλαν και αφού διάλεξαν έκλεψαν τα ποιο ακριβά φάρμακα από την φαρμακαποθήκη αφήνοντας πίσω τα φθηνά και κοινής χρήσης φάρμακα. Τρανταχτές και αξιοπερίεργες είναι κάποιες άλλες περιπτώσεις που εκλάπησαν ακόμα και φυτά που είχαν φυτέψει η καλλιεργητές την ίδια ημέρα.
Λόγω της φύσεως των χώρων οι αγρότες τις υπαίθρου δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο μέτρο προφύλαξης. Συλλήψεις δεν έχουν γίνει και σπάνια κάποια υπόθεση εξιχνιάζεται αστυνομία όπως είναι λογικό δεν έχει την δυνατότητα να διαφυλάξει και τον συγκεκριμένο θέμα λόγω υποστελέχωσης .
Ετσι οι αγρότες βρίσκονται κάθε νύχτα στο έλεος τον επιτηδείων.
radiolasithi.gr
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Έκλεψαν ... μισό χιλιόμετρο καλωδίου!
Πεντακόσια μέτρα καλωδίου έκλεψαν άγνωστοι κάποια στιγμή μέσα στο περασμένο τριήμερο. Το καλώδιο, αξίας 14.760 ευρώ, είχε φυλαγμένο ο ιδιοκτήτης του στην αποθήκη του ελαιουργείου του στο Διονύσι του δήμου Γόρτυνας.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
cretalive
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Επιτέθηκε με μαγκούρα ... στο θυρωρό!
Επίθεση ... από το "πουθενά" δέχτηκε τα ξημερώματα ο 56χρονος θυρωρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τα μεσάνυχτα, κι ενώ είχε βάρδια στο Κ.Υ. εισέβαλε ένας 22χρονος, ο οποίος αναίτια - σύμφωνα με την καταγγελία του 56χρονου - άρχισε να χτυπάει το θυρωρό με μαγκούρα που κρατούσε, προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε όλο του το σώμα.
Στον 56χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης αναζητείται.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
cretalive
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας στο ΚΑΜ
Η έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με τίτλο «Χανιά – Ημέρες Ενώσεως 1913» εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Την έκθεση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, Η ΚΕΠ-ΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης με την ευκαιρία της 98ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 5 Δεκεμβρίου.
cretalive
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Προσλήψεις εκπαιδευτικών και στην Κρήτη
Στην πρόσληψη 261 εκπαιδευτικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ06, ΠΕ14.01, ΠΕ18.04, ΠΕ18.10, ΠΕ18.18 και ΤΕ01.19 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα μέχρι και Δευτέρα 21 Νοεμβρίου .
Στο Ηράκλειο προσλαμβάνονται οι εξής: Αθηνά Ανδριανάκη, Κωνσταντία Καλτσούλα, Δέσποινα Χριστοφόρη, Αργυρώ Γεροβασίλη, Περικλής Μαντζανάς, Αικατερίνη-Κυριακή Γιαννακουδάκη, Βασίλειος Κιάκος, Ειρήνη Κουτέρη, Θεόδωρος Καλπίδης, Βασίλειος Ντότσης, Μαρία Ραπτοπούλου.
cretalive
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Διαβεβαίωση σε αλιείς για την επιστροφή χρημάτων
Διαβεβαιώσεις, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται από την επιστροφή του φόρου καυσίμων, πήραν οι αλιείς των Χανίων από τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, που έκανε σχετική παρέμβαση στο Τελωνείο Ηρακλείου και στο Υπ. Οικονομικών.
Οι αλιείς δεν είχαν πάρει ούτε 1 ευρώ ως επιστροφή για το 2011 με αποτέλεσμα να τους οφείλονται μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, προετοίμαζαν και κινητοποιήσεις και στο Ηράκλειο γι? αυτόν τον σκοπό.
«Μίλησε μαζί μου ο περιφερειάρχης, κ. Αρναουτάκης, στον οποίο είχαν υποβληθεί τα αιτήματά μας. Μετά από επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους φορείς μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα πάρουμε τα χρήματα από το πρώτο τρίμηνο του 2011 και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάρουμε το δεύτερο τρίμηνο», ανέφερε στα «Χανιώτικα Νέα», ο κ. Γρηγοράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου.
Ο κ. Γρηγοράκης επεσήμανε πως αυτό το μέτρο αφορά χιλιάδες αλιείς σε όλη την Κρήτη που στερούνται των χρημάτων αυτών.
