29 IΟΥΛΙΟΥ 2011

Πρώτη η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα καλό νέο! Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νικώντας την Κίνα με 9-8

Ενημερώθηκε: 29.07.2011 // 18:09

Πρώτη η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!
Μια ακόμη σελίδα στην ήδη χρυσή ιστορία της έγραψε η Εθνική γυναικών του πόλο κερδίζοντας την Κίνα με 9-8 στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σαγκάη.

Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, πανηγυρίζοντας έτσι μια τεράστια νίκη στο κατάμεστο από 18.000 θεατές «Νατατόριουμ».

Η Εθνική πόλο γυναικών αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μετάλλιο.

Συγχαρητήρια μηνύματα


Συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Σανγκάη.

    Το μήνυμα του κ. Παπούλια έχει ως εξής:

    «Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

  Τα συγχαρητήριά του προς τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο, που πέτυχαν τη «χρυσή» νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Σανγκάη, απηύθυνε με δήλωσή του από την Άρτα, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

    «Μας έκαναν περήφανους», τόνισε ο πρωθυπουργός.
.........................................................................................
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 | 13:34
Ξήλωσαν παράνομες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
«Η Νομοθεσία θα εφαρμοστεί, γιατί επιτέλους αυτόν τον θησαυρό, που λέγεται Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής για παράνομες κατασκευές και κατάληψη της χερσαίας λιμενικής ζώνης, λόγω τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και σκιάστρων εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης.

Το πρωί οι συναρμόδιες Υπηρεσίες, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο Χανίων, 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία προχώρησαν στην εκτέλεση του πρωτοκόλλου, το οποίο εκδόθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, έπειτα από σχετικό έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης τόνισε χαρακτηριστικά

«ένας Δήμαρχος δεν νιώθει καλά, όταν συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία, όμως συνειδητά βρίσκομαι εδώ μετά την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για διοικητική αποβολή των συγκεκριμένων αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται εκτός της νόμιμης γραμμής, που έχει οριστεί».
Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα δείξει αποφασιστικότητα, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να επαναλαμβάνεται, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

 «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να “λαβώσει” το Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη των Χανίων. Καθήκον και αποστολή μου είναι να διαφυλάξω τον θησαυρό μας, που λέγεται Παλιό Λιμάνι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης.

Σημειώνεται ότι «στο στόχαστρο» των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, που συντονίζονται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, βρίσκονται η παράνομη άγρα πελατών, η παράνομη κατάληψη της χερσαίας λιμενικής ζώνης και οι παράνομες κατασκευές, καθώς και η υπερτιμολόγηση για προσφορά αγαθών και υπηρεσιών.
.........................................................................................................
 

Παρελθόν αποτελεί για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και την δημοσιογραφική του ομάδα το κανάλι Αlter και εφεξής φαίνεται ότι η νέα τηλεοπτική του στέγη θα είναι το Κανάλι 10 το οποίο εκπέμπει μόνο στην περιοχή της Αττικής, αλλά στο οποίο φημολογείται ότι θα αναλάβει και την διεύθυνσή του.
Έτσι οι δύο εκπομπές του "Κίτρινος Τύπος" και "Ζούγκλα" θα μεταδίδονται εφ'εξής από το Κανάλι 10, αν βέβαια οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Το Κανάλι 10 είχε ιδρυθεί από τον Γιώργο Τράγκα, αλλά στην συνέχεια αγροάστηκε από ομάδα εφοπλιστών.
....................................................................................