Απίστευτη αγριότητα επέδειξαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα, σε βάρος 85χρονης γυναίκας, την οποία λήστεψαν, αφού προηγουμένως την είχαν ακινητοποιήσει, δένοντάς την. Η άτυχη 85χρονης γυναίκα, νωρίς το πρωί, βρισκόταν στο σπίτι της στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού. Δύο άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες  παραβίασαν την κύρια είσοδο της μονοκατοικίας της, μπήκαν μέσα και αφού την ακινητοποίησαν, δένοντάς την με ένα σεντόνι, έκαναν το σπίτι άνω-κάτω και έφυγαν με λεία τις οικονομίες τις ηλικιωμένης που ήταν 1100 ευρώ, ενώ πριν φύγουν τις τράβηξαν από τον λαιμό της και τον χρυσό σταυρό που φορούσε.
prionokordela
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Προθεσμία πήραν οι γιατροί που διώκονται για το θάνατο της Στέλλας

Θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη
Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και πήραν απο τον ανακριτή Ρεθύμνου, οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου που κατηγορούνται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη το περασμένο Πάσχα.
Σε βάρος των γιατρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης (δείτε εδώ).
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Φωτιά για να "καλύψει" ... τη διάρρηξη!

Στην Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας

Το άτομο που παρα λίγο να σπείρει τον πανικό και την καταστροφή σε πολυκατοικία της λεωφόρου Ιωνίας όπου επιχείρησε να βάλει φωτιά για να καλύψει τα ίχνη της κλοπής που διέπραξε αναζητούν οι διωκτικές Αρχές.
Η κλοπή σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στους χώρους όπου στεγάζεται η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθησε σειρά από ενέργειες του δράστη ο οποίος προσπάθησε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα ήταν ικανό να οδηγήσει στον εντοπισμό και στη σύλληψη του.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες νωρίς το πρωί κάτοικοι και καταστηματάρχες στη Λ. Ιωνίας είδαν να βγαίνει καπνός από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, στον αριθμό 16, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης Απόστρατων Π.Α. Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική όπου οι πρώτοι πυροσβέστες που μπήκαν στο χώρο διαπίστωσαν ότι δεν είχε προκληθεί ευτυχώς φωτιά, αλλά είχε γίνει προσπάθεια εκδήλωσης πυρκαγιάς. Από την έρευνα διαπιστώθηκε όμως ότι στο χώρο είχε σημειωθεί «περίεργη» διάρρηξη.
Και η διάρρηξη χαρακτηρίστηκε ως περίεργη, καθώς, δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα της Ένωσης. Κάποιος φαίνεται πως μπήκε στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία επιχειρώντας να βάλει πυρκαγιά μετά τη διάρρηξη και την κλοπή.
Στόχος των διαρρηκτών ήταν, προφανώς,  τα χρήματα που υπήρχαν στο χώρο της βιβλιοθήκης, κάτι το οποίο, όμως, γνώριζαν λίγα άτομα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις καταστηματαρχών και κατοίκων, ενδεχομένως κάποιο άτομο που είχε κλειδί της Ένωσης πήγε στα γραφεία χθες τα ξημερώματα, αποσκοπώντας να αρπάξει το
χρηματικό ποσό που υπήρχε σε κρυμμένο χώρο στη βιβλιοθήκη στο γραφείο του προέδρου της Ένωσης.
Το σημείο όπου βρίσκονταν τα χρήματα ήταν κλειδωμένο και το λουκέτο είχε παραβιαστεί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.
Όπως όλα δείχνουν από την έρευνα των Αρχών, ο διαρρήκτης και επίδοξος εμπρηστής αν και επιχείρησε να βάλει μπουρλότο με τη χρήση καμινέτου, δεν τα κατάφερε γι άγνωστο λόγο. Εκτιμάται πάντως ότι αν είχε εκδηλωθεί φωτιά και μάλιστα με τον τρόπο που ο επίδοξος εμπρηστής επέλεξε να το κάνει, με τη χρήση δηλαδή του καμινέτου, τότε σίγουρα θα είχαμε ανθρώπινα
θύματα. Κι όχι μόνο του δράστη, αλλά πολύ πιθανόν να κινδύνευαν και οι ένοικοι διαμερισμάτων που βρίσκονται στον επάνω όροφο της πολυκατοικίας.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Δίπλωσε" νταλίκα στην Εθνική Οδό