«Μόλις δοθούν τα χρήματα αυτά μένει να μας εξοφλήσουν άλλους 6 μήνες. Είναι θετικό ότι υπήρξε αυτή η εξέλιξη γιατί ήμασταν απελπισμένοι. Θα θέλαμε ως επαγγελματίες να ευχαριστήσουμε τον κ. Αρναουτάκη, τον κ. Βουλγαράκη και τον βουλευτή κ. Δαμιανάκη που ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της λειτουργίας του Τελωνείου», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου.
Χανιώτικα Νέα
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Εξαιρούνται από την εισφορά δακοκτονίας οι βιοκαλλιεργητές ελιάς
Οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το τρέχον έτος άσκησαν τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας (3 λεπτά ανά κιλό παραγόμενου ελαιολάδου), ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες θα πρέπει να αποστείλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή.
Αυτό προκύπτει από την ΠΟΛ. 1231/14.11.2011 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία κοινοποιήθηκαν και οι πίνακες των περιοχών στις οποίες διενεργήθηκε με μέριμνα του δημοσίου ομαδική καταπολέμηση δάκου της ελιάς κατά το ελαιοκομική περίοδο 2011-12.
olivenews
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Στο σκοτάδι πάνω από 300 οικογένειες στο Ηράκλειο
Περισσότερες από 300 οικογένειες και επιχειρήσεις σ' ολόκληρο το νομό Ηρακλείου βυθίστηκαν στο σκοτάδι τον περασμένο Σεπτέμβρη, πριν ακόμα ξεκινήσει η χρέωση του περίφημου χαρατσιού της ΔΕΗ, που αναμένεται να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των σπιτιών που θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην «καρδιά» του χειμώνα, εν μέσω των γιορτών των Χριστουγέννων...
Στο μεταξύ, ενώ λήγει την ερχόμενη Δευτέρα η πρώτη προθεσμία που έχει δοθεί για την πληρωμή του χαρατσιού, δεκάδες σπίτια και μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως στο κέντρο της πόλης, δεν έχουν πληρώσει και απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς οι χρεώσεις που έχουν γίνει είναι υψηλές καθώς οι τιμές ζώνης και τα πολλά τετραγωνικά απογειώνουν το ύψος του ειδικού τέλους.
Σύμφωνα με το μέλος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ κ.Γιάννη Βρέντζο, "έχει χρεωθεί σε επιχείρηση στο κέντρο της πόλης χαράτσι 100 χιλ. ευρώ (!) ενώ ιδιοκτήτης οικίας 100 τ.μ. κοντά στην πλ. Ελευθερίας καλείται να πληρώσει ειδικό τέλος που φτάνει τα 1800 ευρώ(!).
Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι πολλά τα ακίνητα στο κέντρο της πόλης που δεν έχουν πληρώσει, από τα οποία πολλά είναι επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες...
Ωστόσο τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη κίνηση στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ όπου σπεύδουν μικροοφειλέτες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Τέλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες μετά το δίωρο αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην οδό Χρυσοστόμου, ο κόσμος σχημάτιζε ουρές για να πληρώσει φοβούμενος τις παρενέργειες της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος...
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ.Βρέντζος, τις τελευταίες μέρες η ροή πλήρους εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ φτάνει το 75-78% γεγονός που αποτυπώνει την αγωνία των πολιτών να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις οδυνηρές παρενέργειες από την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Το κράτος ο μεγαλύτερος οφειλέτης
Τη μερίδα του λέοντος των οφειλών στη ΔΕΗ δεν την έχουν όμως οι απλοί πολίτες, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες, και σε τοπικό επίπεδο, που όπως προκύπτει έχουν χρέη πολλών εκατομμυρίων σε απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.
Η Περιφέρεια, οι Δήμοι του νομού Ηρακλείου, τα νοσοκομεία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως το στάδιο) η ΔΕΥΑΗ χρωστούν απίστευτα χρηματικά ποσά σε απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Τα χρέη αυτά άρχισαν να συσσωρεύονται σταδιακά μετά τις δραστικές περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων, που τίναξαν στον αέρα τους προϋπολογισμούς τους, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στην εξόφλησή τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο ο ΒΟΑΚ χρωστά μισό εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και πολλοί δήμοι, που λόγω της χρήσης των αντλιοστασίων τους, έχουν συγκεντρώσει χρέη με αποτέλεσμα να απειλούνται τώρα με διακοπή της ηλεκτροδότησης ...
ΠΑΤΡΙΣ
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
40 εκατομμύρια ευρώ, για έργα στην ενδοχώρα της Κρήτης
Το ποσό των 40 εκατομμυρίων για έργα στην ενδοχώρα θα δοθεί σε δήμους της Κρήτης όπως έκανε γνωστό σε σύσκεψη δημάρχων της Δυτικής Κρήτης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο κ. Αρναουτάκης κάλεσε τους παριστάμενους να προτείνουν προτάσεις για ένταξη έργων σε ένα ολοκληρωμένο, όπως είπε, πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της ενδοχώρας. Στόχος της περιφέρειας, όπως τον περίγραψε ο κ. Αρναουτάκης, είναι τα πρώτα έργα να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2012.
