31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός σε διεθνές κύκλωμα κοκαϊνης
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών προσπάθησε να περάσει από τη Βολιβία στα Σκόπια σπείρα εμπόρων, στην οποία εμπλέκονται και δύο Έλληνες.
Στα μέσα Μαΐου, όπως δημοσιεύει το newsbomb, η αστυνομία είχε πληροφορία ότι ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από τη Βολιβία και με πιθανό προορισμό την Π.Γ.Δ.Μ. περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.
Μετά από έρευνα υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΥΠΟΔ/ΝΣΗΣ Δίωξης Ναρκωτικών της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εντοπίστηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων των μηχανημάτων , ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών περίπου.
Προέκυψε επίσης η εμπλοκή δύο ελλήνων, κατοίκων ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ο ένας εκ των οποίων είναι Διευθυντής καταστήματος Τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος Τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο, οι οποίοι είχαν αναλάβει να διερευνήσουν , για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, τον τρόπο μεταφοράς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία και κατά πόσο το εμπορευματοκιβώτιο ήταν επιτηρούμενο από τις Διωκτικές Αρχές και αν είχε ανακαλυφθεί η κοκαΐνη σ’ αυτό.
Μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με τις Διωκτικές Αρχές της ΣΕΡΒΙΑΣ και της Π.Γ.Δ.Μ. συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία και τέσσερα (4) μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.
Στην κατοχή του τραπεζικού και μιας γυναίκας υπηκόου Σερβίας, η οποία διέμενε μαζί του και συνελήφθη , βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (χασίς-κοκαΐνη), ενώ στην κατοικία του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων .
......................................................................................
Συμμορία Ολλανδών διοχέτευε πλαστά στη Χερσόνησο στη Κρήτη
Πλούσια φαίνεται ότι είναι η δράση των Ολλανδών στη Χερσόνησο, αφού μετά το χθεσινό περιστατικό με το βιασμό κοπέλας, 4 ακόμα Ολλανδοί έφτασαν στο Τμήμα καθώς έπιναν και διασκέδαζαν πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι Αστυνομικοί έφτασαν στα χνάρια της "συμμορίας" των 4, ηλικίας 20, 22, 22, και 24 αντίστοιχα, καθώς το έμπειρο μάτι ενός 40χρονου ιδιοκτήτη μπαρ τους πήρε χαμπάρι.

Ο 40χρονος, δηλωσε στην αστυνομία ότι οι 4 νεαροί, την Πέμπτη και την Παρασκευή το βράδυ αφού απόλαυσαν ποτά αξίας 640 ευρώ! τον πλήρωσαν με πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι άνδρες της Αστυνομίας έδρασαν αμέσως και σε συνεννόηση με τον 40χρονο συνέλαβαν τους νεαρούς απατεώνες, τα ξημερώματα σήμερα το πρωί.

Οι Ολλανδοί, θα συνέχιζαν τις διακοπές τους στη Χερσόνησο, διοχετεύοντας στην αγορά πλαστά χρήματα αφού πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 11προφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ και πέντε (5) προφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ,

- το χρηματικό ποσό των χιλίων πενήντα πέντε (1055) ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, τα οποία ελάμβαναν ως ρέστα από συναλλαγές τους στο ανωτέρω κατάστημα και σε άλλα ομοειδή καταστήματα.

Δηλαδή η μικρή συμμορία, όχι μόνο έδινε πλαστά αλλά φρόντιζε να παίρνει και μεγάλα χρηματικά ποσά ως ρέστα, δίνοντας πχ. 50 ευρώ για αγορά των 6 ευρώ.

Οι ανακαλύψεις της Αστυνομίας συνεχίστηκαν, καθώς σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της συμμορίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων (900) ευρώ, προερχόμενο από τις ως άνω συναλλαγές.

Οι νεαροί Ολλανδοί χάρις στην παρατηρητικότητα του 40χρονου θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με άδεια χέρια περασμένα σε χειροπέδες
..................................................................................
Σφραγίσθηκε η άνοδος για τον ΟΦΗ, καθώς όπως αναμενόταν η Δόξα Δράμας δεν κατάφερε να αγωνιστεί και έτσι οι τρεις βαθμοί που χρειαζόταν η Κρητική ομάδα ήρθαν άκοπα.
Η αποστολή του ΟΦΗ έφτασε κανονικά στο γήπεδο, κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια και λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανσή τους. Η 6μελής αποστολή της Δόξας έφτασε και αυτή στο γήπεδο, όμως δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και παραμένει στα αποδυτήρια με τους διαιτητές της αναμέτρησης για τα διαδικαστικά που απαιτούνται. Μοναδικός παίκτης της Δόξας που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Λευτέρης Τοπαλίδης, ο οποίος όμως δεν κάνει προθέρμανση, παρά είχε …φιλική κουβεντούλα με παράγοντες και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ...
Υπενθυμίζεται πως ο κανονισμός προβλέπει ότι οι ομάδες πρέπει να παρατάσσονται με τουλάχιστον 9 ποδοσφαιριστές. Εφόσον ο διαιτητής κλείσει το φύλλο αγώνα γράφοντας για μη διεξαγωγή υπαιτιότητα της Δόξας Δράμας, η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League θα κληθεί κατόπιν -βάσει του ΚΑΠ- να κατακυρώσει το ματς υπέρ του ΟΦΗ, δίνοντας του τους 3 βαθμούς της νίκης.
Η σύνθεση την οποία έχει δηλώσει ο ΟΦΗ είναι:
Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Κατσικογιάννης, Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Παπουλής, Καμπάνταης, Ζαχαράκης.
Στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονταν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που συμπληρωναν την αποστολή και μαζί και με τους υπόλοιπους παίκτες έκαναν κανονικά προθέρμανσή. Ο Τοπαλίδης που ήταν ο μοναδικός παίκτης της Δόξας, επέστρεψε στα αποδυτήρια προκειμένου να βάλει τη φανέλα του, όπως και έγινε και βγήκε για λίγο στον αγωνιστικό χώρο απο όπου επέστρεψε μετά απο λίγα λεπτά.
Γύρω στις 8:35 οι βασικοί ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ολοκλήρωσαν την προθέρμανσή τους και κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, απο όπου μετά απο δύο λεπτά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κανονικά, υπο τα χειροκροτήματα των λιγοστών θεατών που βρίσκονται στις εξέδρες του "Γρηγόρης Λαμπράκης".
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο της ομάδας τους, άλλαξαν τις φανέλες του αγώνα με αυτές της προπόνησης και μαζί με τους αναπληρωματικούς είναι έτοιμοι προκειμένου να κάνουν κάποιο χαλάρωμα, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος αναμονής, προκειμένου να κλείσει το φύλλο αγώνα.
Μιλώντας στο conn-x ο Λεωνίδας Καμπάνταης δήλωσε: «Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν τα τέσσερα ματς των πλέι οφ. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε να δώσουμε το 100% και σωματικά και σε ψυχικά αποθέματα. Ελπίζω η συνέχεια να είναι πολύ ευχάριστη για τον ΟΦΗ. Η επόμενη μέρα απαιτεί πλάνο από τη διοίκηση. Παίκτες που είμαστε στο ρόστερ πρέπει να ξέρουμε πού ανήκουμε. Να μπουν οι βάσεις για να μην βρεθεί η ομάδα ξανά σε αυτή τη θέση. Επιθυμία δική μου είναι να μείνω. Περνώ πολύ καλά, μακάρι να έρθουμε σε συμφωνία με τον Νίκο Μαχλά. Μάθαμε ότι η Δόξα Δράμας δεν θα κατέβει, αλλά ήταν αναμενόμενο».
Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ χωρίσθηκαν σε δύο γκρούπ με το πρώτο να κάνει περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου τρέξιμο και το δεύτερο να κάνει ασκήσεις τακτικής στη μικρή περιοχή.
Άνθρωποι του ΟΦΗ βρίσκονται στα αποδυτήρια περιμένοντας τον διαιτητή να συντάξει το φύλλο αγώνα, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή παρατυπία που δεν θα δώσει στον ΟΦΗ τον αγώνα. Αυτό που θα πρέπει να αναφερθεί ξεκάθαρα απο τον διαιτητή είναι οτι ο αγώνας δεν γίνεται με υπαιτιότητα της Δόξας Δράμας.
Δηλώσεις στο conn-x έκανε και ο Μηνάς Πίτσος, ο οποίος είπε: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μετά από δύο χρονιές πολύ δύσκολες, η τελευταία με πολλά προβλήματα έστω και έτσι δικαιωθήκαμε. Τώρα μπορούμε να δούμε το μέλλον πολύ καλύτερα. Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους. Φιλοδοξίες υπάρχουν. Σαν ομάδα πρέπει να κρατηθούμε όπως ήμασταν. Οι υπεύθυνοι θα μεριμνήσουν. Η εξυγίανση και η σταδιακή άνοδος είναι οι βασικοί στόχοι. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται. Ενα παιχνίδι από τον Διαγόρα χτύπησε σοβαρά. Ηθελαν να διώξουν οι υπεύθυνοι το βάρος από πάνω τους. Δεν μας σκέφτηκαν. Ηταν μία φαρσοκωμωδία. Λυπαμαι πολύ γι' αυτή την απόφαση. Επρεπε να έρθουμε να παίξουμε όσο αντέχαμε. Και πώς αντέξαμε ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Από τις παραλιες μας έβαλαν να παίξουμε διαδοχικά παιχνίδια. Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται αυτό. Είναι άξια όλα τα παιδιά σε όλες τις ομάδες που φέραμε σε πέρας όλο αυτό το μίνι πρωτάθλημα».
Οι παίκτες του ΟΦΗ ολοκλήρωσαν το χαλάρωμα και τη μίνι προπόνηση που έκαναν λίγο μετά τις 9:10 και κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια.
.....................................................................................