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί
"Διπλωμένη" στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου είναι αυτή την ώρα νταλίκα, στο ύψος του κόμβου ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, προκαλώντας εξαιρετικό κίνδυνο τόσο για τους οδηγούς που από τον κόμβο επιχειρούν να "βγουν" στην Εθνική Οδό, όσο και για εκείνους που κινούνται επί της Ε.Ο. και συναντούν μπροστά τους το ακινητοποιημένο όχημα, που έχει αποκλείσει τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός δεν έχει τραυματιστεί, ενώ ασαφείς παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νάνο-γεννήτρια στον πάτο του παπουτσιού θα φορτίζει το κινητό σας!

Η κίνηση του ποδιού παράγει ενέργεια 10 βατ ανά ώρα και μπορεί να... κάνει τη δουλειά, υποστηρίζουν οι ειδικοί

Ενημερώθηκε: 27.08.2011 // 10:05

Νάνο-γεννήτρια στον πάτο του παπουτσιού θα φορτίζει το κινητό σας!
Αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν υποστηρίζουν ότι βρήκαν τον τρόπο να χρησιμοποιήσουν την κινητική ενέργεια του ποδιού, που παράγει κανείς όταν περπατάει, για να φορτιστεί το κινητό του τηλέφωνο.
Η συσκευή που επινόησαν, τοποθετείται στην σόλα του παπουτσιού και δεσμεύει την κινητική ενέργεια, μετατρέποντας την σε ηλεκτρική. Εδώ και χρόνια προσπαθούσαν διάφοροι ερευνητές να συλλέξουν και να αξιοποιήσουν την ενέργεια που παράγει κανείς όταν περπατάει, αφού θεωρητικά ισούται με την ενέργεια που απαιτείται για την λειτουργία μιας ηλεκτρικής λυχνίας, ενός smart phone ή ακόμη και ενός λάπτοπ.
Τώρα οι ειδικοί Τομ Κρουπένκιν και Άσλεϊ Τέιλορ ισχυρίζονται ότι μέσω της κίνησης του ποδιού μπορεί να παραχθεί ενέργεια ίση με10 βατ ανά ώρα! Έχοντας λοιπόν εξετάσει διάφορα υγρά στοιχεία, κατέληξαν σε ένα κράμα μετάλλων που υγροποιείται σε θερμοκρασία δωματίου, το Galinstan, το οποίο χρησιμοποιείται στα θερμόμετρα και τις ψύκτρες υπολογιστών, αλλά δεν είναι τοξικό όπως ο υδράργυρος.
Όταν λοιπόν οι αισθητήρες του παπουτσιού θα αντιλαμβάνονται κίνηση του ποδιού, θα μετατρέπουν την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια, η τελευταία θα δύναται να μεταφερθεί ασύρματα στο κινητό τηλέφωνο, επαναφορτίζοντάς το. Ο καθηγητής Κρουπένκιν προτείνει βέβαια: «Εάν μειώσει κανείς την χρήση του ασυρματου δικτύου μέσω του κινητού του, τότε η μπαταρία του θα κρατάει 10 φορές περισσότερο».
Αυτό που απομένει για τους δύο επιστήμονες, είναι να συνεργαστούν με κάποια εταιρία κατασκευής υποδημάτων, προκειμένου να σχεδιαστεί το γκάτζετ-παπούτσι που εφηύραν και να γίνει η διάθεσή του στην αγορά.
Αυτοί οι δύο μελετητές δεν είναι όμως και οι μόνοι που καινοτομούν στον συγκεκριμένο ερευνητικό τομέα. Επιστήμονες από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λιντς προσπαθούν να μειώσουν το φορτίο των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. Με ποιο τρόπο; Θα τοποθετήσουν συσκευές στα πόδια και την πλάτη τους, χρησιμοποιώντας την ενέργεια που παράγουν, προκειμένου να τους «γλιτώσουν» από το βάρος που συνεπάγεται η μεταφορά μπαταριών για φακούς, διόπτρες και άλλα «γκάτζετ» στο πεδίο της μάχης.
Πηγή : tovima
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κυκλοφορούσε ... κι οπλοφορούσε!

