Ρολόι της ΔΕΗ και στους τάφους

Χωρίς ρεύμα θα μείνουν και οι… νεκροί αν οι συγγενείς τους δεν πληρώσουν το νέο τσουχτερό χαράτσι για το ακίνητό τους, επισήμανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

Χθες το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε τούμπες και κωλοτούμπες για να αποφύγει την οργή των συναδέλφων του, ακόμα και εκείνων του κόμματός του.

«Υπάρχουν και τάφοι που έχουν ρολόι της ΔΕΗ, θα πληρώνουν και αυτοί;» ρώτησε τον υπουργό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος, βλέποντας ότι το παράδειγμά του ήταν ολίγον τι… μακάβριο, έσπευσε να διευκρινίσει: «Θέλω μ’ αυτό τον τρόπο, κύριε υπουργέ, να καταδείξω την γενικότητα του μέτρου».

Και τώρα προσδεθείτε για να μην εκτοξευτείτε από τις δηλώσεις Βενιζέλου: «Δεν πιστεύω στο 23% για τα αναψυκτικά, αλλά ούτε στην επιβολή φόρων μέσω της ΔΕΗ, αλλά στη φάση που βρίσκεται ο τόπος, πρέπει να έχουμε αποτελέσματα» διευκρίνισε ο «τσάρος» της Οικονομίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών.

«Αν οι λέξεις επί υπουργίας Βενιζέλου μεταφραζόντουσαν σε ευρώ, θα είχαμε πλεόνασμα. Μωραίνει ο κύριος ων βούλεται απώλεσαι» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Εξαιρείται την περιουσία της εκκλησίας και εντάσσετε μέσα στο φόρο τους ανέργους» του επεσήμανε ο Δημήτρης Κουσελάς, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόνο τρελό που δεν τον έβγαλε, τόσο εκείνον όσο κι εμάς τους υπόλοιπους.

«Πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Εξαιρούνται τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς λόγους, ναοί, αίθουσες συνδιαλέξεων των ναών και όχι τα προς εκμετάλλευση ακίνητα ή πάρκινγκ» έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός.

Κύριε υπουργέ, η φράση «Αντώνη, έγραψες ιστορία!» σας θυμίζει κάτι;