Σε έξαλλη κατάσταση, τα "έσπασε" στο δωμάτιό του!

Ο λόγος για 54χρονο τουρίστα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στις Γούβες..
Τα ... έσπασε, στην κυριολεξία, το απόγευμα της Τετάρτης στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στις Γούβες, ένας 54χρονος Ρώσος ο οποίος αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ άρχισε να πετάει ό,τι έβρισκε μπροστά του, ενώ επιτέθηκε φραστικά και σε εργαζομένους της ξενοδοχειακής μονάδας.
Ο τουρίστας προκάλεσε ζημιές ύψους 1000 ευρώ στο δωμάτιο του ενώ συνελήφθη όταν η υπεύθυνη του ξενοδοχείου τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε, έντρομη, το περιστατικό.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ζευγάρι τσαντάκηδων έπεσαν στη "φάκα"!

Κι ανήλικη μεταξύ των δύο συλληφθέντων
Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν χθες το μεσημέρι σστο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ  ένας 25χρονος ημεδαπός και μια ανήλικη 17 ετών για κλοπή ενώ αναζητούνται οι γονείς της ανήλικης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η γυναίκα που έπεσε θύμα των δύο νέων τσαντάκηδων, το βράδυ της Τρίτης, στο Ηράκλειο δυο άγνωστα άτομα, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα αγνώστων στοιχείων, δρώντας από κοινού, της άρπαξαν τις τσάντες που κρατούσε και έφυγαν με ταχύτητα.
Οι τσάντες περιείχαν: ένα πορτοφόλι με χρηματικό ποσό 35€, δυο κινητά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου και ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών συνολικής  αξίας 420€ καθώς και διάφορα προσωπικά είδη.
Την επόμενη μέρα στις 6 το απόγευμα, οι συλληφθέντες  εντοπίστηκαν, να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του 25χρονου ημεδαπού έχοντας στην κατοχή τους διάφορα είδη κινητών τηλεφώνων και άλλα ηλεκτρονικά είδη, την κατοχή των οποίων δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν.
Κατά την προανάκριση, η παθούσα αναγνώρισε τον 25χρονο ημεδαπό ως δράστη, της σε βάρος της κλοπής.
Επίσης αναγνώρισε τα δύο κινητά της τηλέφωνα και τα προσωπικά είδη που της είχαν αφαιρέσει.
Οι γονείς της ανήλικης αναζητούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κλέβουν κωδικούς ακόμη και από κλειστό υπολογιστή!

Η μόνη λύση είναι .. Βγάλτε τον υπολογιστή από την πρίζα!

