Ανατίναξαν καφετέρια στο Κουμ-Καπί
Έντρομοι πετάχτηκαν απο τα κρεββάτια τους οι κάτοικοι της συνοικίας Κουμ Καπί της πόλης των Χανίων, απο μια ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα σε καφετέρια στην παραλία της περιοχής.
Γείτονες, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων απο την καφετέρια μόλις βγήκαν έξω είδαν έκπληκτοι πως απο την έκρηξη είχε - στην κυριολεξία - κατεδαφιστεί ολόκληρο το κτίριο και απο πραγματικό θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς η περιοχή, λόγω των πολλών καταστημάτων (καφετέριες, εστιατόρια) είναι πολυσύχναστη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

undefined
Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις η έκρηξη προκλήθηκε απο ισχυρότατο εκρηκτικό μηχανισμό και όπως λένε περίοικοι αλλά και πηγές της αστυνομίας, εκείνοι που τοποθέτησαν την βόμβα, προφανώς και ήθελαν να καταστρέψουν ολοσχερώς την επιχείρηση, στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους καταστηματάρχες οι οποίοι έχουν ανησυχήσει.
Το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε εξετάζεται εργαστηριακά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την έκρηξη δεν σημειώθηκε πυρκαγιά.
Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Εκπαιδευτής σκύλων θανάτωσε 20 σκυλιά
Μόνο φρίκη και  οργή μπορεί να... νιώσει κανείς ακούγοντας την είδηση της θανάτωσης είκοσι σκύλων από τον  ίδο τον εκπαιδευτή τους στην περιοχή του Σίβα του Δήμου Φαιστού Κρήτης.
Ο 35χρονος σύμφωνα με το adespoto.gr,  πριν από περίπου μία εβδομάδα προχώρησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη, είτε χτυπώντας τα άμοιρα ζώα με σίδερο και στη συνέχεια μαχαιρώνοντάς τα είτε υποβάλοντάς τα σε φρικτό αργό θάνατο δένοντας τους το στόμα με μονωτική ταινία και αφήνοντάς τα στον ήλιο....
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το γεγονός, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε αναλάβει την εκπαίδευση σκύλων που του πήγαιναν στο εκπαιδευτήριο που διατηρούσε μεταξύ Σίβα και Κουσέ, κάποιοι κυνηγοί.
 Ο ίδιος ωστόσο όχι μόνο δεν φρόντισε τα ζώα όπως θα έπρεπε αλλά προχώρησε και στις πράξεις που περίγράφηκαν παραπάνω και στις οποίες αναφέρονται συγχωριανοί του που έζησαν από κοντά το περιστατικό.
Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος που έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις διωκτικές αρχές για υπόθεση ναρκωτικών μετά τη φρικτή πράξη του οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κληνική αφού οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει ανάγκη θεραπείας...
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νέα δικαίωση δανειοληπτών
Νέα δικαίωση για δανειολήπτες - καταναλωτές- μέλη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας τη συνδρομή της Ένωσης και πέτυχαν ρύθμιση των χρεών τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών και στις δυο περιπτώσεις το Ειρηνοδικείο Χανίων έκανε δεκτές τις θέσεις των οφειλετών και διέγραψε μέρος του χρέους τους.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης αναφέρει:
"Δύο νέες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Χανίων ,που αφορούσαν τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών - μελών της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δικαιώνουν τους Καταναλωτές που προσέφυγαν σαυτή και αίτησαν την συνδρομή της..
Στην πρώτη περίπτωση,απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, δικαιώνει δανειολήπτη που προσέφυγε στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.το Νοέμβριο του 2010,για να υπαχθεί, στο νόμο 3869/2010,( για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών). Ο καταναλωτής ο οποίος τυχαίνει να είναι άνεργος και με μόνιμη αναπηρία 67% και το μόνο εισόδημά του ήταν το επίδομα της Πρόνοιας,580 Ευρώ, είχε χρέος από  4 πιστωτικές κάρτες σε μία Τράπεζα.

Τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν ένα κατάστημα  287,00 τετραγωνικά το οποίο είχε την επικαρπία η μητέρα του και ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικά του 2002.Ο καταναλωτής  στο σχέδιο Εξωδίκου Συμβιβασμού ,είχε προτείνει ομαδοποίηση του χρέους του και πληρωμή αυτού σε 62 δόσεις των 150 Ευρώ. Η Τράπεζα δεν δέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό ,με αποτέλεσμα ο καταναλωτής με την συνδρομή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, και η απόφαση του Ειρηνοδίκη ήρθε να δικαιώσει τον καταναλωτή, διότι παρά τις  όποιες αντιρρήσεις της Τράπεζας έγινε δεκτή εξολοκλήρου η αίτηση, διαγράφει το 1/3 του χρέους του και το υπόλοιπο καλείτε να το καταβάλλει  σε 150Ευρώ/μήνα,σε ορίζοντα τετραετίας, ποσό ίδιο και  με την πρόταση της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ .
Το σημαντικό σ αυτή την περίπτωση είναι ότι ,δεν θίχτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Καταναλωτή.
Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε  δανειολήπτη, του  οποίου το σχέδιο διευθέτησης αποπληρωμής των οφειλών του, προς τους πιστωτές του, το συνέταξε  το Οικονομολογικό Τμήμα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, το οποίο σε συνέχεια ο δανειολήπτης το απέστειλε στις τράπεζες (πιστωτές) του. Δυστυχώς, οι τράπεζες δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο διευθέτησης, στην πρώτη Εξώδικη Φάση (Εξωδικαστικού Συμβιβασμού), αλλά μετά την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ήρθε ο συμβιβασμός με τις πιστώτριες Τράπεζες και απλά επικυρώθηκε  ,για την εκτέλεση αυτού .από το Ειρηνοδικείο Χανίων.
 Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,  φανερά ενθουσιασμένη, χαιρετίζει τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Χανίων,οι οποίες δυναμώνουν την προσπάθεια των καταναλωτών να ρυθμίσουν το χρέος τους, μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών. και να απαλλαγούν από αυτό ,κλείνοντας τα αυτιά τους στις κακόβουλες προσπάθειες κάποιων Τραπεζικών υπαλλήλων ,που ακόμα και μέχρι σήμερα ,προσπαθούν να τους αποτρέψουν από την ένταξη τους ,στις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου 3869/2010, αλλά και συνάμα βοηθά, στην αποβολή του φόβου,και της παραπληροφόρησης ,ότι θα χάσουν περιουσιακά στοιχεία.