Σενάρια θέλουν τον Γιάννη Κουράκη υποψήφιο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκ!

Η μεγάλη εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του Γιάννη Κουράκη, πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου, αλλά και ιδιοκτήτες ομάδων της Σούπερ Λίγκ, έχουν φέρει στην επιφάνεια σενάρια ακόμη και πρότασης προς τον δήμαρχο Ηρακλείου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Σούπερ Λίγκ.
Στενοί συνεργάτες  του στον ΟΦΗ, κάνουν λόγο  για πολλές συζητήσεις τα τελευταία 24ωρα ώστε να είναι ο Γιάννης Κουράκης υποψήφιος πρόεδρος της Λίγκας, μετά και την άνοδο στην μεγάλη κατηγόρια. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά και η εμπειρία του στα αθλητικά θέματα, καθώς υπηρέτησε τον Ελληνικό αθλητισμό από το πόστο του Υφυπουργού και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, είναι στοιχεία που  προσθέτονται στα «σύν». Να σημειωθεί ότι για να θέσει υποψηφιότητα ο Γιάννης Κουράκης για την προεδρία της Σούπερ Λίγκ, θα πρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΟΦΗ στις 10 Αυγούστου. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο Γιάννης Κουράκης είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητιόνται αυτήν την εποχή. Ο δυναμικός του ρόλος στα δρώμενα του ΟΦΗ ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι διασυνδέσεις και οι πολιτικές του προσβάσεις, κάνουν κάποιους να τον θεωρούν ιδανική λύση για την προεδρία του Συνεταιρισμού στην φάση αυτή, που είναι και ιδιαίτερα κρίσιμη και θα χρειαστεί μια καλή συνεργασία και με την Πολιτεία, αλλά και με άλλους  τομείς για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων. Να σημειωθεί  ότι για την προεδρία της Σούπερ Λίγκ έχει ακουστεί και το όνομα του προέδρου του Εργοτέλη Απόστολου Παπουτσάκη, ο οποίος μάλιστα έχει εκφράσει και δημόσια την επιθυμία του να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.
Ενημερώθηκε ( 31/07/2011 11:38:29 )

 

30 IOYΛIOY 2011

Εντοπισμός λαθρομεταναστών σε ακτή των Χανίων

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Σούδα- Ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 20:19

Εντοπισμός λαθρομεταναστών σε ακτή των Χανίων
Φωτο αρχείου
Στο λιμάνι της Σούδας  μεταφέρθηκαν με σκάφος της Frontex, περίπου 52 οικονομικοί μετανάστες  που εντοπίσθηκαν στην παραλία "Καλόγερος", στο ακρωτήριο Σπάθα Χανίων. Ανάμεσα τους βρίσκονται και ανήλικα παιδιά

    Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, οι οικονομικοί μετανάστες βρισκόταν στο σημείο για τουλάχιστον 30 ώρες και αποβιβάστηκαν εκεί από άγνωστο δουλεμπορικό σκάφος.

    Ύστερα από τον εντοπισμό τους, ιρλανδικό σκάφος της Frontex που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας αναχώρησε προκειμένου να παραλάβει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Σούδας.

    Από τις τοπικές αρχές έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να εφοδιαστούν οι μετανάστες με νερό και είδη διατροφής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας και των 52 μεταναστών είναι καλή.

    Όλοι τους θα παραμείνουν στο πρώην δημοτικό κατάστημα Σούδας, όπου και θα γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους.
........................................................................................................

Ηλικιωμένος έγινε 'δέκτης' αδέσποτης...σφαίρας!

Στα Χανιά εκτυλίχθηκε το περιστατικό- Από την πτώση της σφαίρας εξαιτίας άσκοπου πυροβολισμού, ο 77χρονος υπέστη επιδερμικό κάψιμο

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 15:32

Ηλικιωμένος έγινε 'δέκτης' αδέσποτης...σφαίρας!
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 77χρονου Χανιώτη, ο οποίος, χθες το απόγευμα, κι ενώ καθόταν έξω από καφενείο της πόλης δέχθηκε μία απροσδόκητη 'επίσκεψη' μία...αδέσποτη σφαίρα!
Η σφαίρα που προερχόταν όπως όλα δείχνουν από άσκοπο πυροβολισμό, προφανώς, προσέκρουσε στον τοίχο του καταστήματος και  κατά την πτώση της στο έδαφος, προκάλεσε κάψιμο στον αριστερό βραχίονα και τον αριστερό μηρό.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
...............................................................................
Συνελήφθησαν δύο Ολλανδοί για βιασμό 23χρονης
Δύο Ολλανδοί 20 και 22 ετών συνελήφθησαν απο αστυνομικούς του ΑΤ Χερσονήσου κατηγορούμενοι ο μεν ένας ότι βίασε μια 23χρονη επίσης Ολλανδή και ο άλλος ότι συμμετείχε και φωτογράφησε αλλά και βιντεοσκόπησε με το κινητό του τα όσα έγιναν σε βάρος της άτυχης κοπέλλας.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε η 23χρονη Ολλανδή τουρίστρια, ενώ συνδιασκέδαζε με τον 22χρονο συμπατριώτη της, σε μπαρ της περιοχής του Λιμένα Χερσονήσου, στην συνέχεια τον ακολούθησε στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του.

Εκεί, σύμφωνα με την 23χρονη, ο Ολλανδός την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.

Όμως σε άλλο δωμάτιο του διαμερίσματος βρισκόταν ένας 20χρονος, επίσης Ολλανδός, ο οποίος βλέποντας τοπν βιασμό - και θέλοντας προφανώς να συμμετάσχει - σύμφωνα πάντα με την κοπέλλα, προχώρησε σε ασελγείς χειρονομίες, την προσέβαλε βάναυσα στο πεδίο της γενετήσιας ζωής ενώ παράλληλα την φωτογράφισε- βιντεοσκόπησε με συσκευή κινητού τηλεφώνου του, παρουσία και του 22χρονου.

Και οι δύο αναγνωρίστηκαν με απόλυτη βεβαιότητα απο την 23χρονη και πήραν τον δρόμο για την Δικαιοσύνη.
..........................................................................

Στο έλεος των ταξιτζήδων ο τουρισμός

- Κατέλαβαν αεροδρόμια και λιμάνια

- Tην Κυριακή αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους
- Επι ώρες μπλόκαραν το "Μακεδονία" και το λιμάνι της Πάτρας - Πορεία με ταξί στην Κρήτη
- Λαμπόγυαλο από ταξιτζήδες τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα
- Προσαγωγή το βράδυ της Παρασκευής συνδικαλιστή του ΣΑΤΑ

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί μετά το ναυάγιο της συνάντησης Ραγκούση - Λυμπερόπουλου στο υπουργείο Μεταφορών. Την Κυριακή, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Το πρωί του Σαββάτου περίπου 500 ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων και από εκεί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο. 

Παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην διεξαγωγή των δρομολογίων ή να παρεμποδίσουν την είσοδο ταξιδιωτών στον τερματικό σταθμό. Όμως, για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των αφιχθέντων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία.

Συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά, με μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης". Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε το πρωί, από την έδρα του ραδιοταξί «Ερμής» στην περιοχή Μουρνιών και μέσω της εθνικής οδού και της λεωφόρου Καζαντζάκη κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Κλαδισού, διέσχισε την οδό Κισάμου, την οδό Κυδωνίας και σταμάτησε για 10 λεπτά μπροστά απο την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Οι αυτοκινητιστές, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα και κορνάροντας συνεχώς, συνέχισαν, μέσω των οδών Βενιζέλου και Ακρωτηρίου, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Χανίων όπου και παρέμειναν χωρίς να παρεμποδίσουν την κίνηση άλλων οχημάτων και επιβατών.

Διαβάστε την είδηση

Στο Ηράκλειο ιδιοκτήτες έκαναν πεζή πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης την οποία κατέλαβαν, μετά από συνέλευση στα γραφεία τους.

Κανονικά λειτουργεί το νέο λιμάνι της Πάτρας με την λήξη του σημερινού αποκλεισμού από ιδιοκτήτες ταξί. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκε ένταση, όταν άνοιξε μία από τις πύλες, ώστε να βγουν ταξιδιώτες και οδηγοί φορτηγών. Τελικά η ηρεμία αποκαταστάθηκε, όταν η συγκεκριμένη πύλη έκλεισε, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι ιδιοκτήτες ταξί αποχώρησαν.

Διαβάστε την είδηση
"Έσπασαν" τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής στην Κέρκυρα όπου εξαγριωμένοι αυτοκινητιστές έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Περίπου 150 άτομα, έσπασαν την πόρτα των γραφείων και κατέστρεψαν τα πάντα, από γραφεία ακόμα μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Διαβάστε την είδηση

"Έσπασαν" και τα νεύρα των οδηγών

Προβλήματα χτες το απόγευμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης να πάρουν τα οχήματά τους έως τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Η πομπή των αυτοκινητιστών ξεκίνησε περί τις 5 το απόγευμα κι έφτασε έως τον κόμβο της Πορταριάς, κοντά στα Νέα Μουδανιά, απ' όπου επέστρεψε -με κανονικές ταχύτητες- στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα, τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των εκδρομέων του Αυγούστου προς Χαλκιδική.

Η Τροχαία βρισκόταν επί ποδός και κατηύθυνε την κίνηση των οχημάτων μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Στη ΓΑΔΑ συνδικαλιστής του ΣΑΤΑ

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΣΑΤΑ στη Μάρνης, όπου τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας προσήγαγαν μέλος του ΔΣ, τον συνδικαλιστή του ΚΚΕ Π. Μαυρίκη για να δώσει κατάθεση σε σχέση με τα επεισόδια στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη προκλήθηκε ένταση στην ακτή Ξαβερίου, την οποία είχαν αποκλείσει ιδιοκτήτες ταξί, εγκλωβίζοντας στο λιμάνι χιλιάδες τουρίστες. Παράλληλα, ορισμένοι έριξαν λάδια στην ανηφόρα από όπου έπρεπε να περάσουν πούλμαν για να μη φύγουν και είχαν στήσει οδοφράγματα. Οι αστυνομικοί έριξαν πριονίδι στα λάδια για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.
.....................................................................................

"Βόμβα" υπεξαίρεσης 51 εκ. ευρώ στην Proton Bank

Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard, τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει, ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard, τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει, ως μη εκτελεστικός Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, όπως ο Α. Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο Τρύφων Κολίντζας (παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους τον Αύγουστο του 2010), ο Αθ. Παπασπηλιού, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης.
Στην απόφαση της Αρχής, ο πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, αναφέρει ότι από έρευνα που διεξάγεται και από πόρισμα ελέγχου, που ήδη έχει συντάξει η Α' Μονάδα της Αρχής, «συντρέχει νόμιμος λόγος και κατεπείγουσα ανάγκη για απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 7 μελών του Δ.Σ. της Proton Bank».
Το σοκαριστικό είναι ότι στην ίδια απόφαση που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών γράφεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».
Εκτός, πάντως, από την απαγόρευση κίνησης των λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και των υπολοίπων επτά, μπλόκο τίθεται στην πώληση μετοχών από μέρους τους, στη ρευστοποίηση χρηματοπιστωτικών-επενδυτικών προϊόντων, καθώς και στο άνοιγμα θυρίδων με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τους ίδιους.
Οι τράπεζες θα πρέπει να εκτελέσουν την παραγγελία αυτή, η οποία φαίνεται ότι έχει φτάσει ώς και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς «απαγορεύει την εκποίηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση» οκτώ ακινήτων που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης -ίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος-, ενώ το πόρισμα ελέγχου οδεύει προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς πτυχές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της καταγγελίας, η έκταση της διαφθοράς κ.ά.
Πληροφορίες της Eλευθεροτυπίας αναφέρουν ότι οι χθεσινές αλλαγές στο Δ.Σ. της Proton Bank και ειδικότερα η αντικατάσταση του κ. Αθανάσογλου από τον κ. Γ. Τανισκίδη (τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Millennium) συναρτώνται ευθέως με το έγγραφο της Αρχής και τις επικείμενες διώξεις. Βεβαίως αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Proton παραμένει ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ Daniel vem Speckhard.
Αξιόπιστες πηγές φέρουν θορυβημένη την ΤτΕ από τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην Proton Bank και αναμένονται από μέρους της αποφάσεις διοικητικών μέτρων και εποπτείας.
Πάντως, στην αγορά χθες διακινούνταν το σενάριο ενδεχόμενου γάμου της Proton με τη Millennium, με αφορμή την έλευση στην πρώτη του κ. Τανισκίδη, επικρατούσε χρηματιστηριακή ευφορία, όμως στην αντίθετη κατεύθυνση έβαιναν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Proton.
ΠΗΓΗ: enet.gr
..............................................................................................

Άναψε ο καβγάς Χανίων-Ηρακλείου λόγω...θεάτρου!

Ο πρώτος 'εμφύλιος' στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης δεν έγινε για το Εφετείο ή το ΚΤΕΛ, αλλά για το ΔΗΠΕΘΕΚ!

