Σήμερα η δίκη για το μακελειό σε μπαρ των Μοιρών

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 24χρονος
Σήμερα η δίκη για το μακελειό σε μπαρ των Μοιρών
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως η δίκη για το μακελειό που είχε σημειωθεί ξημερώματα Πρωτοχρονιάς του 2010 σε μπαρ των Μοιρών σε βάρος του 27χρονου σερβιτόρου Αργύρη Γρηγοράκη.
Η περίπτωση του άτυχου νεαρού συγκλόνισε την τοπική κοινωνία καθώς βρέθηκε μία ...ανάσα από το θάνατο για ασήμαντη αφορμή.
Ο 27χρονος δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων επειδή-κατ' εντολή του εργοδότη του-έκανε το ...λάθος να ζητήσει από τους «πελάτες» να πληρώσουν άμεσα την παραγγελία και εν προκειμένω το μπουκάλι ουίσκι που τους άφησε στο τραπέζι.
Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας 24χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παραδόθηκε έξι μήνες μετά το μακελειό-και ένας νεαρός οικοδόμος από τη Μεσαρά που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου είναι καταπέλτης για τους δύο κατηγορούμενους.
Οι δύο κατηγορούμενοι μαζί με τις συντρόφους τους είχαν πάει να διασκεδάσουν στο μπαρ όπου εργαζόταν περιστασιακά ο 27χρονος.
Μετά το φραστικό επεισόδιο που έγινε με αφορμή την πληρωμή της παραγγελίας, αποχώρησαν εκνευρισμένοι, όμως δεκαπέντε λεπτά αργότερα οι δύο άνδρες επέστρεψαν.
Στο βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πήγαν στο αυτοκίνητο απ' όπου ο 24χρονος κτηνοτρόφος πήρε ένα μαχαίρι και επέστρεψαν για να ζητήσουν το λόγο.
Ωστόσο πριν προλάβουν να δοθούν εκατέρωθεν εξηγήσεις, ο 24χρονος ξεκίνησε να χτυπάει τον 27χρονο με το μαχαίρι ενώ ο φίλος του προσπαθούσε να ακινητοποιήσει τον σερβιτόρο, κρατώντας τον από τα χέρια. Όπως αναφέρεται, ο βασικός κατηγορούμενος μαχαίρωσε οχτώ φορές τον Γρηγοράκη, στο θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στο δεξί μηρό με πρόθεση να τον σκοτώσει.

Ψυχρός
Με βάση την εισαγγελική πρόταση ο 24χρονος κτηνοτρόφος περιγράφεται ως προσωπικότητα με έντονα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, με απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες εγκληματικές τάσεις και εξάρσεις.

Αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον 27χρονο με «ψυχρότητα, αναλγησία και ωμότητα σε μαγαζί γεμάτο κόσμο», επιδεικνύοντας «άνεση και επαγγελματισμό», πράγμα που αποκαλύπτει πρόσωπο «χωρίς αισθήματα και ηθικούς φραγμούς».
ΠΑΤΡΙΣ