Συνελήφθη 31χρονη Βουλγάρα με όπλο - στυλό!
Άγριες διαθέσεις είχε, μάλλον, η 31χρονη Βουλγάρα που συνελήφθη, χθες το βράδυ, έχοντας στην κατοχή της ένα όπλο.
Δεν ήταν όμως ένα κοινό όπλο, αλλά πυροβόλο όπλο "καμουφλαρισμένο". Το όπλο, τύπου "στυλό" βρήκαν στην τσάντα της αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι η έρευνα έγινε ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο Β' Α.Τ. Ηρακλείου, όπου είχε προσαχθεί μαζί με το σύζυγό της, λόγω επεισοδίου που είχε προηγηθεί
.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Φυλούν" τη Σπιναλόγκα ... από φιλότιμο!

Ούτε ευρώ δεν έχουν δει οι συμβασιούχοι φύλακες του φρουρίου
Απλήρωτοι εδώ και σχεδόν 3 μήνες παραμένουν οι 10 ημερήσιοι φύλακες του ενετικού φρουρίου της Σπιναλόγκα, οι οποίοι έχουν προσληφθεί ... με 4 μηνη σύμβαση! Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Πολιτισμού ζητούν την εκταμίευση των δεδουλευμένων τους, για την κάλυψη των καθημερινών τους εξόδων - μεταξύ αυτών και τα έξοδα για τη μετακίνησή τους από τις πόλεις όπου διαμένουν.
Οι 10 φύλακες, οι οποίοι προέρχονται από μακρά ανεργία παρά τις σπουδές και τις γνώσεις τους, εξακολουθούν να προσέρχονται στην εργασία τους χάρη ... στο φιλότιμό τους και "τρώγοντας από τα έτοιμα". Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, όπως λένε, σε λίγες ημέρες δε θα μπορούν ούτε να μεταβούν στη Σπιναλόγκα!
Την ίδια στιγμή θολό είναι το τοπίο γύρω από την πληρωμή τους για τις Κυριακές και τις αργίες, κατά τις οποίες εργάζονται. Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή προς τον Υπουργό, πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο δεν προβλέπεται σχετική πίστωση, κάτι το οποίο δε γνώριζαν.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τους έκλεψαν ολόκληρο το κοπάδι
Θραύση κάνουν οι ζωοκλέφτες! Τα επαναλαμβανόμενα νέα κρούσματα ζωοκλοπών προβληματίζουν τις αστυνομικές αρχές και τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Ηρακλείου, καθώς το φαινόμενο δεν φαίνεται να εξαλείφεται.
Το νέο περιστατικό σημειώθηκε όπως κατήγγειλαν χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, δύο κτηνοτρόφοι ηλικίας 79 και 49 ετών, πριν από 8 ημέρες περίπου, στο ποιμνιοστάσιο τους στη θέση "ΜΠΡΕΝΤΕΣ" του Δημοτικού Διαμερίσματος  Άνω Βιάννου.
Ειδικότερα οι δύο άνδρες κατήγγειλαν οτι άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν συνολικά  87 προβατοειδή, χρηματικής αξίας 8.000 ευρώ, ιδιοκτησίας του 49χρονου και επίσης άλλα 88 προβατοειδή,  χρηματικής αξίας 8.000 ευρώ ιδιοκτησίας  του 79χρονου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στα Χανιά το πρώτο "πράσινο" σχολείο
 
