30 IOYΛIOY 2011

Εντοπισμός λαθρομεταναστών σε ακτή των Χανίων

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Σούδα- Ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 20:19

Εντοπισμός λαθρομεταναστών σε ακτή των Χανίων
Φωτο αρχείου
Στο λιμάνι της Σούδας  μεταφέρθηκαν με σκάφος της Frontex, περίπου 52 οικονομικοί μετανάστες  που εντοπίσθηκαν στην παραλία "Καλόγερος", στο ακρωτήριο Σπάθα Χανίων. Ανάμεσα τους βρίσκονται και ανήλικα παιδιά

    Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, οι οικονομικοί μετανάστες βρισκόταν στο σημείο για τουλάχιστον 30 ώρες και αποβιβάστηκαν εκεί από άγνωστο δουλεμπορικό σκάφος.

    Ύστερα από τον εντοπισμό τους, ιρλανδικό σκάφος της Frontex που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας αναχώρησε προκειμένου να παραλάβει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Σούδας.

    Από τις τοπικές αρχές έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να εφοδιαστούν οι μετανάστες με νερό και είδη διατροφής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας και των 52 μεταναστών είναι καλή.

    Όλοι τους θα παραμείνουν στο πρώην δημοτικό κατάστημα Σούδας, όπου και θα γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους.
........................................................................................................

Ηλικιωμένος έγινε 'δέκτης' αδέσποτης...σφαίρας!

Στα Χανιά εκτυλίχθηκε το περιστατικό- Από την πτώση της σφαίρας εξαιτίας άσκοπου πυροβολισμού, ο 77χρονος υπέστη επιδερμικό κάψιμο

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 15:32

Ηλικιωμένος έγινε 'δέκτης' αδέσποτης...σφαίρας!
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 77χρονου Χανιώτη, ο οποίος, χθες το απόγευμα, κι ενώ καθόταν έξω από καφενείο της πόλης δέχθηκε μία απροσδόκητη 'επίσκεψη' μία...αδέσποτη σφαίρα!
Η σφαίρα που προερχόταν όπως όλα δείχνουν από άσκοπο πυροβολισμό, προφανώς, προσέκρουσε στον τοίχο του καταστήματος και  κατά την πτώση της στο έδαφος, προκάλεσε κάψιμο στον αριστερό βραχίονα και τον αριστερό μηρό.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
...............................................................................
Συνελήφθησαν δύο Ολλανδοί για βιασμό 23χρονης
Δύο Ολλανδοί 20 και 22 ετών συνελήφθησαν απο αστυνομικούς του ΑΤ Χερσονήσου κατηγορούμενοι ο μεν ένας ότι βίασε μια 23χρονη επίσης Ολλανδή και ο άλλος ότι συμμετείχε και φωτογράφησε αλλά και βιντεοσκόπησε με το κινητό του τα όσα έγιναν σε βάρος της άτυχης κοπέλλας.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε η 23χρονη Ολλανδή τουρίστρια, ενώ συνδιασκέδαζε με τον 22χρονο συμπατριώτη της, σε μπαρ της περιοχής του Λιμένα Χερσονήσου, στην συνέχεια τον ακολούθησε στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του.

Εκεί, σύμφωνα με την 23χρονη, ο Ολλανδός την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.

Όμως σε άλλο δωμάτιο του διαμερίσματος βρισκόταν ένας 20χρονος, επίσης Ολλανδός, ο οποίος βλέποντας τοπν βιασμό - και θέλοντας προφανώς να συμμετάσχει - σύμφωνα πάντα με την κοπέλλα, προχώρησε σε ασελγείς χειρονομίες, την προσέβαλε βάναυσα στο πεδίο της γενετήσιας ζωής ενώ παράλληλα την φωτογράφισε- βιντεοσκόπησε με συσκευή κινητού τηλεφώνου του, παρουσία και του 22χρονου.

Και οι δύο αναγνωρίστηκαν με απόλυτη βεβαιότητα απο την 23χρονη και πήραν τον δρόμο για την Δικαιοσύνη.
..........................................................................

Στο έλεος των ταξιτζήδων ο τουρισμός

- Κατέλαβαν αεροδρόμια και λιμάνια

- Tην Κυριακή αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους
- Επι ώρες μπλόκαραν το "Μακεδονία" και το λιμάνι της Πάτρας - Πορεία με ταξί στην Κρήτη
- Λαμπόγυαλο από ταξιτζήδες τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα
- Προσαγωγή το βράδυ της Παρασκευής συνδικαλιστή του ΣΑΤΑ

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί μετά το ναυάγιο της συνάντησης Ραγκούση - Λυμπερόπουλου στο υπουργείο Μεταφορών. Την Κυριακή, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Το πρωί του Σαββάτου περίπου 500 ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων και από εκεί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο. 

Παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην διεξαγωγή των δρομολογίων ή να παρεμποδίσουν την είσοδο ταξιδιωτών στον τερματικό σταθμό. Όμως, για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των αφιχθέντων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία.

Συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά, με μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης". Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε το πρωί, από την έδρα του ραδιοταξί «Ερμής» στην περιοχή Μουρνιών και μέσω της εθνικής οδού και της λεωφόρου Καζαντζάκη κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Κλαδισού, διέσχισε την οδό Κισάμου, την οδό Κυδωνίας και σταμάτησε για 10 λεπτά μπροστά απο την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Οι αυτοκινητιστές, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα και κορνάροντας συνεχώς, συνέχισαν, μέσω των οδών Βενιζέλου και Ακρωτηρίου, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Χανίων όπου και παρέμειναν χωρίς να παρεμποδίσουν την κίνηση άλλων οχημάτων και επιβατών.

Διαβάστε την είδηση

Στο Ηράκλειο ιδιοκτήτες έκαναν πεζή πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης την οποία κατέλαβαν, μετά από συνέλευση στα γραφεία τους.

Κανονικά λειτουργεί το νέο λιμάνι της Πάτρας με την λήξη του σημερινού αποκλεισμού από ιδιοκτήτες ταξί. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκε ένταση, όταν άνοιξε μία από τις πύλες, ώστε να βγουν ταξιδιώτες και οδηγοί φορτηγών. Τελικά η ηρεμία αποκαταστάθηκε, όταν η συγκεκριμένη πύλη έκλεισε, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι ιδιοκτήτες ταξί αποχώρησαν.

Διαβάστε την είδηση
"Έσπασαν" τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής στην Κέρκυρα όπου εξαγριωμένοι αυτοκινητιστές έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Περίπου 150 άτομα, έσπασαν την πόρτα των γραφείων και κατέστρεψαν τα πάντα, από γραφεία ακόμα μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Διαβάστε την είδηση

"Έσπασαν" και τα νεύρα των οδηγών

Προβλήματα χτες το απόγευμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης να πάρουν τα οχήματά τους έως τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Η πομπή των αυτοκινητιστών ξεκίνησε περί τις 5 το απόγευμα κι έφτασε έως τον κόμβο της Πορταριάς, κοντά στα Νέα Μουδανιά, απ' όπου επέστρεψε -με κανονικές ταχύτητες- στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα, τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των εκδρομέων του Αυγούστου προς Χαλκιδική.

Η Τροχαία βρισκόταν επί ποδός και κατηύθυνε την κίνηση των οχημάτων μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Στη ΓΑΔΑ συνδικαλιστής του ΣΑΤΑ

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΣΑΤΑ στη Μάρνης, όπου τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας προσήγαγαν μέλος του ΔΣ, τον συνδικαλιστή του ΚΚΕ Π. Μαυρίκη για να δώσει κατάθεση σε σχέση με τα επεισόδια στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη προκλήθηκε ένταση στην ακτή Ξαβερίου, την οποία είχαν αποκλείσει ιδιοκτήτες ταξί, εγκλωβίζοντας στο λιμάνι χιλιάδες τουρίστες. Παράλληλα, ορισμένοι έριξαν λάδια στην ανηφόρα από όπου έπρεπε να περάσουν πούλμαν για να μη φύγουν και είχαν στήσει οδοφράγματα. Οι αστυνομικοί έριξαν πριονίδι στα λάδια για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.
.....................................................................................

"Βόμβα" υπεξαίρεσης 51 εκ. ευρώ στην Proton Bank

Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard, τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει, ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard, τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει, ως μη εκτελεστικός Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, όπως ο Α. Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο Τρύφων Κολίντζας (παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους τον Αύγουστο του 2010), ο Αθ. Παπασπηλιού, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης.
Στην απόφαση της Αρχής, ο πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, αναφέρει ότι από έρευνα που διεξάγεται και από πόρισμα ελέγχου, που ήδη έχει συντάξει η Α' Μονάδα της Αρχής, «συντρέχει νόμιμος λόγος και κατεπείγουσα ανάγκη για απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 7 μελών του Δ.Σ. της Proton Bank».
Το σοκαριστικό είναι ότι στην ίδια απόφαση που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών γράφεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».
Εκτός, πάντως, από την απαγόρευση κίνησης των λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και των υπολοίπων επτά, μπλόκο τίθεται στην πώληση μετοχών από μέρους τους, στη ρευστοποίηση χρηματοπιστωτικών-επενδυτικών προϊόντων, καθώς και στο άνοιγμα θυρίδων με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τους ίδιους.
Οι τράπεζες θα πρέπει να εκτελέσουν την παραγγελία αυτή, η οποία φαίνεται ότι έχει φτάσει ώς και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς «απαγορεύει την εκποίηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση» οκτώ ακινήτων που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης -ίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος-, ενώ το πόρισμα ελέγχου οδεύει προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς πτυχές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της καταγγελίας, η έκταση της διαφθοράς κ.ά.
Πληροφορίες της Eλευθεροτυπίας αναφέρουν ότι οι χθεσινές αλλαγές στο Δ.Σ. της Proton Bank και ειδικότερα η αντικατάσταση του κ. Αθανάσογλου από τον κ. Γ. Τανισκίδη (τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Millennium) συναρτώνται ευθέως με το έγγραφο της Αρχής και τις επικείμενες διώξεις. Βεβαίως αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Proton παραμένει ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ Daniel vem Speckhard.
Αξιόπιστες πηγές φέρουν θορυβημένη την ΤτΕ από τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην Proton Bank και αναμένονται από μέρους της αποφάσεις διοικητικών μέτρων και εποπτείας.
Πάντως, στην αγορά χθες διακινούνταν το σενάριο ενδεχόμενου γάμου της Proton με τη Millennium, με αφορμή την έλευση στην πρώτη του κ. Τανισκίδη, επικρατούσε χρηματιστηριακή ευφορία, όμως στην αντίθετη κατεύθυνση έβαιναν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Proton.
ΠΗΓΗ: enet.gr
..............................................................................................