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 08:11

Άναψε ο καβγάς Χανίων-Ηρακλείου λόγω...θεάτρου!
Η τελευταία παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ 'υπηρέτης δυο αφεντάδων'
Με την έναρξη της θητείας της αιρετής περιφέρειας ι όλοι στοιχημάτιζαν πως λόγω Εφετείου, ΚΤΕΛ ή κάποιας διοικητικής υπηρεσίας θα γινόταν…μπάχαλο στην συνεδρίαση! Τελικά οι πάντες διαψεύστηκαν αφού το Εφετείο λύθηκε, στο ΚΤΕΛ τα βρήκαν και όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την τελευταία συνεδρίαση οπότε και το Σώμα παραλίγο να διαλυθεί λόγω…θεάτρου!
Ναι, η πρώτη κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έγινε με αφορμή το ΔΗΠΕΘΕΚ και την συμμετοχή της Περιφέρειας στο κεφάλαιο του σημαντικού αυτού πολιτιστικού οργανισμού που εδρεύει στα Χανιά. Η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά και ήρθε προς τυπική, όπως διαφαινόταν, έγκριση το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας που είναι κάτι παραπάνω από 2000 ευρώ στο συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα ήταν μια αναπροσαρμογή της συμμετοχής της πρώην Νομαρχίας Ηρακλείου που επίσης στήριζε το θεσμό με το συμβολικό αυτό ποσό.
Κι εκεί που ήταν έτοιμοι άπαντες να ψηφίσουν ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Αλεξάκης παρατήρησε ότι σε ένα εδάφιο της προγραμματικής αυτής σύμβασης αναφερόταν ότι σκοπός του θεάτρου “είναι η πολιτιστική ενδυνάμωση της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης”…Ο σύμβουλος υπογράμμισε ότι σε εποχές που προωθείται ο συγκρητισμός αυτή η ειδική αναφορά στα Χανιά είναι εκ του περισσού και πως αρκεί η λέξη “Κρήτη”!
Ε, τότε ακολούθησε…πανδαιμόνιο από τους Χανιώτες περιφερειακούς συμβούλους και μάλιστα όλων των παρατάξεων. Όλοι ζήτησαν το λόγο απαιτώντας να μην βγει η φράση, άρχισαν τα επιχειρήματα ότι τα Χανιά είναι…ριγμένα, θυμήθηκαν και τις άλλες υποθέσεις! Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι περιφερειακοί σύμβουλοι των Χανίων υπογράμμισαν ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας ή του Ηρακλείου από παλιότερα είναι…συμβολική!
“Κοιτάξτε τα νούμερα. Πάνω από 80.000 ευρώ δίνει ο δήμος Χανίων και η ΤΕΔΚ Χανίων που συντηρούν το ΔΗΠΕΘΕΚ και έχει και την έδρα του στα Χανιά” τόνισαν οι σύμβουλοι μη σηκώνοντας κουβέντα!
Συγκεκριμένα οι Μέτοχοι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης είναι
Δήμος Χανίων Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου Χανίων
Περιφέρεια Κρήτης, Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου Λασιθίου
Δήμος Πλατανιά
Δήμος Καντάνου-Σέλινου
Δήμος Κισσάμου
Δήμος Αποκορώνου
Ακόμη κι όταν θυμήθηκαν οι παλιότεροι νομαρχιακοί σύμβουλοι του Ηρακλείου ότι στην προηγούμενη σύμβαση αυτός ο όρος είχε απαλειφθεί δεν συμφώνησαν. Ο δε αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Κουκιαδάκης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια από τα έγ-
γραφα που αφορούν όλες τις δομές όπως π.χ. ο μαστογράφος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ έχει απαλειφθεί ο όρος "Ηράκλειο" και μπαίνει παντού "Κρήτη": "Είμαστε τώρα ενιαία περιφέρεια και προωθούμε παντού την Κρήτη" υποστήριξε ο
κ.Κουκιαδάκης αλλά και πάλι δεν επείσθησαν οι Χανιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι.
Τελικά τη λύση έδωσε ο προεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Πιτσούλης που είπε ότι "ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα" και πρότεινε να περάσει η προγραμματική σύμβαση όπερ και εγένετο!

30 IOYΛIOY 2011

Υπό κατάληψη η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο

Όπως αποφάσισαν κατά την Γενική τους Συνέλευση οι ιδιοκτήτες ταξί

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 12:21

Υπό κατάληψη η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο
Φώτο Cretalive
Πορεία πραγματοποίησαν το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες ταξί καθώς στη Γενική Συνέλευση που έγινε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων μετα τα όσα σημειώθηκαν χθες με τις συναντήσεις του Υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση με αντιπροσωπεία τους.
Αυτή την ώρα, οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ενώ προηγήθηκε πορεία - πεζή- στο κέντρο της πόλης.
....................................................................................

Σε ύφεση τώρα η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο- Τεράστια καταστροφή!

Προληπτική εκκένωση σπιτιών σε αρκετούς οικισμούς- Για εμπρησμό μιλούν οι αρχές- Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα - Πολλά τα μέτωπα με τεράστιες καταστροφές -Δηλώσεις Όθωνα

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 09:21

Σε ύφεση τώρα η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο- Τεράστια καταστροφή!
φωτογραφία image servive
   Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η φωτιά που κατακαίει μεγάλη έκταση στη νότια πλευρά του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου.Μέτωπα ενεργά δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ελιές που μπορεί να προκαλέσουν νέα πυρκαγιά...
Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αυξήσει τις επίγειες δυνάμεις της ενώ οι φλόγες έφτασαν στα Σαχτούρια , κατακαίοντας την περιοχή την οποία στις 14 Ιουλίου οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να διασώσουν από την τότε πυρκαγιά.
Στη μάχη με την πολυμέτωπη πυρκαγιά βρίσκονται αυτή την ώρα, 27 πυροσβεστικά οχήματα με 52 πυροσβέστες, 62 πυροσβέστες μέλη πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος από τη βάση της Ελευσίνας τύπου Κάναντερ.
 
Οι φλόγες επεκτάθηκαν αρχικά λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, προληπτικά, η εκκένωση στην περιοχή Πλατανές και Κεντροχώρι, καθώς η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια!
Σχετικά με το μεγάλο μέτωπο στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, η φωτιά πέρασε και προς το χωριό Ορνέ, το οποίο έπειτα από απόφαση των αρμοδίων εκκενώθηκε και οι 20 κάτοικοι του έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής γίνεται ευθέως λόγος για εμπρησμό!
Στα Σαχτούρια βρέθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία με υπαρχηγό του πυροσβεστικού σώματος κ. Μπονάτσο, ο οποίος από κοινού με τον περιφερειακό διοικητή της Π. Υ Κρήτης κ. Τριγώνη συντονίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
   
    «Για άλλη μια φορά ο δήμος Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στη δίνη μιας πύρινης λαίλαπας… Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και από την Π.Υ αλλά και από τους ανθρώπους της περιοχής, εθελοντές μαζί με την υποστήριξη εναέριων μέσων. Τα μέτωπα είναι πολλά και εναλλασσόμενα. Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα αλλά η μάχη συνεχίζεται. Η πυρκαγιά έχει αφήσει τεράστιες ζημιές… Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε στο πλαίσιο του νόμου για τον εντοπισμό των υπαίτιων και να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε ο κ. Όθωνας.

Μέχρι τώρα, χιλιάδες στρέμματα είναι η καμένη έκταση με κύρια εκείνη που αφορά σε χορτολιβαδικές περιοχές, ελαιώνες, ποιμνιοστάσια και μελίσσια. Ζημιές υπάρχουν και σε αγροτικές αποθήκες, δίκτυα που βρίσκονταν σε ελαιώνες ενώ πολλά ζώα βρήκαν φριχτό θάνατο.
.......................................................................................

Κόβουν αύριο το κεφαλοτυρί-γίγας

Στα Ζωνιανά

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 09:17

Κόβουν αύριο το κεφαλοτυρί-γίγας
Από την προηγούμενη Γιορτή Βοσκού & Τυριού
Την 4η Γιορτή Βοσκού & Τυριού οργανώνει στα Ζωνιανά αύριο Κυριακή από  τις 6 το απόγευμα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
•Την παρουσίαση και κοπή του μεγαλύτερου κεφαλοτυριού του κόσμου. Για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν περίπου οκτώ τόνοι γάλα, η διάμετρος του είναι δύο μέτρα και το βάρος του αναμένεται να ξεπεράσει τον ένα τόνο. Η ζύγιση του, για την ολοκλήρωση του φακέλου που θα αποσταλεί στο βιβλίο Guinness World Records, θα γίνει
μπροστά στο κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
•Γνωριμία με τοπικές γεύσεις από τις γυναίκες του χωριού και τη λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
•Συναυλία με τους : Βασίλη Σκουλά, Γιώτα Νέγκα, Χάρη Νικηφόρο.
•Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Παρασύρη (ζωγράφος του Ψηλορείτη).