''Πρέπει να έχουμε τις μελέτες για τους πόρους που διαθέτουμε και εκτιμώ ότι το πρώτο τρίμηνο μπορούν να υποβληθούν από τους δήμους οι οριστικές μελέτες για την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση των έργων αυτών''.
Οι μελέτες θα αφορούν κυρίως έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αναπλάσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τους παρέχουν κίνητρα παραμονής στην ύπαιθρο.
Με βάση το σχεδιασμό της περιφέρειας κάθε δήμος της ενδοχώρας θα πάρει περίπου από 2 εκατομμύρια ευρώ, αυτό ωστόσο θα εξαρτηθεί από τις μελέτες που θα κατατεθούν. Για το λόγω αυτό ο περιφερειάρχης άφησε ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης ανακοίνωσε ακόμα, ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα που αφορά την οδική ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου του νησιού με έργα συντήρησης ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είπε μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οι 4 περιφερειακές ενότητες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις προτάσεις τους.
goodnet
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Ρέθυμνο: Μπήκαν στο σπίτι τους για να τους δείρουν!

Τέσσερις ήταν οι άγνωστοι που "μπούκαραν" σε ένα σπίτι στο Πέραμα Ρεθύμνου...

Οι δράστες όπως όλα δείχνουν δεν μπήκαν για να κλέψουν αλλά για να δείρουν!
Κατάφεραν μάλιστα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στους τρεις Πακιστανούς ενοίκους, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Οι τέσσερις "νταήδες" διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.
newsit
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Η τρόικα θέλει κατώτερη σύνταξη στα 350 ευρώ!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ισοτιμίας η νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίζεται αυτές τις ημέρες με την τρόικα περιλαμβάνει μείωση συντάξεων κατά 20%, θέσπιση ενιαίας σύνταξης σε όλα τα Ταμεία που δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ και ανώτερη στα 2.000 ευρώ καθώς και ένσωμάτωση των ασφαλιστικών Ταμείων στο ΙΚΑ.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δανειστές θεωρούν ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ήδη με τον νόμο Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν επαρκούν, καθώς υπάρχουν νέα δεδομένα με κύριο την υψηλή ανεργία που έχει προκαλέσει υστέρηση εσόδων ύψους 1,3 δισ. ευρώ.
Προτείνουν έτσι παρεμβάσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν ότι μέχρι το 2060 η χρηματοδότηση από το κράτος θα διατηρηθεί στο 1,2% του ΑΕΠ και όχι παραπάνω. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να πιέσουν στις συναντήσεις που θα έχουν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ειδικότερα η τρόικα θα επιμείνει στα εξής σημεία:
- Εννιαία μέθοδο υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συνταξιοδοτικών παροχών με κατώτερη σύνταξη στα 350 ευρώ από 460 που ήταν και ανώτερη στα 2.000 ευρώ από 2.430 που ήταν.
- Γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από τα 65, όπως περιλαμβάνεται και στη σχετική οδηγία της ΕΕ.
- Ενσωμάτωση όλων των Ταμείων στο ΙΚΑ πλην του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ
- Ενσωμάτωση των επικουρικων Ταμείων σε ένα επικουρικό, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η ματαρρύθμιση στο ύψος των παροχών.
Επιπλέον στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία αναμένεται να μην ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ ενώ το 2010 ήταν 15 δισ. ευρώκαι το 2009 17 δισ. ευρώ. Αυτό ισχύει ενώ οι συνθήκες επιδεινώνονται και η ανεργία πλήττει τόσο τις εισφορές όσο και τον ΟΑΕΔ.
newsit
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
28.000 παιδιά μένουν χωρίς εμβόλια!Σε δεινή θέση θα μείνουν και στην Κρήτη χιλιάδες παιδιά και μεγάλοι, σε περίπτωση που γίνει πράξη η πώληση των κτιρίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με συνέπεια - με βάση και τις σχετικές ανακοινώσεις των εργαζομένων του- το ουσιαστικό τέλος του φορέα.
Ανάστατη είναι η κοινωνία του νησιού, αλλά και όλης της Ελλάδας , μετά την ξαφνική ανακοίνωση για την πώληση των κτιρίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Αν τελικά τα σχέδια της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού γίνουν πράξη, τότε θα μιλάμε για οδυνηρές επιπτώσεις σε χιλιάδε συμπολίτες μας.