Ενημερώθηκε: 26.08.2011 // 09:57

Κλέβουν κωδικούς ακόμη και από κλειστό υπολογιστή!
Να «ψαρέψουν» κωδικούς ασφαλείας από τη μνήμη ακόμη και κλειστών υπολογιστών φαίνεται ότι μπορούν οι επιτήδειοι, μέχρι και μία ώρα, αφότου ο χρήστης αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό του, π.χ. στο κοινωνικό δίκτυο «Facebook» ή στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία «gmail» και «hotmail»!
Πιο ευάλωτος σε σχέση με τον «Internet Explorer», αποδεικνύεται ο περιηγητής ιστοσελίδων (browser) «Firefox», καθώς δεν διαγράφει (zero-out) τους κωδικούς ασφαλείας των χρηστών, όπως δήλωσε η Σταυρούλα Καραγιάννη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), επικαλούμενη τα αποτελέσματα μελέτης, που περιλάμβανε 65 σχετικούς ελέγχους, στο διάστημα 2009-2010.
«Στο 56% των τεστ που κάναμε, μπορέσαμε να ανακτήσουμε κωδικούς από τη μνήμη των κλειστών υπολογιστών 15 λεπτά -σε μια περίπτωση ακόμη και 60 λεπτά- αφότου ο χρήστης αποσυνδέθηκε και έκλεισε τη μονάδα. Πιο επικίνδυνοι από αυτή την άποψη φαίνεται ότι είναι οι φορητοί υπολογιστές -laptop και netbook- που διαθέτουν μπαταρία, ενώ ο χρόνος εντός του οποίου κάποιος μπορεί να ανακτήσει στοιχεία εξαρτάται από τον τύπο της μνήμης RAM, αλλά και από εξωγενείς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του χώρου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής», σημείωσε η κα Καραγιάννη, η οποία μαζί με τον επίκουρο καθηγητή του ΔΠΘ Βασίλειο Κάτο, μίλησε για το θέμα στο συνέδριο των πανεπιστημίων Μακεδονίας και ανατολικού Λονδίνου για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη.
Διευκρίνισε δε, ότι δεν επρόκειτο για «υποκλοπή» στοιχείων εξ αποστάσεως, αλλά από τους ίδιους τους (κλειστούς) υπολογιστές, που είχαν προηγουμένως χρησιμοποιήσει οι χρήστες του Διαδικτύου. Μάλιστα, για την ανάκτηση στοιχείων όπως οι κωδικοί ασφαλείας, δεν χρειάζονται εξαιρετικές δεξιότητες, επιπέδου χάκερ (hacker), αλλά αρκούν οι προχωρημένες γνώσεις πληροφορικής.
«Βγάζετε τον υπολογιστή από την πρίζα!»
Μπορεί ο μέσος χρήστης υπολογιστή να προστατευτεί από τέτοια φαινόμενα; «Μόνο αν βγάζει τον υπολογιστή από την πρίζα, όποτε δεν τον χρησιμοποιεί. Έτσι, το όφελος είναι διπλό, καθώς εξοικονομεί και ενέργεια», σημείωσε η κα Καραγιάννη.
Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση υπολογιστών κοινής χρήσης, σε χώρους όπως τα ίντερνετ καφέ, όπου ο χρήστης δεν μπορεί να αποσυνδέσει τον υπολογιστή από το ρεύμα;
«Σε αυτή την περίπτωση», σημείωσε ο κ. Κάτος, «ελάχιστα μπορεί να κάνει ο ίδιος ο χρήστης. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει ένα προεγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας». Κατά τον ίδιο, σε μια εποχή που η ηλεκτρονική διακυβέρνηση διευρύνεται, επιβάλλεται να κινητοποιηθούν και οι ίδιες οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό, αλλά και να ενημερώνεται το κοινό σχετικά με τα θέματα ασφαλείας που ανακύπτουν.
Σύμφωνα με την κα Καραγιάννη, τέλος, παρά την αρνητική πτυχή της, που είναι η ελλιπής προστασία του χρήστη, η δυνατότητα ανάκτησης στοιχείων από τη μνήμη υπολογιστών μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει σημαντική πηγή ψηφιακών πειστηρίων (digital forensics), π.χ. σε περίπτωση ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Πηγή : kathimerini
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μόλυναν το περιβάλλον με λυματολάσπη!

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στο Αρκαλοχώρι

Ενημερώθηκε: 26.08.2011 // 10:16

Φόρτωναν, παράνομα, λάσπη σε φορτηγά αυτοκίνητα από τη λυματοδεξαμενή της «Ανεβαλούσας» στο 1ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αρκαλοχωρίου – Βιάννου προκειμένου να την εναποθέσουν σε καλλιεργήσιμη έκταση με ελιές και σε βοσκότοπο, 5 άτομα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Αρκαλοχωρίου. Οι πέντε δράστες ηλικίας 53,53, 28, 60 και 25 ετών κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου για την προστασία Περιβάλλοντος και συνελήφθησαν, χθες στο Αρκαλοχώρι.

cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Σπάνε ταμεία" τα...Μάλια στην Αγγλία!