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής βρίσκεται το πρωτο οικολογικό νηπιαγωγείο στο νομό Χανίων.
Πρόκεται για το 2θέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη, το έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.494.297,52 ευρώ, είναι συγχρηματοδοτούμενο άπο το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στόχοs για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι το νηπιαγωγείο να λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Ζητούμενο ωστόσο αποτελεί η εξασφάλιση πόρων. Σε επικοινωνία της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης με τον προϊστάμενο της Α/θμιας Εκπαίδευσης, μας έκανε γνωστό ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τον εξοπλισμό του άπο το Οργανισμό Σχολικών κτιρίων.

neatv.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Για σκηνές "Αποκάλυψης" προετοιμάζεται η Νέα Υόρκη
 
Την υποχρεωτική απομάκρυνση κατοίκων που ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, διέταξαν οι Αρχές της Νέας Υόρκης, ενόψει του περάσματος του τυφώνα Irene. Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης κλείνουν το Σάββατο (27/08) και δεν θα δέχονται καμιά άφιξη πτήσης, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί "Μην περιμένετε, μην καθυστερείτε". (pics+vids)
Τα αεροδρόμια θα είναι κλειστά μόνο για τις αφίξεις πτήσεων, ενώ οι απογειώσεις αεροσκαφών δεν έχουν ακόμη απαγορευτεί.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, λαμβάνοντας μια απόφαση χωρίς ιστορικό προηγούμενο, έδωσε εντολή να απομακρυνθούν από περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών πάνω από 250.000 κάτοικοι της αμερικάνικης μεγαλούπολης, ενώ όλες οι συγκοινωνίες θα πάψουν να λειτουργούν στη Νέα Υόρκη το μεσημέρι του Σαββάτου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος ανέφερε: "Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν υποχρεωτική εκκένωση και δεν θα το κάναμε τώρα, αν δεν πιστεύαμε ότι αυτή η καταιγίδα μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή".
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής ακτής που αναμένεται να επηρεαστούν από τον Αϊρίν να προετοιμαστούν άμεσα, τονίζοντας πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτιμήση πως ο Irene θα είναι ένας "εξαιρετικά επικίνδυνος" και "ιστορικός" τυφώνας."Μην περιμένετε. Μην καθυστερείτε. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά αυτήν την καταιγίδα", ανέφερε, απευθυνόμενους στους Αμερικανούς πολίτες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 55.000.000 άνθρωποι είναι πιθανό να βρεθούν στο δρόμο του κυκλώνα, από την Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα μέχρι το Ακρωτήρι Κοντ.
Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί προς τη Νέα Αγγλία.
cosmo
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στο διάστημα με μπαλόνι

Ένα μπαλόνι με ήλιο θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει στην στρατόσφαιρα σε δύο χρόνια από σήμερα. Θα μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες. Διαβάστε πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο (Pics)
Το μπαλόνι με ήλιο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες στην στρατόσφαιρα της Γης, θα απογειωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Με διάμετρο 128 μέτρα, θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε ύψος περίπου 35.000 χιλιομέτρων. Το ταξίδι διάρκειας πέντε ωρών αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 100.000 ευρώ, ωστόσο θα προσφέρει στους "τουρίστες του διαστήματος" τη θέα της γης από ψηλά.
Οι συνθήκες μέσα στο μπαλόνι θα είναι άνετες, με θερμοκρασία δωματίου και χώρο αρκετό για τους δύο πιλότους και τέσσερις επιβάτες, που μετά το ταξίδι θα επιστρέφουν με αλεξίπτωτο πίσω στη Γη. Το μπαλόνι αποτελεί έμπνευση της Ισπανικής εταιρίας Zero 2 Infinity.

 
Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί πέντε μη επανδρωμένες δοκιμαστικές πτήσεις με το μπαλόνι να φτάνει στα 35.400 χιλιόμετρα-τρεις φορές το ύψος πτήσης ενός αεροπλάνου.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Jose Mariano Lopez-Urdiales ισχυρίζεται τα εξής: "Το κόστος του ταξιδιού στην στρατόσφαιρα με το μπαλόνι είναι πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο με πύραυλο".