30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

AGROTIKA_proionta
Με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά και τον έλεγχο των  Δικαιολογητικών εγκρίθηκε η πληρωμή της Δεύτερης Δόσης Νέων Αγροτών, που αφορούσε παλαιές εκκρεμότητες της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.
Η απόφαση αυτή σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκύρια δίνει οικονομική ανάσα σε πολλούς νέους αγρότες στην Κρήτη (Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά) που ανέμεναν την καταβολή της 2ης δόσης και η οποία αναμένεται να πληρωθεί άμεσα.
Ταυτόχρονα εκκρεμότητες της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου -Γ.ΚΠΣ που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί λόγω της μεταγενέστερης υποβολής δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους θα ικανοποιούνται τμηματικά με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών έλεγχου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συνημμένα:  ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. 
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΠΟΣΟ
ΑΓΓΕΛΑΚΗΕΥΑΓΓΕΛΙΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5.700,00
ΑΓΓΟΥΡΙΔΗΣΜΙΧΑΗΛΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.200,00
ΑΛΕΞΑΚΗΣΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.200,00
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
3.300,00
ΑΝΑΠΟΛΙΩΤΑΚΗΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.600,00
ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΠΥΡΙΔΩΝ
3.900,00
ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣ
3.700,00
ΑΤΣΙΔΑΥΤΗΣΜΙΧΑΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.100,00
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
6.300,00
ΑΧΙΝΑΣΠΑΪΣΙΟΣΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
5.700,00
ΒΑΜΒΟΥΚΑΚΗΣΟΔΥΣΣΕΑΣΣΤΑΥΡΟΣ
1.600,00
ΒΑΡΔΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΖΑΧΑΡΙΑΣ
5.700,00
ΒΕΝΤΟΥΡΗΣΜΑΡΑΓΔΗΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
1.600,00
ΒΟΜΒΟΛΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5.700,00
ΒΡΕΝΤΖΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΣΩΚΡΑΤΗΣ
6.600,00
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5.700,00
ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.100,00
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
5.700,00
ΓΥΠΑΡΗΣΠΑΥΛΟΣΜΑΡΚΟΣ
7.200,00
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
4.500,00
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΓΕΩΡΓΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5.100,00
ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.100,00
ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΙΚΛΗΣ
7.200,00
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
3.900,00
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
7.200,00
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΕΥΦΡΟΣΥΝΗΑΝΔΡΕΑΣ
6.600,00
ΖΕΡΒΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
7.200,00
ΖΕΡΒΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.200,00
ΗΛΙΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
6.000,00
ΘΕΡΓΙΑΚΗΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΦΩΤΙΟΣ
7.200,00
ΘΕΡΓΙΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΦΩΤΙΟΣ
6.600,00
ΚΑΚΟΥΛΑΚΗΑΝΑΣΤΑΣΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.200,00
ΚΑΛΑΘΑΚΗΣΚΥΡΙΑΚΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
5.100,00
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣΙΩΑΝΝΗΣΣΟΦΟΚΛΗΣ
6.600,00
ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΑΚΗΕΙΡΗΝΗΙΩΑΝΝΗΣ
7.200,00
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΣΤΕΡΓΙΟΣ
6.600,00
ΚΑΝΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.300,00
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΜΙΧΑΗΛ
2.400,00
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΩΑΝΝΗΣ
6.300,00
ΚΑΡΓΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.200,00
ΚΑΡΓΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.200,00
ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.200,00
ΚΑΡΤΣΙΤΑΚΗΣΧΑΡΙΛΑΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ
5.700,00
ΚΑΡΤΣΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.300,00
ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.100,00
ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.100,00
ΚΑΤΖΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΕΥΤΥΧΙΟΣ
7.200,00
ΚΑΤΣΑΠΡΑΚΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.000,00
ΚΑΨΑΛΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
7.200,00
ΚΕΦΑΛΑΚΗΣΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.500,00
ΚΙΜΙΩΝΗΜΑΡΙΑΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
7.200,00
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΑΙΜΙΛΙΑΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
6.300,00
ΚΟΚΚΙΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.000,00
ΚΟΚΚΙΝΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜΙΧΑΗΛ
6.000,00
ΚΟΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΑΣΠΑΣΙΑΜΙΧΑΗΛ
5.700,00
ΚΟΠΑΣΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
7.200,00
ΚΟΠΑΣΑΚΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.200,00
ΚΟΡΝΗΛΑΚΗΦΩΤΕΙΝΗΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
5.700,00
ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
6.000,00
ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣΙΩΣΗΦΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.500,00
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΕΥΑΓΓΕΛΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.700,00
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΧΡΥΣΗΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.300,00
ΛΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣΜΗΝΑΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
7.200,00
ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΧΡΗΣΤΟΣ
6.000,00
ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
4.300,00
ΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗΣΓΡΗΓΟΡΙΟΣΠΟΛΥΒΙΟΣ
2.400,00
ΜΟΤΑΚΗΣΗΛΙΑΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
5.700,00
ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΒΑΣΙΛΙΚΗΙΩΑΝΝΗΣ
3.900,00
ΜΟΥΣΑΔΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.300,00
ΜΠΕΡΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΜΙΧΑΗΛ
7.200,00
ΜΠΟΥΜΠΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.900,00
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.900,00
ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
7.200,00
ΝΤΕΡΤΖΗΣΜΙΧΑΗΛΝΙΚΟΛΑΟΣ
7.200,00
ΝΤΙΣΠΥΡΑΚΗΣΜΑΡΙΝΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
7.200,00
ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣΖΑΧΑΡΙΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.500,00
ΟΡΦΑΝΟΣΧΑΡΙΛΑΟΣΜΑΡΚΟΣ
4.500,00
ΠΑΝΤΕΡΗΣΣΤΑΥΡΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7.200,00
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
3.100,00
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ
7.200,00
ΠΑΡΣΩΤΑΚΗΚΑΛΛΙΟΠΗΙΩΑΝΝΗΣ
4.500,00
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣΘΕΟΔΩΡΟΣΑΝΔΡΕΑΣ
7.200,00
ΠΕΡΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ
7.200,00
ΠΕΡΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ
3.300,00
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣΠΕΤΡΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
5.100,00
ΠΕΤΑΣΗΣΣΤΑΥΡΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
2.500,00
ΠΕΤΡΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.500,00
ΠΛΕΜΕΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.000,00
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗΕΙΡΗΝΗΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.700,00
ΠΟΛΕΝΤΑΣΠΑΝΤΕΛΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.300,00
ΠΟΛΟΜΑΡΚΑΚΗΗΛΙΑΝΑΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.300,00
ΠΟΤΗΡΑΚΗΜΑΡΙΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
7.200,00
ΠΟΥΛΑΔΗΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.700,00
ΠΟΥΛΟΣΣΤΑΥΡΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ
3.000,00
ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΜΙΧΑΗΛ
4.500,00
ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣΑΣΤΡΙΝΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5.700,00
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣΓΡΗΓΟΡΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
5.100,00
ΣΑΡΡΗΣΜΙΧΑΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.100,00
ΣΗΜΑΙΑΚΗΜΑΡΙΑΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.000,00
ΣΚΑΛΙΔΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΑΥΡΟΣ
6.000,00
ΣΚΟΡΔΥΛΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΜΑΤΘΑΙΟΣ
3.900,00
ΣΚΟΥΛΑΣΜΑΜΑΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6.600,00
ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΑΘΗΝΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.300,00
ΣΟΛΙΔΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΩΑΝΝΗΣ
3.900,00
ΣΟΥΛΤΑΤΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΑΓΓΕΛΟΣ
5.100,00
ΣΠΙΘΑΚΗΕΛΕΝΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5.700,00
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5.100,00
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣΜΑΡΚΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5.100,00
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.300,00
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
2.400,00
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΓΕΩΡΓΙΑΑΝΤΩΝΙΟΣ
7.200,00
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΝΙΚΗΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
7.200,00
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7.200,00
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣΑΝΔΡΕΑΣΑΝΤΩΝΙΟΣ
3.300,00
ΣΥΚΙΩΤΗΣΙΩΑΝΝΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
6.600,00
ΣΥΜΙΑΝΑΚΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
6.000,00
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΓΕΩΡΓΙΑΙΩΑΝΝΗΣ
6.300,00
ΤΑΜΠΑΚΑΚΗΣΝΕΚΤΑΡΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
4.500,00
ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΜΑΡΙΑΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
6.300,00
ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΧΑΡΙΛΑΟΣ
6.300,00
ΤΖΙΛΙΓΚΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
6.600,00
ΤΖΙΛΙΓΚΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΦΡΑΓΚΙΑΣ
7.200,00
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΕΙΡΗΝΗΙΩΑΝΝΗΣ
7.200,00
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΣΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
7.200,00
ΤΡΟΥΛΙΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.700,00
ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.700,00
ΤΣΑΠΑΚΗΣΜΑΡΚΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
7.200,00
ΤΣΑΤΣΑΚΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ
7.200,00
ΤΣΙΝΤΑΡΗΣΑΡΙΣΤΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
7.200,00
ΦΡΟΓΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
7.200,00
ΧΑΝΤΑΜΠΑΚΗΣΣΠΥΡΙΔΩΝΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.700,00
ΧΑΝΤΑΜΠΑΚΗΣΧΡΗΣΤΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ
7.200,00
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4.500,00
ΧΑΤΖΑΣΚΟΣΙΩΑΝΝΗΣΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
6.300,00
ΧΡΙΣΤΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.400,00
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
5.700,00
ΨΑΘΑΚΗΣΘΕΟΔΩΡΟΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
7.200,00
ΑΘΗΤΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΙΩΑΝΝΗΣ
7.200,00
ΑΤΣΑΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.900,00
ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
5.700,00
ΒΑΡΔΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΑΝΤΩΝΗΣ
6.300,00
ΒΑΡΟΥΧΑΣΜΙΧΑΗΛΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
7.200,00
ΒΑΣΣΑΛΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
7.200,00
ΒΙΤΣΑΞΑΚΗΜΑΡΙΑΜΙΧΑΗΛ
7.200,00
ΓΑΛΑΝΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΑΥΡΟΣ
7.200,00
ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣΜΙΛΤΙΑΔΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7.200,00
ΚΑΡΓΑΚΗΜΑΡΙΑΟΘΩΝΑΣ
2.200,00
ΚΑΡΓΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
4.300,00
ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗΣΜΑΤΘΑΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.200,00
ΚΛΑΔΟΣΤΙΤΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.200,00
ΚΟΝΤΑΚΗΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.400,00
ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5.700,00
ΚΟΝΤΟΥΔΑΚΗΜΑΡΙΛΕΝΑΜΙΧΑΗΛ
6.300,00
ΚΟΠΙΔΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.200,00
ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΠΟΛΥΞΕΝΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
6.600,00
ΚΟΥΤΣΑΚΗΑΝΔΡΙΑΝΗΜΙΧΑΗΛ
5.100,00
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣΜΙΧΑΗΛΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.000,00
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΙΑΚΩΒΟΣ
3.700,00
ΛΟΥΛΟΥΔΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣΜΙΧΑΗΛ
5.700,00
ΜΑΡΑΚΗΧΑΡΙΚΛΕΙΑΙΩΑΝΝΗΣ
5.700,00
ΜΕΤΖΙΔΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
6.300,00
ΜΕΤΖΙΔΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5.700,00
ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6.300,00
ΜΠΟΥΜΠΑΑΝΔΡΟΝΙΚΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
3.900,00
ΝΙΟΛΑΚΗΣΒΑΡΔΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.200,00
ΝΤΟΥΛΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΥΤΥΧΗΣ
5.700,00
ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
7.200,00
ΠΕΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5.700,00
ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣΣΕΡΑΦΕΙΜΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
5.700,00
ΠΛΟΥΜΗΣΙΩΑΝΝΗΣΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
7.200,00
ΠΟΥΛΟΡΙΝΑΚΗΕΛΕΝΗΙΩΣΗΦ
5.700,00
ΡΑΤΗΘΕΟΔΩΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7.200,00
ΡΕΜΠΟΥΛΑΚΗΜΑΡΙΝΑΑΝΔΡΕΑΣ
7.200,00
ΣΑΜΠΡΟΒΑΛΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
3.900,00
ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ
7.200,00
ΣΗΦΑΚΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6.300,00
ΣΟΥΛΤΑΤΟΥΝΙΚΟΛΕΤΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.300,00
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΠΕΛΑΓΙΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
7.200,00
ΣΩΠΑΣΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
7.200,00
ΤΖΕΒΕΛΕΚΑΚΗΣΦΩΤΙΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ
5.700,00
ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣΣΤΑΜΑΤΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
7.200,00
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΩΑΝΝΗΣ
6.300,00
ΦΡΑΡΟΣΣΠΥΡΟΣΣΑΡΑΝΤΟΣ
6.000,00
ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5.700,00
ΧΑΤΖΑΚΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.200,00
ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣΧΡΗΣΤΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.300,00
ΧΟΥΜΑΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΜΙΧΑΗΛ
3.700,00

