Υπό κατάληψη η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο

Όπως αποφάσισαν κατά την Γενική τους Συνέλευση οι ιδιοκτήτες ταξί

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 12:21

Υπό κατάληψη η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο
Φώτο Cretalive
Πορεία πραγματοποίησαν το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες ταξί καθώς στη Γενική Συνέλευση που έγινε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων μετα τα όσα σημειώθηκαν χθες με τις συναντήσεις του Υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση με αντιπροσωπεία τους.
Αυτή την ώρα, οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ενώ προηγήθηκε πορεία - πεζή- στο κέντρο της πόλης.
....................................................................................

Σε ύφεση τώρα η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο- Τεράστια καταστροφή!

Προληπτική εκκένωση σπιτιών σε αρκετούς οικισμούς- Για εμπρησμό μιλούν οι αρχές- Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα - Πολλά τα μέτωπα με τεράστιες καταστροφές -Δηλώσεις Όθωνα

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 09:21

Σε ύφεση τώρα η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο- Τεράστια καταστροφή!
φωτογραφία image servive
   Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η φωτιά που κατακαίει μεγάλη έκταση στη νότια πλευρά του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου.Μέτωπα ενεργά δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ελιές που μπορεί να προκαλέσουν νέα πυρκαγιά...
Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αυξήσει τις επίγειες δυνάμεις της ενώ οι φλόγες έφτασαν στα Σαχτούρια , κατακαίοντας την περιοχή την οποία στις 14 Ιουλίου οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να διασώσουν από την τότε πυρκαγιά.
Στη μάχη με την πολυμέτωπη πυρκαγιά βρίσκονται αυτή την ώρα, 27 πυροσβεστικά οχήματα με 52 πυροσβέστες, 62 πυροσβέστες μέλη πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος από τη βάση της Ελευσίνας τύπου Κάναντερ.
 
Οι φλόγες επεκτάθηκαν αρχικά λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, προληπτικά, η εκκένωση στην περιοχή Πλατανές και Κεντροχώρι, καθώς η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια!
Σχετικά με το μεγάλο μέτωπο στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, η φωτιά πέρασε και προς το χωριό Ορνέ, το οποίο έπειτα από απόφαση των αρμοδίων εκκενώθηκε και οι 20 κάτοικοι του έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής γίνεται ευθέως λόγος για εμπρησμό!
Στα Σαχτούρια βρέθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία με υπαρχηγό του πυροσβεστικού σώματος κ. Μπονάτσο, ο οποίος από κοινού με τον περιφερειακό διοικητή της Π. Υ Κρήτης κ. Τριγώνη συντονίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
   
    «Για άλλη μια φορά ο δήμος Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στη δίνη μιας πύρινης λαίλαπας… Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και από την Π.Υ αλλά και από τους ανθρώπους της περιοχής, εθελοντές μαζί με την υποστήριξη εναέριων μέσων. Τα μέτωπα είναι πολλά και εναλλασσόμενα. Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα αλλά η μάχη συνεχίζεται. Η πυρκαγιά έχει αφήσει τεράστιες ζημιές… Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε στο πλαίσιο του νόμου για τον εντοπισμό των υπαίτιων και να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε ο κ. Όθωνας.

Μέχρι τώρα, χιλιάδες στρέμματα είναι η καμένη έκταση με κύρια εκείνη που αφορά σε χορτολιβαδικές περιοχές, ελαιώνες, ποιμνιοστάσια και μελίσσια. Ζημιές υπάρχουν και σε αγροτικές αποθήκες, δίκτυα που βρίσκονταν σε ελαιώνες ενώ πολλά ζώα βρήκαν φριχτό θάνατο.
.......................................................................................

Κόβουν αύριο το κεφαλοτυρί-γίγας

Στα Ζωνιανά

Ενημερώθηκε: 30.07.2011 // 09:17

Κόβουν αύριο το κεφαλοτυρί-γίγας
Από την προηγούμενη Γιορτή Βοσκού & Τυριού
Την 4η Γιορτή Βοσκού & Τυριού οργανώνει στα Ζωνιανά αύριο Κυριακή από  τις 6 το απόγευμα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
•Την παρουσίαση και κοπή του μεγαλύτερου κεφαλοτυριού του κόσμου. Για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν περίπου οκτώ τόνοι γάλα, η διάμετρος του είναι δύο μέτρα και το βάρος του αναμένεται να ξεπεράσει τον ένα τόνο. Η ζύγιση του, για την ολοκλήρωση του φακέλου που θα αποσταλεί στο βιβλίο Guinness World Records, θα γίνει
μπροστά στο κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
•Γνωριμία με τοπικές γεύσεις από τις γυναίκες του χωριού και τη λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
•Συναυλία με τους : Βασίλη Σκουλά, Γιώτα Νέγκα, Χάρη Νικηφόρο.
•Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Παρασύρη (ζωγράφος του Ψηλορείτη).