Σήμα κινδύνου από σκάφος ανοιχτά της Χερσονήσου

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό του Λιμενικού

Ενημερώθηκε: 23.08.2011 // 15:42

 Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χερσονήσου, από τον πρόεδρο αλιέων της περιοχής, ότι στη θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 200 μέτρα από την ακτή, υπάρχει σκάφος το οποίο προέβη στη ρίψη φωτοβολίδας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το ερασιτεχνικό σκάφος «ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ» του οποίου ο ιδιοκτήτης και μοναδικός επιβάτης δήλωσε ότι είχε βλάβη στο χειριστήριο ταχυτήτων.
Το «ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ» συνοδεία πλωτού περιπολικού ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το επαγγελματικό σκάφος θαλάσσιων σπορ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ», στο λιμάνι της Χερσονήσου.

ΑΠΕ- ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έκαναν το...τελευταίο τους μπάνιο!

Νεκροί δύο άνδρες, ένας Ρώσος τουρίστας στο Ρέθυμνο κι ένας 78χρονος Έλληνας στα Χανιά...

Ενημερώθηκε: 23.08.2011 // 16:23

Μοιραία...αποδείχθηκε η σημερινή βουτιά για δύο άνδρες, σε Ρέθυμνο και Χανιά, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο, ένας 57χχρονος Ρώσος τουρίστας  έχασε τις αισθήσεις του, λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι, ενώ έκανε μπάνιο και  αν και μεταφέρθηκε έγκαιρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ήταν ήδη αργά...
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε λίγο αργότερα, σε παραλία της Σούγιας στα Χανιά, όπου ένας 78χρονος Έλληνας ανασύρθηκε νεκρός ενώ έκανε το μπάνιο του.
Εξετάζεται τώρα αν πρόκειται για αιφνίδιους θανάτους ή για πνιγμούς.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δικαστήριο δικαίωσε Χανιώτη δανειολήπτη

Τα χρέη του σε διάφορες Τράπεζες ήταν 120.000 Ευρώ, η απόφαση του Ειρηνοδικείου, διέγραψε χρέος του ποσού των 67.200 Ευρώ και το υπόλοιπο του ποσού ρυθμίστηκε σε ορίζοντα τετραετίας .

Ενημερώθηκε: 23.08.2011 // 17:18

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την  υπαρ. 259/2011   απόφαση του , δικαίωσε Χανιώτη δανειολήπτη που προσέφυγε σαυτό, βάσει των διατάξεων του Ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη).
Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, είναι η τρίτη απόφαση Ειρηνοδικείου Πανελλαδικά  ,που δικαιώνει δανειολήπτη και η πρώτη  απόφαση που επιμελήθηκε ΄Ενωση Καταναλωτών.

Συγκεκριμένα ο δανειολήπτης είναι συνταξιούχος δήλωσε αδυναμία πληρωμής , τα χρέη του σε διάφορες Τράπεζες ήταν 120.000 Ευρώ, η απόφαση του Ειρηνοδικείου,  διέγραψε χρέος  του ποσού των  67.200 Ευρώ και το υπόλοιπο του ποσού ρυθμίστηκε αναλογικά σε κάθε πιστώτρια Τράπεζα σε ορίζοντα τετραετίας .
Την  Υπόθεση αυτή την χειρίστηκε εξωδίκως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) και με τις οδηγίες της,  ο δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων.
  .
Είμαστε χαρούμενοι, ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , διότι ο δανειολήπτης πέτυχε και ευνοϊκή ρύθμιση και απαλλαγή από το χρέος του κατά  περίπου 60% Η  απόφαση αυτή .του Ειρηνοδικείου Χανίων, απέρριψε το σύνολο των ενστάσεων και αιτιάσεων των αντιδίκων Τραπεζών και με μια σημαντική  για  τους καταναλωτές απόφαση, ενέταξε τον αιτούντα δανειολήπτη στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, απαλλάσσοντας τον από την υποχρέωση καταβολής στις Τράπεζες ενός υπέρογκου ποσού για τις δανειακές του υποχρεώσεις, του έδωσε λύση και ανάσα, απαλλάσσοντας τον από τον βραχνά της υπερχρέωσης..
Όπως τονίζει η Ένωση :
Η ως άνω απόφαση καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην ουσιαστική ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στην γρηγορότερη δυνατή επιστροφή και ενεργή συμμετοχή τους στη κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
Επιπλέον η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,  δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, να ελπίζουν ότι τελικά ο Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν αποτελεί, κενό γράμμα, αλλά θα αντιμετωπίσει το πραγματικό, ιδιαίτερα μεγάλο και οξυμένο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου, ιδιαίτερα τις μέρες μας που οι πολίτες της Χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας, ανέχειας, υπερχρέωσης..
Τέλος, η απόφαση θα υποχρεώσει τις Τράπεζες, να εξετάζουν ουσιαστικά τις κοινωνικά ευαίσθητες πτυχές  της αίτησης κάθε δανειολήπτη καθότι μέχρι σήμερα ενεργούσαν σαν να μην υπάρχει ο Νόμος, αρνούμενες να απαντήσουν στις αιτήσεις των δανειοληπτών για εξωδικαστικό συμβιβασμό και αρνούμενες να κάνουν ρυθμίσεις επωφελείς για τους δανειολήπτες, πιέζοντας και εκβιάζοντας καθημερινά τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες μέσω των εισπρακτικών τους εταιρειών, απειλώντας τους με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αγνοώντας την συνδρομή των Ενώσεων Καταναλωτών.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο Βασίλης Καρράς παίρνει τον Ολυμπιακό Βόλου!