Η παραπάνω πρώτη περίπτωση, διατρανώνει πανηγυρικά την εμπιστοσύνη προς τα Ελληνικά Δικαστήρια και στους ΄Ελληνες δικαστές, διότι όχι μόνο ο καταναλωτής δεν έχασε  τα περιουσιακά του στοιχεία, αντιθέτως μάλιστα, υπήρξε ρύθμιση του χρέους του ,κατά  την δική του οικονομική δυνατότητα και απαλλαγή μέρους από αυτό.
Ευελπιστούμε ότι οι νέες  αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Χανίων , θα οδηγήσουν τις Τράπεζες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους,  για την υπερχρέωση των νοικοκυριών και να αλλάξουν πολιτική,  στην  αποδοχή των εξωδίκων προτάσεων των δανειοληπτών , ώστε να επιτυγχάνεται συμφωνία, στο εξωδικαστικό στάδιο και να μην απαιτείται η προσφυγή, στα Ειρηνοδικεία. Καλό είναι (οι Τράπεζες) ,να δουν τους δανειολήπτες-πελάτες τους, με το ίδιο πνεύμα του χθεσινού καλωσορίσματος, που τους οδήγησαν σε χρέωση,  σήμερα οφείλουν ,να τους συνδράμουν, για τη ρύθμιση τους χρέους τους αφού αλλάξουν και αφήσουν πίσω τους, το υπεροπτικό  ύφος και την αλαζονεία."
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δύο μοτοσυκλέτες στις φλόγες τη νύχτα
Δύο μοτοσυκλέτες παραδόθηκαν στις φλόγες, τη νύχτα, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Η φωτιά στις δύο σταθμευμένες μοτοσυκλέτες επί της οδού Χ.Τρικούπη, στα Χανιά, ξέσπασε στις 00.35, ενώ με τη συνδρομή πυροσβεστικής δύναμης κατασβέστηκε περίπου μία ώρα αργότερα.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές ύψους 3.000 ευρώ, ενώ δεν κινδύνευσε κανένας. 
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ζωοκλοπή στο Αντισκάρι
46 προβατοειδή, αξίας περίπου 5.000 ευρώ, έκλεψαν άγνωστοι από τον περιφραγμένο βοσκότοπο ενός 61χρονου, στον Άγιο Ονούφριο, στο Αντισκάρι του δήμου Φαιστού.
Τη ζωοκλοπή κατήγγειλε, χθες το μεσημέρι, στο Α.Τ. Μοιρών, ο 61χρονος κτηνοτρόφος.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κύκλωμα πορνογραφίας
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα πορνογραφίας, τα πλοκάμια του οποίου έχουν απλωθεί και στην Κρήτη. Ήδη στο δόκανο των αρχών βρίσκεται ένας 29χρονος  ενώ σοκ στη κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η εμπλοκή ενός ιερέα. Οι νεότερες πληροφορίες θέλουν από τον ίδιο νομό να έχουν εντοπιστεί ακόμα  ένας παιδίατρος αλλά και γνωστός επιχειρηματίας.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι έχει κατασχεθεί  ο σκληρός δίσκος του ιερωμένου με πορνογραφικό υλικό και εξετάζεται  εάν στον  ίδιο δίσκο περιέχεται μαγνητοσκοπημένο υλικό με ανήλικα παιδιά. Επίσης στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της δίωξης έχουν μπει  υπολογιστές του παιδιάτρου και του επιχειρηματία.

Η έρευγα από τους ειδικούς της ΕΛΑΣ  έχει ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο μετά την συμμετοχή της ελληνικής υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε διεθνή ψηφιακή έρευνα και  σε ίχνη που εντοπίστηκαν ιστοσελίδες που επισκέπτονταν παιδόφιλοι.

Από την έρευνα προέκυψε ότι πολλές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ανάμεσα τους και η Ελλάδα εμφανίζει πολλούς χρήστες  που όχι μόνο αντέχουν αλλά ψυχαγωγούνται να βλέπουν βασανισμούς ανηλίκων στον υπολογιστή τους. Η επιχείρηση πεταλούδα, όπως ονομάζεται, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και  μετέχουν  δικαστικοί λειτουργοί ,και εισαγγελείς που διευκολύνουν τις κατ’οικον έρευνες για την  συλλογή πολύτιμων πληροφοριών στην πολυήμερη και δύσκολη αυτή αποστολή των ανδρών  ΕΛ.ΑΣ.

neatv.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,