Ατύχησε η Google maps στα Χανιά
Το Google Maps αποτελεί μια δημοφιλής υπηρεσία του Διαδικτύου όπου ο χρήστης μπορεί να δει το χάρτη μιας περιοχής οπουδήποτε στον κόσμο ή ακόμα πιο εντυπωσιακά την δορυφορική φωτογραφία μιας περιοχής.

Το νεότερο επίτευγμα στην υπηρεσία των χρηστών από την Google Maps είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση μιας περιοχής σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις του κόσμου. Ο χρήστης με την απεικόνιση αυτή βρίσκεται πλέον «μέσα» στην πόλη και περιηγείται σε αυτή βλέποντας προσόψεις κτηρίων, πάρκα, αυτοκίνητα μέχρι και ανθρώπους ωσάν να περπατούσε στους δρόμους της.


Όλα αυτά βέβαια αποτελούν στατικές εικόνες που έχει τραβήξει η Google Maps με τις κάμερες της καθώς αυτοκίνητα της εταιρίας περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης κάποια στιγμή παλαιότερα και στη συνέχεια τα ενσωμάτωσαν στην εφαρμογή της στον παγκόσμιο ιστό.

Έφτασε η στιγμή να διασχίσουν και τους δρόμους της πόλης μας τα οχήματα της Google στα Χανιά Αλλά το ένα όχημα της εταιρίας ατύχησε και συγκρούστηκε με άλλο όχημα την Πέμπτη 15/9/11 το μεσημέρι στην οδό Ουέλλιγκτον κοντά στην διασταύρωση με την Κισσάμου, καθυστερώντας έτσι τα σχέδια της εταιρίας για χαρτογράφηση της πόλης.