Η «The Inbetweeners», τίτλος της ταινίας, για τα Μάλια της Κρήτης, έκανε μόνο την πρώτη μέρα προβολής εισπράξεις που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. λίρες!
Το είδαμε κι αυτό! Ο «παράδεισος» των Βρετανών τουριστών, δηλαδή τα Μάλια της Κρήτης, έγιναν πηγή έμπνευσης για τους σεναριογράφους Λάιαν Μόρις και Ντέιμον Μπίσλεϊ,οι οποίοι  εδώ και δύο χρόνια δημιούργησαν σειρά βασισμένη στις καλοκαιρινές διακοπές των Άγγλων μαθητών και φοιτητών στο νησί. Συγκεκριμένα βασίζεται στις γκάφες και τα ξέφρενα πάρτι που κάνουν στο νησί.
Η σειρά είχε βραβευτεί το 2009 και το 2010 ως η καλύτερη τηλεοπτική κωμωδία, ενώ φέτος έγινε και ταινία!
 Η «The Inbetweeners», τίτλος της ταινίας, έκανε μόνο την πρώτη μέρα προβολής εισπράξεις που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. λίρες, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στην κορυφή του αγγλικού box office. 
Βέβαια, παρόλο που υποτίθεται ότι η ταινία είναι γυρισμένη στα Μάλια, τα γυρίσματα έγιναν στην πραγματικότητα -κατά βάση- στην Μαγιόρκα και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας. 
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Δίνουν και παίρνουν" τα πλαστά διαβατήρια!

Έξι άτομα συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ενημερώθηκε: 26.08.2011 // 09:54

Πλούσια ήταν η "συγκομιδή" των αστυνομικών του Α.Τ. αερολιμένα, χθες το βράδυ, καθώς συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά πιστοποιητικά.
Πρόκειται για μία 45χρονη και μια 26χρονη από την Αιθιοπία, μια 37χρονη, μια 31χρονη, έναν 22χρονο και μια 24χρονη από την Ερυθραία. Ειδικότερα η 45χρονη είχε το ρόλο του "καθοδηγητή" των υπολοίπων πέντε, καθώς τους βοηθούσε να ταξιδέψουν παράνομα.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πτώση βάσεων έως και 1300 μόρια!

Εκπλήξεις σε 'δυνατές' σχολες από τα αποτελέσματα των ΑΕΙ

Ενημερώθηκε: 26.08.2011 // 08:35

Πτώση βάσεων έως και 1300 μόρια!
Η σημαντική μείωση του αριθμού των φετινών αριστούχων (18-20) σε συνδυασμό με την κατάργηση των μετεγγραφών και την ένταση της οικονομικής κρίσης που εκτός των άλλων πριμοδοτεί και τη μείωση των προσδοκιών των υποψηφίων «χρωματίζουν» φέτος την κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων η οποία, για την πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αρχίζει από τα 150 μόρια και θα φτάνει τα 1.300 συνοδεύεται και από εκπλήξεις που αναμένεται να εκδηλωθούν σε μια ορατή ομάδα σχολών, διασκορπισμένη σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, η οποία για διάφορους λόγους θα ανεβάσει το «κασέ» των βάσεων εισαγωγής τους.
Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) ανοίγει τον δρόμο για σημαντική πτώση των βάσεων των υψηλόβαθμων σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, ενώ οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι. Ως εκ τούτου δεν χωράει αμφιβολία ότι τα υψηλόβαθμα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά (Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών κ.λπ.), νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα, τόσο των δύο μεγάλων αστικών κέντρων όσο και της περιφέρειας, θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους. Η «καραμπόλα» θα συμπαρασύρει στην πτώση και τις βάσεις σχολών με μεσαία και χαμηλή βαθμολογία, εκτός από εκείνες που έχουν σημαντική μείωση θέσεων εισακτέων φέτος.
Ωστόσο στη γενική εικόνα της πτώσης θα υπάρχουν νησίδες ανόδου κυρίως στα κεντρικά τμήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικά βάσεις εισαγωγής κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου. Είναι φανερό ότι βάσεις σαν τις περσινές που άρχιζαν από τα 868 μόρια σε ΤΕΙ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου ή από τα 1.000 έως 1.164 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου ή του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν θα δούμε φέτος. Παράλληλα και ορισμένα Τμήματα με ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία παρουσιάζοντας άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.