29 IΟΥΛΙΟΥ 2011

Πρώτη η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα καλό νέο! Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νικώντας την Κίνα με 9-8

Ενημερώθηκε: 29.07.2011 // 18:09

Πρώτη η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!
Μια ακόμη σελίδα στην ήδη χρυσή ιστορία της έγραψε η Εθνική γυναικών του πόλο κερδίζοντας την Κίνα με 9-8 στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σαγκάη.

Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, πανηγυρίζοντας έτσι μια τεράστια νίκη στο κατάμεστο από 18.000 θεατές «Νατατόριουμ».

Η Εθνική πόλο γυναικών αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μετάλλιο.

Συγχαρητήρια μηνύματα


Συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Σανγκάη.

    Το μήνυμα του κ. Παπούλια έχει ως εξής:

    «Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

  Τα συγχαρητήριά του προς τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο, που πέτυχαν τη «χρυσή» νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Σανγκάη, απηύθυνε με δήλωσή του από την Άρτα, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

    «Μας έκαναν περήφανους», τόνισε ο πρωθυπουργός.
.........................................................................................
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 | 13:34
Ξήλωσαν παράνομες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
«Η Νομοθεσία θα εφαρμοστεί, γιατί επιτέλους αυτόν τον θησαυρό, που λέγεται Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής για παράνομες κατασκευές και κατάληψη της χερσαίας λιμενικής ζώνης, λόγω τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και σκιάστρων εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης.

Το πρωί οι συναρμόδιες Υπηρεσίες, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο Χανίων, 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία προχώρησαν στην εκτέλεση του πρωτοκόλλου, το οποίο εκδόθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, έπειτα από σχετικό έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης τόνισε χαρακτηριστικά

«ένας Δήμαρχος δεν νιώθει καλά, όταν συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία, όμως συνειδητά βρίσκομαι εδώ μετά την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για διοικητική αποβολή των συγκεκριμένων αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται εκτός της νόμιμης γραμμής, που έχει οριστεί».
Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα δείξει αποφασιστικότητα, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να επαναλαμβάνεται, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

 «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να “λαβώσει” το Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη των Χανίων. Καθήκον και αποστολή μου είναι να διαφυλάξω τον θησαυρό μας, που λέγεται Παλιό Λιμάνι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης.

Σημειώνεται ότι «στο στόχαστρο» των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, που συντονίζονται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, βρίσκονται η παράνομη άγρα πελατών, η παράνομη κατάληψη της χερσαίας λιμενικής ζώνης και οι παράνομες κατασκευές, καθώς και η υπερτιμολόγηση για προσφορά αγαθών και υπηρεσιών.
.........................................................................................................
 

Παρελθόν αποτελεί για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και την δημοσιογραφική του ομάδα το κανάλι Αlter και εφεξής φαίνεται ότι η νέα τηλεοπτική του στέγη θα είναι το Κανάλι 10 το οποίο εκπέμπει μόνο στην περιοχή της Αττικής, αλλά στο οποίο φημολογείται ότι θα αναλάβει και την διεύθυνσή του.
Έτσι οι δύο εκπομπές του "Κίτρινος Τύπος" και "Ζούγκλα" θα μεταδίδονται εφ'εξής από το Κανάλι 10, αν βέβαια οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Το Κανάλι 10 είχε ιδρυθεί από τον Γιώργο Τράγκα, αλλά στην συνέχεια αγροάστηκε από ομάδα εφοπλιστών.
....................................................................................

29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Κατήγγειλε τον γιο του για....κλοπή

66χρονος στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε: 29.07.2011 // 10:57

Κατήγγειλε τον γιο του για....κλοπή
Τον ίδιο του το γιο κατήγγειλε στους αστυνομικούς για "υφαίρεση" ένας 66χρονος στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με την καταγγελία του ηλικιωμένου, ο 31χρονος γιος του το βράδυ της Τετάρτης πήρε από το σπίτι του πρώτου το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ
Ο 31χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.
......................................................................................................

Εκτός λειτουργίας το ραντάρ του αεροδρομίου Ηρακλείου!