Η κατάθεση της ΠΑΕ Καβάλα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τους "Αργοναύτες" σε ότι αφορά την λήψη πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα ελέω Μάκη Ψωμιάδη.

Ενημερώθηκε: 23.08.2011 // 17:58

Ο Βασίλης Καρράς παίρνει τον Ολυμπιακό Βόλου!
Οι Καβαλιώτες κατέθεσαν στο κτήριο της ΓΓΑ υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκύπτει όμως πως τα μέλη της ΕΕΑ δεν ικανοποιήθηκαν από αυτά που άκουσαν και πιο συγκεκριμένα από τον Σταύρο Ψωμιάδη, που τόνισε ότι ο πατέρας του, που καταζητείται ακόμη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα.Έτσι, αν η Καβάλα δεν αδειοδοτηθεί τότε θα υπάρξει αναβολή στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο, αφού θα πρέπει να υπάρξει αντικαταστάτρια ομάδα.Αυτή την ώρα καταθέτει στην ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και θα πάρουν το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η λαϊκή κομπανία στον Ολυμπιακό Βόλου!
Όταν το 2001 ο Αχιλλέας Μπέος έγινε απλός φίλαθλος του Πανιωνίου, ο Λευτέρης Πανταζής έγινε πρόεδρος. Δέκα χρόνια μετά, ο Μπέος πρέπει να γίνει απλός φίλαθλος του Ολ. Βόλου και πρόεδρος αναλαμβάνει ένας άλλος λαϊκός τραγουδιστής, ο Βασίλης Καρράς!Ο Καρράς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. κατέχοντας το 22% των μετοχών ενώ στο μετοχικό σχήμα, που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη, βρίσκονται ακόμα και η τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, καθώς και ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, Στηβ Κακέτσης.Η πληροφορία αυτή έκανε την εμφάνισή της την ημέρα που η ΕΕΑ κρίνει το αν είναι νομιμη η μετοχική σύνθεση του Ολυμπιακού Β. και μία μερά μετά τις φωτογραφικές δηλώσεις του Γερουλάνου για τον Ολυμπιακό Βόλου, μέσω των οποίων έστελνε μήνυμα... τιμωρίας.
Ο Μπέος γνωρίζεται με αρκετούς καλλιτέχνες λόγω της ενασχόλησής του με νυχτερινά κέντρα διασκέδασης...
Για το θέμα του μετοχολογίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Για τη σωστή ενημέρωση και πλήρη διαφώτιση των πάντων και προς αποφυγή παρερμηνειών και ψευδούς πληροφόρησης παραθέτουμε τα κάτωθι:
1. Το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ παραμένει το αυτό, όσον αφορά τον κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου από το 2008 και μετά.
2. Από το 2009 ο μεγαλομέτοχος έχει λάβει την ειδική άδεια Μετόχου από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, σύμφωνα με τις επιταγές του αθλητικού νόμου 2725 όπως ισχύει σήμερα.
3. Τέλος, όλες οι συνελεύσεις καταστατικές και έκτακτες έχουν δημοσιευτεί νομίμως στο ΦΕΚ, αφού προηγουμένως έχουν εγκριθεί τόσο όσο προς το σκοπό τους όσο και προς τη μετοχική τους σύνθεση από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Ως εκ τούτου παρέλκει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση αναφορικά με τη νομιμότητα, καθαρότητα και διαφάνεια της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, όταν μάλιστα και όλες οι επιμέρους μέχρι σήμερα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί τόσο από την ΕΕΑ όσο και από το Υπουργείο Ανάπτυξης».
soccerplus.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κατάσχεση 2,5 τόνων κατεψυγμένου κιμά

Ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157

Ενημερώθηκε: 23.08.2011 // 17:49

Κατάσχεση 2,5 τόνων κατεψυγμένου κιμά
Στην κατάσχεση 2.481 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157, προχώρησε ο ΕΦΕΤ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας (αριθμός παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6/11/2011) και κατεψυγμένα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας προέλευσης Γερμανίας (αριθμός παρτίδας L1 102 ΒΤ και ημερομηνία λήξης 8/11/2011), με την εμπορική ονομασία "Marvest", που διακινήθηκαν από την εταιρεία "LIDL HELLAS & ΣΙΑ ΟΕ".
Τα προϊόντα κρίθηκαν μη ασφαλή-επιβλαβή για την υγεία και αποφασίστηκε η καταστροφή τους.
"Η προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια των τροφίμων παραμένουν ο πρώτος στόχος του ΕΦΕΤ", αναφέρει η ανακοίνωση του φορέα.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διορίζονται 546 εκπαιδευτικοί

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ενημερώθηκε: 23.08.2011 // 18:06


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2011-12 διορίζονται 546 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠE08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12.01, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ12.08, ΠΕ13, ΠΕ17.02 και ΠΕ17.03.

Στους παραπάνω διοριστέους περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί εγγεγραμμένοι στους πίνακες εκπαιδευτικών που συντάχθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. α, β, γ και δ της παρ. 10 του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α’), του πίνακα 24μήνου που συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3687/2008 (ΦΕΚ 159 Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία που συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ββ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α’), και στον πίνακα διοριστέων ΑΣΕΠ 2008.
 Οι διοριζόμενοι εκπαιδευτικοί τίθενται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης και τοποθετούνται προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής και οριστικά στο τέλος της πρώτης διετίας κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής, όπως ορίζεται στις οικείες διατάξεις.
Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα της περιοχής της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος. (παρ. 12 του άρ. 9 του Ν.3848/2010)
Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από Τετάρτη 24 μέχρι και Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011.
Οι πίνακες με τα ονόματα των διοριζόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τα πρώτα σήματα της «Περιφερειακής Ετικέτας Κρήτης»!

Ενημερώθηκε: 23.08.2011 // 17:03

Τις προδιαγραφές και τις διαδικασίες πιστοποίησης για την απονομή των σημάτων «Κρητικής Κουζίνας» και των «Επισκέψιμων Οινοποιείων» ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» κατά την σημερινή του συνεδρίαση στην Περιφέρεια Κρήτης.
Πρόκειται για τα δύο πρώτα σήματα της «Περιφερειακής Ετικέτας Κρήτης» που δημιουργεί η Περιφέρεια, για την ανάδειξη των παραγόμενων ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών του νησιού μας.
Το σήμα ποιότητας της «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργήθηκε από την ενοποίηση των  σημάτων πιστοποίησης που προϋπήρχαν στην Κρήτη, και αποτέλεσε προϊόν διαβούλευσης με τους φορείς των σημάτων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης, το Δίκτυο Επιχειρήσεων Ελαιολάδου Κρήτης και ο ΑΚΟΜΜ.  
Όσον αφορά το σήμα ποιότητας των «Επισκέψιμων Οινοποιείων» αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τα Δίκτυα Οινοποιών Κρήτης, και βασίστηκε στις προδιαγραφές που είχε ήδη θέσει το Δίκτυο Οινοποιών ν. Ηρακλείου.
Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης επεξεργάζεται το πλάνο προβολής των νέων σημάτων και πρόκειται να οργανώσει σύντομα ενημερωτικές εκδηλώσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών σε όλη την Κρήτη.
Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» πραγματοποιήθηκε με την νέα σύνθεση του και συγκεκριμένα:
Πρόεδρος  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αντιπρόεδρος η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, Γραμματέας ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Απασχόλησης Κώστας Λαμπρινός, Ταμείας ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής και μέλος ο Γιώργος Φραγκιαδάκης εκπρόσωπος του ΤΕΙ Κρήτης του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας, με την παρουσία της διευθύντριας του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, Ζωής Νόβακ.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,