Τα νούμερα εξάλλου μιλούν από μόνα τους:
-πάνω από 600 αγνοούμενοι δεν θα μπορούν να αναζητηθούν
-65.000 πολίτες δε θα μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα Κ.Υ.
-6000 ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ και ασθενείς δε θα μπορέσουν να λάβουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" κτλ
-2500 κρατούμενοι δε θα λάβουν στήριξη και φροντίδα
-4500 άτομα και οικογένειες δε θα δεχτούν ψυχοκοινωνική υποστήριξη
-14.700 πρόσφυγες δε θα βρουν φιλοξενία στα Κέντρα Υποδοχής και δε θα λάβουν νομική συνδρομή, στήριξη και συμβουλευτική βοήθεια
-28000 παιδιά θα μείνουν χωρίς εμβολιασμούς
-4000 συμπολίτες μας θα στερηθούν τα Γεύματα Αγάπης
-5000 οικογένειες θα στερηθούν δέματα με είδη α ανάγκης
-300 άστεγοι θα στερηθούν τη δυνατότητα φιλοξενίας και φροντίδας στον Κοινωνικό Ξενώνα.
Από τα παραπάνω στοιχεία αντιλαμβάνεται κανείς, το σπουδαίο έργο του ΕΕΣ και τις τραγικές συνέπειες που θα έχει οποιαδήποτε ...παρενέργεια και παρεμβολή στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και στην Κρήτη.
creteplus
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Ιεράπετρα: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο
Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος ένας αλλοδαπός άνδρας , θύμα τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε λίγο έξω από την Ιεράπετρα το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο αλλοδαπός που οδηγούσε δίκυκλη μηχανή σύμφωνα με τις  πληροφορίες στην προσπάθεια του να μπει από τον επαρχιακό δρόμο προς Kεντρί στον εθνικό δρόμο Ιεράπετρας Άγιου Νικολάου , συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κινούνταν προς την Ιεράπετρα.
Από την σύγκρουση ο αλλοδαπός,  αλβανικής καταγωγής τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί   στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου και νοσηλεύεται.
Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί έρευνα η τροχαία Ιεράπετρας.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο τείνει να γίνει παγίδα θανάτου λόγω κλειστής στροφή που προηγείται αλλά και επειδή τα οχήματα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στον εθνικό δρόμο.
radiolasithi.gr
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Βρέθηκαν κλοπιμαία....mini market σε σπίτια στο Ηράκλειο
Αντικείμενα πάσης φύσεως που θα μπορούσαν να εξοπλίσουν ένα…mini market, βρέθηκαν στα σπίτια των δύο από τους τρείς Ηρακλειώτες οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές στην Ρογδιά Ηρακλείου για κλοπές σε καταστήματα της περιοχής.
Συγκεκριμένα κατά τις έρευνες των αστυνιμικών του Τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου βρέθηκαν :
- Στην οικία 37χρονου συλληφθέντα:
• Επτά κούτες τσιγάρων,
• δεκατρείς κούτες πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
• είκοσι επτά τεμάχια διάφορες κολόνιες,
• δύο αποσμητικά σώματος ένα αφρό ξυρίσματος,
• δύο τζελ χτενίσματος,
• δώδεκα τεμάχια φίλτρων τσιγάρων,
• ένα κουτί τσιγαρόχαρτων,
• δύο φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσεως, είκοσι μπαταρίες,
• ένα ζεύγος κιάλια,
• δώδεκα αναπτήρες εκ των οποίων οι τρεις με μαχαίρια,
• πέντε νυχοκόπτες και
• πέντε μαχαίρια-σουγιάδες μικρού μεγέθους.

-Στην οικία και στο αυτοκίνητο 24χρονου συλληφθέντα:
• Επτά τεμάχια από διάφορες κολόνιες
• ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ
• ένα πτυσσόμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκ. και μήκος λάμας 8 εκ., και
• δύο κενούς κάλυκες όπλου
• και στο αυτοκίνητο ένα Κρητικό μαχαίρι μήκους λάμας 10 εκ. και μήκος λαβής 12 εκ.
Την κατοχή των παραπάνω αντικειμένων οι δύο ημεδαποί δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.
flashnews
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τρεις συλλήψεις για οπλοκατοχή
Ένα πιστόλι κρότου και 21 φυσίγγια είχε στην κατοχή του ένας 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη, χθες το πρωί στα Χανιά, από άνδρες της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ Χανίων.
Εν τω μεταξύ δύο νεαρούς, 18 και 22 ετών, συνέλαβαν, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε ένα κρητικό μαχαίρι 21 εκ. και στην κατοχή του 18χρονου ένα στιλέτο διπλής κόψης λεπίδας, μήκους 23 εκ.
cretalive
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////