Είναι φανερή στους υποψηφίους και στις οικογένειές τους μια νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας: πρώτον ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα πτυχίο που μπορεί να δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση. Δεύτερον, η πεποίθηση ότι η δημόσια απασχόληση έχει κλείσει πόρτες και παράθυρα είναι συντριπτική. Η «χημεία» αυτών των πεποιθήσεων οδηγεί γρήγορα και σταθερά στη διαμόρφωση στάσεων από τη μεριά των υποψηφίων και βέβαια, η «στροφή» στις επιλογές σχολών λιπαίνεται σε αυτό το έδαφος.
Είναι φανερό ότι αυτή η νέα πραγματικότητα θα επηρεάσει την κίνηση των βάσεων εισαγωγής και θα λιπάνει το έδαφος για εκπλήξεις.

  Δεν χρειάζεται να ερμηνευτεί το φαινόμενο της επιλογής των αστυνομικών σχολών (δύο μέσα στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων) από τους υποψήφιους. Η είσοδος στις σχολές αυτές δεν αντιμετωπίζεται ως είσοδος σε τριτοβάθμιες σπουδές, αλλά κατευθείαν ως είσοδος σε ένα επάγγελμα που συνοδεύεται από τη σιγουριά της μόνιμης θέσης και του μισθού. Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, η επιστροφή στις νομικές σχολές ακολουθεί μια παράδοση που θέλει τις νομικές να σηκώνουν κεφάλι όταν δεν υπάρχει στο πεδίο τους άλλη σχολή που να υπόσχεται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Κι αυτό παρ' όλο που στις ουρές της ανεργίας και της υποαπασχόλησης πτυχιούχων συνωστίζονται χιλιάδες πτυχιούχοι νομικής.
Η επιλογή των τμημάτων μηχανικών και της ιατρικής στηρίζεται και αυτή σε μια παράδοση για το κύρος και το γόητρο των παραπάνω σχολών που είναι σταθερά και έρχεται από το παρελθόν ακόμη κι αν σήμερα η πρόσβαση των μηχανικών στην αγορά εργασίας είναι προβληματική, ενώ και τμήμα των πτυχιούχων ιατρικής αναγκάζεται να καταφύγει στο εξωτερικό για ειδίκευση και εργασία.
από τα ΝΕΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με κακώσεις 25χρονος δικυκλιστής στο Γιόφυρο

Νωρίς το πρωί

Ενημερώθηκε: 26.08.2011 // 08:02

Σοβαρό τροχαίο με έναν 25χρονο δικυκλιστή που υπέστη κακώσεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε, λίγο μετά τις 7 το πρωί στην περιοχή του Γιόφυρου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.
Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συναγερμός στην Βρετανία! - Αντικατέστησαν χιλιάδες παυσίπονα με ψυχοφάρμακα

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απόπειρα μαζικής δολοφονίας από ανεγκέφαλους ακτιβιστές.

Επικίνδυνα ψυχοφάρμακα έβαλαν εσκεμμένα μέσα σε χιλιάδες κουτιά του γνωστού παυσίπονου Nurofen Plus από ακτιβιστές που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων.
Το δημοφιλές παυσίπονο αντικαταστάθηκε από το Seroquel XL, ένα ισχυρό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της σχιζοφρένειας.Στόχος της επίθεσης λέγεται οτι είναι η παρασκευάστρια εταιρεία Reckitt Benckiser γιατί κάνει πειράματα χρησιμοποιώντας ζώα.
Πρόκειται για μισό εκατομμύριο καρτέλες με το συγκεκριμένο φάρμακο το οποίο βρίσκεται ήδη στα ράφια των βρετανικών φαρμακείων.
Η επιχείρηση πρέπει να έγινε μέσα στην αποθήκη της εταιρείας.
Με καταχωρήσεις στον Τύπο και τα άλλα ΜΜΕ οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να πετάξουν το επικίνδυνο φάρμακο και αν το έχουν πάρει ήδη να επικοινωνήσουν επειγόντως με τον γιατρό τους.
newsit.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Υπόθεση Ακουμιανάκη: Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή τρείς γιατροί του Νοσοκομείου