Το πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες εξαιτίας μίας καμένης λάμπας, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Ενημερώθηκε: 29.07.2011 // 09:06

Εκτός λειτουργίας το ραντάρ του αεροδρομίου Ηρακλείου!
Νέα προβλήματα με το ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου! Με νέα διεθνή αγγελία το πρώτο πανελλαδικώς σε αφίξεις τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας, ενημερώνει και πάλι ότι το πρωτεύον ραντάρ του θα εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας μέχρι και τα τέλη Αυγούστου! Κι αυτό γιατί το πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες εξαιτίας μίας καμένης λάμπας, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.
Το πρόβλημα στο ραντάρ του ΚΑΗΚ είναι γνωστό εδώ κι αρκετό καιρό και παρά τις δεσμεύσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας λύση δεν έχει ακόμη δοθεί σε ένα πρόβλημα που χρονολογείται από τις αρχές Μαΐου. Στελέχη της ΥΠΑ σε τοπικό επίπεδο κρούουν γι ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν είναι αργά.
Όπως είναι γνωστό, το ραντάρ του “Νίκος Καζαντζάκης” αποτελείται από δύο συστήματα. Το πρωτεύον σύστημα και
το δευτερεύον. Το πρώτο δεν απαιτεί τη συνεργασία του αεροσκάφους καθώς στηρίζεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και
υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Μόνο που το σύστημα αυτό είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας μία λάμπας “thyratron αξίας λίγων χιλιάδων ευρώ, τα οποία η ΥΠΑ καθυστερεί σύμφωνα με τοπικά στελέχη της Υπηρεσίας να τα εγκρίνει ώστε να αντικατασταθεί , κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή κι όχι να περιμένει για να το πράξει την καλοκαιρινή περίοδο με τις εκατοντάδες αφίξεις και αναχωρήσεις σε καθημερινή βάση αεροσκαφών από το Ηράκλειο.
........................................................................................

''Καιγόμαστε! Η φωτιά μπαίνει στο χωριό'' - Δραματική η κατάσταση στην Κρύα Βρύση του Ρεθύμνου!

- Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης με τα σπίτια να εκκενώνονται το ένα μετά το άλλο
- Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σταματήσουν τη φωτιά που έχε κυκλώσει το χωριό
- Κάτοικοι στο NewsIt: οι φλόγες έχουν κάψει ζώα και έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες
- Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης


Δραματικές στιγμές για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους του χωριού, που προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Πλέον απειλεί περισσότερο από ποτέ τα σπίτια και ήδη κάτοικοι της Κρύας Βρύσης, λένε στο NewsIt ότι οι φλόγες γλείφουν τις πρώτες κατοικίες και έχουν κάψει ζωντανά, δεκάδες ζώα σε στάνες.

"Καιγόμαστε! ", είπε μιλώντας στο Newsit ο κάτοικος του χωριού κ. Νικόλαος Λαμπάκης, "η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχουν ήδη καεί δεκάδες ζώα σε στάνες και οι φλόγες έχουν γλύψει ήδη δυο σπίτια". Είπε επίσης οτι και οι 130 κάτοικοι του χωριού είναι στο πόδι, ενώ πρόσθεσε οτι δημιουργούνμεγάλο πρόβλημα οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Στο σημείο βρίσκεται και επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη την πυροσβεστικής, με 50 άντρες, 20 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο canadair και ένα ελικόπτερο, που πραγματοποιούν ρίψεις, όπως δήλωσε στο NewsIt ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνου, Χρήστος Μπουραντάς.
Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και σύμφωνα με την πυροσβεστική πλησιάζει στα χωριά Κεντροχώρη, Κρύα Βρύση, Πλατανιές και στα Ακούνια. Μάλιστα οι φλόγες από το χωριό της Κρύας Βρύσης απέχουν πλέον μόλις 50 μέτρα και έτσι το ένα σπίτι εκκενώνεται μετά το άλλο! Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν με λάστιχα να σώσουν τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και αυτό δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ήδη φτιάξει ζώνες προστασίας αλλά ο άνεμος αλλάζει συνεχώς φορά στο μέτωπο. Ήδη σπεύσει στο χωριό και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης.

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου και βρίσκεται σε εξέλιξη, από χθες βράδυ (28-07-2011). Οι φλόγες επεκτάθηκαν τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση στην περιοχή Πλατανέ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια του χωριού!

Να σημειωθεί πως από την Πυροσβεστική ζητήθηκε συνδρομή από δυνάμεις της υπόλοιπης χώρας ενώ λίγο μετά τις 10.00, κατέφθασαν δύο καναντέρ από την Ελευσίνα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.
....................................................................................................
alt
Το διαμέρισμα του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ σε4 πολυκατοικία στον Μασταμπά,  διέρρηξαν χθες το μεσημέρι άτομα αγνώστων στοιχείων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το διαμέρισμα πήραν δακτυλίδια ενώ ένα ακόμα διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία άδεια από κοσμήματα και χρυσαφικά.
Οι δράστες φαίνεται ότι φορούσαν γάντια και δεν έχουν αφήσει πίσω τους αποτυπώματα.....................................................................................................

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για 4.000 πυροσβέστες

Προκηρύχθηκε σήμερα ο διαγωνισμός για την πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα τεσσάρων χιλιάδων (4000) Πυροσβεστών Πενταετούς υποχρέωσης.

Από τις θέσεις αυτές ποσοστό 15% (600 ) θα καλυφθεί από Έλληνες
πολίτες (ιδιώτες), και το υπόλοιπο 85% (3400) θα καλυφθεί από Έλληνες πολίτες με την
ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν κατά το χρονικό διάστημα από 5-9-2011 έως και 23-9-2011 μόνο τις εργάσιμες μέρες από τις 08.00΄ μέχρι και τις 15.00΄ στις εξής πόλεις :
 • (1) Αθήνα ( Λεωφόρος Γ. Γεννηματά πρώην Τιτάν έναντι Θριασίου Νοσοκομείου Μαγούλα Αττικής)
 • (2) Θεσσαλονίκη (οδός Κρήτης 46)
 • (3) Κομοτηνή ( οδός 5ο χιλ. Ε.Ο. Κομοτηνής - Ξάνθης)
 • (4) Κοζάνη (οδός Ανατολικής Ρωμυλίας 3)
 • (5) Ιωάννινα (οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18)
 • (6) Λάρισα ( οδός Ιωαννίνων 96)
 • (7) Πάτρα (οδός Μπιζανίου 3)
 • (8) Τρίπολη (οδός Δαβάκη & Αγίου Αθανασίου)
 • (9) Λαμία ( οδός Νέτσου 4)
 • (10) Ερμούπολη (οδός Αλ. Παναγούλη & Παπάγου)
 • (11)
 • Μυτιλήνη (1ο χλμ. Μυτιλήνης - Θερμής περιοχή Καρά – Τεπέ)
 • (12)
 • Ηράκλειο Κρήτης (οδός Πλατεία Κύπρου 5)
 • (13)
 • Κέρκυρα (οδός Π. Ζαφειροπούλου & Μαρασλή)
 • (14) Χίο (οδός Αεροπόρου Ροδοκανάκη 18)
 • (15) Σάμο (Βαθύ, οδός Π. Δημητρίου 2)
 • (16) Λήμνο (οδός Λ. Δημοκρατίας 48)
 • (17) Ρόδο (οδός Εθελοντών Δωδεκανησίων 44)
 • (18) Κώ (οδός Ολυμπίας 3 – Λάμπη)
 • (19) Ζακύνθο (οδός Αεροδρομίου)
 • (20) Αργοστόλι (οδός Ιγγλέση & Θεμιστοκλέους)
 • (21) Λευκάδα (περιοχή Μεγάλη Βρύση)

Ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου
για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους.