 
Στους επιβάτες θα παρέχεται ειδική εκπαίδευση δύο ημερών για λόγους ασφάλειας. Ο Jose είναι  σε διάλογο με τις αρχές διάφορων χωρών για να αποφασιστεί το σημείο από το οποίο θα απογειώνεται το μπαλόνι. Ωστόσο η Ισπανία αποτελεί τον πιο πιθανό υποψήφιο λόγω των ευνοϊκών και εύκολα προβλέψιμων καιρικών συνθηκών της.
 news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου πιλότου

Τον ηρωικό Ίκαρο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Σήφη Αναστασάκη από τη Γέργερη, που έχασε τη ζωή του στο καθήκον, πριν από ένα ακριβώς χρόνο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης νότια της Κρήτης, τιμά ο Δήμος Γόρτυνας, αύριο, Κυριακή 28 Αυγούστου, πραγματοποιώντας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Γόρτυνας σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή της τοπικής κοινότητας Γέργερης, διοργανώνουν την προσεχή Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιπτάμενου Σμηναγού, Σήφη Αναστασάκη.
Η εκδήλωση, που θα γίνει παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη, θα ξεκινήσει στις 9 πμ., με το ετήσιο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στην Εκκλησία του Χριστού, στη Γέργερη, ενώ στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι κι ο κόσμος θα μεταβούν στο σημείο όπου έχει στηθεί η προτομή, για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Τιμές στον αδικοχαμένο σμηναγό θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα, το οποίο θα συνοδεύει μπάντα.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Από Δευτέρα τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

Την προσεχή Δευτέρα, 29 Αυγούστου, αρχίζει από τα ΚΕΠ η χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομικού- Επιμορφωτικού Προγράμματος νέων αγροτών και δωρεάν παροχής βιβλίων για τους κληρωθέντες δικαιούχους του ΟΓΑ.
Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση των δελτίων από την παραλαβή τους και μέχρι τις 31-3-2012. Τα δελτία για τα προγράμματα των εκδρομών και της δωρεάν παροχής βιβλίων ισχύουν μέχρι τις 31-12-2011.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν οποιοδήποτε ΚΕΠ, όχι απαραίτητα το Κ.Ε.Π. στο οποίο υπέβαλαν αίτηση, ώστε να ενημερωθούν εάν είναι κληρωθέντες των προγραμμάτων και να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.), Δελτία Εκδρομικού προγράμματος (Δ.Ε.Π.) καθώς και τα Δελτία δωρεάν παροχής βιβλίων.
Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού εκδρομικού προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων θα παραλαμβάνονται προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή καταβολής εισφορών/ βιβλιάριο Υγείας και αστυνομική ταυτότητα.
Παράλληλα, οι δικαιούχοι του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα λάβουν εκτός από το δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού και εκπτωτικά κουπόνια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) για τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ Τουριστικά καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία και Βιβλιοπωλεία.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τα ηλεκτρονικά τους οδήγησαν στο κρατητήριο!

Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο
Ηλεκτρονικά παιχνίδια διέθετε για τους πελάτες της καφετέριάς του ένας 43χρονος, στα Μάλια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Χερσονήσου και του Καστελλίου, για παράβαση του Ν. περί παιγνίων, εράνων και λαχειφόρων αγορών.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο, στο κατάστημα, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος δυο τυχερά ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τα οποία ήταν σε κατάσταση αναμονής, έτοιμα για τους πελάτες-θαμώνες.
Μέσα στα μηχανήματα βρέθηκαν 306 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα, ποσό που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Για τον ίδιο λόγο και επιπλέον για παράβαση του νόμου περί προστασίας ανηλίκων συνελήφθη, τα ξημερώματα, και μια 34χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε καφετέρια, στην οποία η 34χρονη εργαζόταν ως υπεύθυνη, βρέθηκαν εγκατεστημένα και σε λειτουργία τρία τυχερά ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, σε κατάσταση αναμονής προς άμεση χρήση από θαμώνες του καταστήματος. Τα παιγνιομηχανήματα περιείχαν το χρηματικό ποσό των 317,20 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω κατάστημα λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, και χωρίς να έχει τοποθετηθεί η απαραίτητη πινακίδα με την ένδειξη απαγόρευσης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,