Την είσοδο του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσουν σήμερα τρεις γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση οινοπνεύματος την ημέρα του Πάσχα, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους με την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση.
Οι τρεις γιατροί, ενώ ήταν μάρτυρες στην υπόθεση μετατράπηκαν σε κατηγορούμενους ύστερα από την μελέτη και την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας από τον ανακριτή που διενεργεί την κύρια ανάκριση. Κατά την κρίση του, πλην των δυο νεαρών εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες και των τριών νέων κατηγορουμένων για τον θάνατο της 16χρονης μαθήτριας, με αποτέλεσμα να διαβιβάσει εκ νέου το φάκελο της δικογραφίας στον εισαγγελέα Ρεθύμνου εκθέτοντάς του τα στοιχεία και ζητώντας του να ασκήσει συμπληρωματικές διώξεις, πράγμα που έγινε από τον κ. Στέφανο Ζαρκαντζιά.
Ποια ακριβώς είναι τα στοιχεία τα οποία εντόπισε ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, που στοιχειοθετούν το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης δεν είναι γνωστά.
Οι τρεις γιατροί, έχουν λάβει κλήση να προσέλθουν για απολογία σήμερα, ωστόσο η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή και το πλέον πιθανό είναι ότι θα ζητήσουν όση προθεσμία τους δίνει ο νόμος για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, αφού λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας στην οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση εφ’ όσον δεν ήταν κατηγορούμενοι αλλά μάρτυρες.
Πάντως, κομβικό ρόλο στην υπόθεση θα έχει η πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή ιατροδικαστικής Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο διόρισε ο ανακριτής ζητώντας του να συντάξει σχετική έκθεση. Είναι άγνωστο όμως αν ο κ. Μαρνέρης ήδη έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο έγγραφο ή αν έχει γνώση του περιεχομένου του το οποίο να έλαβε υπ’ όψιν του για να υπάρχει η νέα εξέλιξη στην υπόθεση. Εκκρεμούν βεβαίως δυο ακόμα πραγματογνωμοσύνες τεχνικών συμβούλων-ιατροδικαστών, τους οποίους έχουν διορίσει τόσο η οικογένεια του ανήλικου άτυχου κοριτσιού όσο και ο ένας εκ των δυο νεαρών κατηγορουμένων, φίλων της 16χρονης.
Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη, στο πλαίσιο πάντα της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση, προσέρχονται στο ανακριτικό γραφείο, κατόπιν κλήσης που έχουν λάβει και καταθέτουν ως μάρτυρες άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

rethnea.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε απόγνωση οι αμπελουργοί του Νομού που ζητούν την αποζημίωση της καταστροφής για τον περονόσπορο από τον ΕΛΓΑ
Οι ζημιές στα επιτραπέζια σταφύλια από τον περονόσπορο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο λένε οι αμπελουργοί, μιλώντας στο CRETEPLUS. Οι ίδιοι τονίζουν πως είναι σε απόγνωση, αφού από τη μια βλέπουν την καταστροφή να αγγίζει και να ξεπερνάει σε κάποιες περιπτώσεις το 80%, ενώ βλέπουν από την άλλη, πως και η παραγωγή τους που έχει διασωθεί, δεν έχει την τιμή που θα αποτελούσε σωσίβιο για τους ίδιους.
Οι αμπελουργοί βλέπουν μέχρι σήμερα τον ΕΛΓΑ να αρνείται να δώσει αποζημιώσεις, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι οι ζημιές αυτές δεν καλύπτονται από τον συγκεκριμένο φορέα και κανείς δε γνωρίζει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους στο μέλλον.creteplus.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μεγάλη φωτιά στη Γλυφάδα - Πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών

Κατοικημένες περιοχές στην Άνω Γλυφάδα απειλήθηκαν από φωτιά η οποία ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης (25/8).
Μέσα από τις αυλές σπιτιών πέρασε η πυρκαγιά ενώ η έκτασή της ήταν από την περιοχή Αιξωνή ως το Πανόραμα Βούλας. Από την επέλαση της φωτιάς κάηκαν ένα υπό κατασκευή σπίτι και μια αποθήκη τη στιγμή που μια ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στις 6.30 το πρωί της επόμενης μέρες ενώ διενεργούνται έρευνες για τις αιτίες της πυρκαγιάς.
Ο εφιάλτης της πυρκαγιάς επέστρεψε στην Πάρνηθα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Φωτιές επίσης σε Άνω Λιόσια, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.
Υπενθυμίζεται πως ο Έβρος κηρύχτηκε την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ η Γενική Προστασία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε τρία ζεύγη αεροσκαφών CL– 415 για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Μέσα στη μέρα αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας τέσσερα αεροσκάφη CL– 415.
Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε Μεσολόγγι, Φυτείες και Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, Νεγράδες Ιωαννίνων, Κοιλιώμενο Ζακύνθου και Ευηνοχώρι.
cosmo.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σκληρός φόρος ακόμα και στο σουβλάκι!