Το 60% των θέσεων που προκηρύσσονται για την κατηγορία αυτή καλύπτεται από υποψήφιους οι οποίοι κατέχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ Κατηγορίας και άνω. Στην περίπτωση κατά την οποία οι θέσεις δε καλυφθούν από υποψηφίους με το προαναφερόμενο προσόν αυτές καλύπτονται από τους λοιπούς υποψήφιους ιδίας κατηγορίας.
Τα προσόντα των υποψηφίων
Οι ανωτέρω υποψήφιοι πρέπει επίσης να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις τα οποία
απαιτείται να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και κατά την
ημερομηνία κατάταξης, εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης: 1. Να είναι Έλληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση,
πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) έτος τουλάχιστον από την απόκτησή της.
2. Να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίαςτους κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού. (Δηλαδή να έχουν γεννηθεί το έτος 1982 μέχρι καιτο έτος 1992).
3. Να είναι κάτοχοι τελικού τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου.
4. Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας Ι1. Όσοι
υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά προτίμηση στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων
(Δυνάμεις Καταδρομών, Πεζοναυτών, Υποβρυχίων Καταστροφών), στην προεδρική Φρουρά ή ως
έφεδροι Αξιωματικοί ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν εκπέσει από
στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και
Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας.
5. Να έχουν ανάστημα χωρίς υποδήματα οι άνδρες τουλάχιστον 1,70μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον
1,65μ.
7. Να έχουν σωματική ικανότητα και υγεία, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του Πυροσβεστικού έργου,
σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την κατάταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων
Δυνάμεων (π.δ. 133/2002).
8. Να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται επίσης, με σχέση εργασίας δημοσίου
δικαίου για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται , Έλληνες πολίτες με την ιδιότητα του πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 25 του π.δ. 50/2001 (Α'39).
Συγκεκριμένα:
 • α) Έλληνες πολίτες που είχαν την ιδιότητα πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης κατά τις αντιπυρικές
 • περιόδους 2008 έως και 2010 και
 • β) Έλληνες πολίτες που είχαν την ανωτέρω ιδιότητα σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως
 • και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα, σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και
 • 2007. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ως άνω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και το 56ο έτος,
 • εφόσον για κάθε δύο επιπλέον έτη ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των
 • προαναφερομένων.
 • Οι ανωτέρω υποψήφιοι, εποχικοί πυροσβέστες, πρέπει επίσης να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και
 • προϋποθέσεις τα οποία απαιτείται να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης
 • συμμετοχής και κατά την ημερομηνία πρόσληψης, εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να
 • έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης:
 • 1. Να είναι Έλληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση,
 • πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) έτος τουλάχιστον από την απόκτησή της.2.
 • Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας Ι1, ή να
 • έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή
 • απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και Δημόσια Υπηρεσία για λόγους
 • πειθαρχικούς ή υγείας.
 • 3. Να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία
 • Για τον υπολογισμό της ηλικίας όλων των υποψηφίων (ιδιωτών και εποχικών πυροσβεστών) ως
 • ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31 η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Όλοι οι υποψήφιοι για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό πρέπει επίσης:
 • 1.- Να μην έχουν καταδικασθεί, έστω και με οριστική απόφαση, για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτής κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, εκβίασης, απάτης, υπεξαίρεσης (κοινή και στην υπηρεσία), απιστίας, αλητείας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της
 • γενετήσιας ζωής εμπρησμό (με πρόθεση ή από αμέλεια) ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.
 • Επίσης, να μηνέχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή εγκλεισθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για κακούργημα ή κάποιο από τα πλημμελήματα αυτά. Υποψήφιοι που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη δια βουλεύματος, επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αλλά δεν κατατάσσονται στο Πυροσβεστικό Σώμα, αν είναι επιτυχόντες, εφόσον δεν έχει εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης κατάταξης αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα ή απόφαση. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα εγκλήματα που αποτελούν κώλυμα κατάταξης.
 • 2.- Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω κι αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους. Η απονομή χάριτος δεν αίρει την ανικανότητα για κατάταξη, εφόσον δεν εκδοθεί το κατά την § 1 του άρθρου 47 του Συντάγματος διάταγμα, που αίρει το σχετικό κώλυμα.
 • 3.- Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), ούτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), ούτε σε συνδυασμό των δύο προηγουμένων.
 • 4.- Να μην πρεσβεύουν κατά ρητή δήλωσή τους δόγμα ή θρησκεία, της οποίας οι δοξασίες θα εμποδίσουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 • 5.- Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου.
 • Ειδικά για τους υποψηφίους της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011(Α' 61.
 • Επιπλέων των ανωτέρω να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας τους, (ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης) ή να μην έχουν απολυθεί επειδή προσκόμισαν ψευδή ή πλαστά δικαιολογητικά.
Τα κωλύματα πρόσληψης ισχύουν για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο διαγωνισμό, έως και τη λήξη ισχύος του πίνακα κατάταξης.
www.ethnos.gr
....................................................................................................

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποκλείουν την Κρήτη από τα ΟΠΑΑΧ!

Με \"χειρουργική\" ακρίβεια βγάζουν το νησί και περιοχές του εκτός προγράμματος και στις θέση τους βάζουν βαμβακοπαραγωγικές περιοχές!
Με την υπ' αρ. πρωτ.  7800/20-07-2011 απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης  προκηρύχθηκε η υποβολή προτάσεων στα πλαίσια των μέτρων 313,321, 323 του Π.Α.Α.
Με βάση αυτά που προκύπτουν από την προκήρυξη διαπιστώνονται τα εξής :
1)      Δίνεται προτεραιότητα σε πράξεις που τοποθετούνται χωροταξικά σε περιοχές βαμβακοπαραγωγικές, πυρόπληκτες και πλημμυρόπληκτες. Συνεπώς κανείς Δήμος του Ν. Ηρακλείου, αλλά και γενικότερα της Κρήτης δεν θα μπορέσει να ενταχθεί, ακόμα και αν έχει ώριμα έργα.
2)      Η υποβολή των προτάσεων έχει καταληκτική ημερομηνία 31-10-2011 και λαμβάνοντας υπόψη ότι μεσολαβεί ο Αύγουστος -υπολειτουργούν οι υπηρεσίες λόγω αδειών- θα είναι αδύνατον σε διάστημα δύο μηνών να ετοιμαστούν ολοκληρωμένες μελέτες των αναπλάσεων οικισμών και των  άλλων δράσεων. Γνωρίζετε ότι για να συνεδριάσουν οι διάφορες επιτροπές (ΣΧΟΠ, ΕΠΑΕ) καθώς και οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις των Υπηρεσιών (Αρχαιολογίες, ΠΕΧΩ Δασαρχείο, Πολεοδομία απαιτούν  μεγάλο χρονικό διάστημα.
3)      Δεν λαμβάνεται καμιά μέριμνα, για τους Ορεινούς και αγροτικούς  Δήμους. Ενώ η συγκεκριμένη πρόσκληση  αναφέρεται  σε αυτούς, ουδεμία τύχη  μπορούν να έχουν με τον τρόπο που διατυπώνεται στα εξειδικευμένα σημεία . Παρότι οι συγκεκριμένοι Δήμοι έχουν θεσμοθετηθεί με τον Ν. 3852/2010, κανένα πρόγραμμα δεν έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα γι΄αυτούς.
4)      Εξαιρούνται προκλητικά θα έλεγα οι περιοχές NATURA, παρόλο που μιλάμε για ήπιες παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη της φυσικής μας κληρονομιάς.
5)      Εξαιρείται η βελτίωση της αγροτικής  οδοποιίας αφού σε αυτήν μπορούν να ενταθούν μόνο πυρόπληκτες περιοχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Βιάννου, ο οποίος  με 800 χιλιόμετρα αγροτικό δίκτυο με τεραστία προβλήματα στην συντήρηση του αλλά με αναγκαία έργα  υποδομών  στερείται το δικαίωμα υποβολής προτασης.
"Γνωριζετε πολύ καλά ότι όλος ο Δήμος μας στηρίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και αποτελούν και την μοναδική πηγή εισοδήματος για τους αγρότες μας . Όπως γνωρίζετε επίσης  η μεγαλύτερη έκταση του Δήμου Βιάννου έχει  χαρακτηριστεί περιοχή NATURA, κάτι που από μόνο του είναι  απαγορευτικό  για συμμετοχή στην  παραπάνω πρόσκληση και θα βοηθούσε σημαντικά τον Δήμο μας στην  ανάπτυξη του ορεινού  όγκου που διαθέτει .
Δεν γνωρίζω μέχρι πότε η περιοχή μας έχει την πολυτέλεια να εξαιρείται από τέτοιες δράσεις και έργα που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Πρέπει όμως άμεσα και με βάση  τα παραπάνω να ζητήσετε από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα εξής .
Α) Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόσκληση που ουσιαστικά εξαιρεί σχεδόν όλους τους Δήμους της Κρήτης από την δυνατότητα να εγκριθούν οι προτάσεις τους .
Β) Να επαναπροκυρυχθεί το μέτρο στην βάση της ισονομίας και  όχι φωτογραφικά όπως έγινε.
Γ) Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ένταξης περιορίζοντας δραστικά την γραφειοκρατία που αποτελεί κυρίαρχο εμπόδιο στην ωρίμανση των μελετών.
Δ) Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για σύνταξη και υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων και όχι να περιορίζεται σε διάστημα δυο μηνών κάτι που σημαίνει ουσιαστικά στέρηση της δυνατότητας ωρίμανσης των μελετών ", αναφέρει με νόημα ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος ζητά την κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων για να σταματήσει αυτό το έγκλημα!
Ενημερώθηκε ( 29/07/2011 09:51:03 )
..........................................................................................