Άναψε ο καβγάς Χανίων-Ηρακλείου λόγω...θεάτρου!

Ο πρώτος 'εμφύλιος' στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης δεν έγινε για το Εφετείο ή το ΚΤΕΛ, αλλά για το ΔΗΠΕΘΕΚ!

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 08:11

Άναψε ο καβγάς Χανίων-Ηρακλείου λόγω...θεάτρου!
Η τελευταία παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ 'υπηρέτης δυο αφεντάδων'
Με την έναρξη της θητείας της αιρετής περιφέρειας ι όλοι στοιχημάτιζαν πως λόγω Εφετείου, ΚΤΕΛ ή κάποιας διοικητικής υπηρεσίας θα γινόταν…μπάχαλο στην συνεδρίαση! Τελικά οι πάντες διαψεύστηκαν αφού το Εφετείο λύθηκε, στο ΚΤΕΛ τα βρήκαν και όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την τελευταία συνεδρίαση οπότε και το Σώμα παραλίγο να διαλυθεί λόγω…θεάτρου!
Ναι, η πρώτη κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έγινε με αφορμή το ΔΗΠΕΘΕΚ και την συμμετοχή της Περιφέρειας στο κεφάλαιο του σημαντικού αυτού πολιτιστικού οργανισμού που εδρεύει στα Χανιά. Η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά και ήρθε προς τυπική, όπως διαφαινόταν, έγκριση το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας που είναι κάτι παραπάνω από 2000 ευρώ στο συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα ήταν μια αναπροσαρμογή της συμμετοχής της πρώην Νομαρχίας Ηρακλείου που επίσης στήριζε το θεσμό με το συμβολικό αυτό ποσό.
Κι εκεί που ήταν έτοιμοι άπαντες να ψηφίσουν ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Αλεξάκης παρατήρησε ότι σε ένα εδάφιο της προγραμματικής αυτής σύμβασης αναφερόταν ότι σκοπός του θεάτρου “είναι η πολιτιστική ενδυνάμωση της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης”…Ο σύμβουλος υπογράμμισε ότι σε εποχές που προωθείται ο συγκρητισμός αυτή η ειδική αναφορά στα Χανιά είναι εκ του περισσού και πως αρκεί η λέξη “Κρήτη”!
Ε, τότε ακολούθησε…πανδαιμόνιο από τους Χανιώτες περιφερειακούς συμβούλους και μάλιστα όλων των παρατάξεων. Όλοι ζήτησαν το λόγο απαιτώντας να μην βγει η φράση, άρχισαν τα επιχειρήματα ότι τα Χανιά είναι…ριγμένα, θυμήθηκαν και τις άλλες υποθέσεις! Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι περιφερειακοί σύμβουλοι των Χανίων υπογράμμισαν ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας ή του Ηρακλείου από παλιότερα είναι…συμβολική!
“Κοιτάξτε τα νούμερα. Πάνω από 80.000 ευρώ δίνει ο δήμος Χανίων και η ΤΕΔΚ Χανίων που συντηρούν το ΔΗΠΕΘΕΚ και έχει και την έδρα του στα Χανιά” τόνισαν οι σύμβουλοι μη σηκώνοντας κουβέντα!
Συγκεκριμένα οι Μέτοχοι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης είναι
Δήμος Χανίων Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου Χανίων
Περιφέρεια Κρήτης, Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου Λασιθίου
Δήμος Πλατανιά
Δήμος Καντάνου-Σέλινου
Δήμος Κισσάμου
Δήμος Αποκορώνου
Ακόμη κι όταν θυμήθηκαν οι παλιότεροι νομαρχιακοί σύμβουλοι του Ηρακλείου ότι στην προηγούμενη σύμβαση αυτός ο όρος είχε απαλειφθεί δεν συμφώνησαν. Ο δε αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Κουκιαδάκης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια από τα έγ-
γραφα που αφορούν όλες τις δομές όπως π.χ. ο μαστογράφος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ έχει απαλειφθεί ο όρος "Ηράκλειο" και μπαίνει παντού "Κρήτη": "Είμαστε τώρα ενιαία περιφέρεια και προωθούμε παντού την Κρήτη" υποστήριξε ο
κ.Κουκιαδάκης αλλά και πάλι δεν επείσθησαν οι Χανιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι.
Τελικά τη λύση έδωσε ο προεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Πιτσούλης που είπε ότι "ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα" και πρότεινε να περάσει η προγραμματική σύμβαση όπερ και εγένετο!