Λίγα προϊόντα θα γλιτώσουν από τον ακριβό ΦΠΑ
Ακόμα και το σουβλάκι συγκαταλέγεται στη λίστα των προϊόντων που από 1η Σεπτεμβρίου θα περάσουν από συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 23%.

Στον αυξημένο συντελεστή υπάγονται πλέον οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, ο καφές, το τσάι και η σοκολάτα, τα μεταλλικά και αεριούχα νερά, όλα τα αναψυκτικά, τα είδη που πωλούν τα εστιατόρια, οι καφετέριες, ακόμα και τα delivery αλλά και το πρωϊνό που σερβίρει ένα ξενοδοχείο και η ημιδιατροφή.
Γι’ αυτό το λόγο έντονα αντιδρούν και οι ξενοδόχοι καθώς στον υψηλό συντελεστή υπάγονται πλέον αρκετά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Η μετάταξη στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συνοδεύεται από πρόβλεψη είσπραξης εσόδων 300 εκατ. ευρώ για φέτος και 700 εκατ. το 2012
Αν δεν υπάρξουν αλλαγές, από την 1η Σεπτεμβρίου το κόστος ενός γεύματος τεσσάρων ατόμων σε ταβέρνα που σήμερα κοστίζει 70 ευρώ θα αυξηθεί στα 76,16. Μια τυρόπιτα από 2 ευρώ θα ανατιμηθεί στα 2,2μ μία συσκευασία έξι αναψυκτικών από 3,5 ευρώ στα 3,8 και ένας δίλιτρος χυμός από 3,70 στα 4.
Μέχρι νεωτέρας, πάντως, τα μόνα προϊόντα που γλιτώνουν τον συντελεστή ΦΠΑ 23% είναι το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα, το εμφιαλωμένο νερό και τα γλυκά από ζαχαροπλαστεία (αν δεν καταναλώνονται επιτόπου), τα οποία εξακολουθούν να υπάγονται σε συντελεστή 13%, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα πάντως με το ΕΒΕΑ, από τον Μάιο του 2009 υπάρχει κοινοτική οδηγία που παροτρύνει την εξαίρεση από τον συντελεστή του 23% των επαγγελμάτων εστίασης διότι είναι κλάδος που προσφέρει εργασία και συμβάλλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

newsbeast.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παραδόθηκε ο εμπρηστής της Άνω Γλυφάδας (update)


Ανακρίνεται από τη ΔΑΕΕΣτα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πριν λίγη ώρα ο άνθρωπος που έβαλε τη φωτιά στα ξημερώματα στην Άνω Γλυφάδα καθώς παραδόθηκε μόνος του. Την υπόθεση έχει αναλάβει η ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού).

newsbeast.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο Γ. Κασιδόκωστας
Εσπευσμένα μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κασιδόκωστας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Κασιδόκωστας δεν είχε τις αισθήσεις του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ από την πρώτη στιγμή οι γιατροί που τον ανέλαβαν τον υποβάλλουν σε όλες τις εξετάσεις.
Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου, ενώ η διάγνωση κάνει λόγο για εγκεφαλικό επεισόδιο(θρόμβωση αγγείου στον εγκέφαλο) και όπως εκτιμούν οι γιατροί είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξει δεύτερο επεισόδιο.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο,σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο οργανισμός του κ. Κασιδόκωστα θα επανέρθει πολύ πιο δύσκολα, γι αυτό είναι πολύ σημαντικά τα επόμενα τρία εικοσιτετράωρα, ενώ ο ασθενής παραμένει σε καταστολή.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,